@Lexie Vad bra att du har pratat med din dotter. Du kommer att fixa det här!
Börja i morgon och ta en tag i taget! Skriv så mycket som du behöver, vi finns här.
Ta hand om dig!

@Lexie nja menar att jag trodde att det skulle vara tråkigt att vara nykter när jag drack. Men tror att dagarna som nyktra blev tråkiga pga blev låg av alkoholen, nu har jag varit nykter 14 dagar idag. Upplever att jag mår bättre, känner inte av någon tråkighet eller rastlöshet på samma sätt som jag gjorde när jag var full varannan dag.

❤️
Idag vaknade jag och tänkte att idag är den här. Dagen jag våndats över men oxå sett fram emot.
Har hållit mig upptagen hela dagen med trädgård och tvätt. Tänker nu lägga mig på soffan och se hur det går att fokusera på ett avsnitt från en serie som jag vet att jag gillar. Sedan sova.
Ny dag i morgon 🙏

Känner mig extremt låg idag och vill bara gråta.
Tycker jag är ett stort misslyckande och är rädd för att aldrig få den där nära och tillitsfulla kontakten från mina barn.
Vill bara att den här dagen tar slut….

Den där oron och ledsenheten känner jag igen. Jag tror den delvis har att göra med att hjärnan vill ha sin drog och försöker med alla medel att få den. Att skapa känslan av att det är meningslöst och omöjligt är just ett sånt trick. Men gå inte på det. Det kommer bli bättre, du kommer börja känna glädjen igen och kunna bli den förälder du vill vara. Ditt fina samtal med din dotter var en bra början. Tålamod och styrka till dig. Det är ok att vara låg, det är inte farligt och det går över. Unna dig något gott att äta, ta en promenad och rid ut stormen, det blir lättare för varje seger.

Tack @Kennie!
Ja, det går minst sagt i vågor. Tycker det är fruktansvärt jobbigt med alla känslor. Att avhålla mig från alkoholen har inte varit jobbigt. Tycker det är jobbigare med känslorna som svänger.
Jag är också så vansinnigt energilös! Det har jag förvisso varit i ett par år nu, efter svår konflikt m föräldrar och släkt som jag inte längre har kontakt med. Känns som jag är kroniskt deprimerad sedan dess. Vägrar gå till psykiatrin då jag har noll förtroende för de efter att ha varit där en gång. Katastrof!!
Ska ta tag i träningen denna vecka då jag tror det är en bra medicin. Att gå på promenad som många skriver har jag svårt för. Då sätter tankarna bara igång plus att jag har svårt att bara promenera planlöst utan mål liksom. Typiskt kontroll- och stressbeteende antar jag☺️
Jag har alltid varit en energisk, glad, social och företagsam människa. Sista åren har jag sällan varit glad, inte lyssnat på musik som jag alltid brukade göra, varit energilös, lat och ofta känt mig oförmögen att ta mig ur soffan efter frukosten och blivit kvar framför tv’n i pyjamas hela dagen. Äter antidepressiva sedan massor m år men tror jag skulle behöva träffa en psykiatriker för att diskutera medicin då den sort jag har inte funkar så bra tycker jag. Tror oxå jag skulle behöva utredas för olika eventuella diagnoser men som sagt så vägrar jag allmänpsykiatrin. Vet inte hur man hittar någon privat heller.
Idag har jag tampats med sonen för att få honom att städa sitt rum. Jag måste vara med och visa, hjälpa honom m att förklara HUR man organiserar och planerar osv. Han har ADD. Han tjafsar emot ALLT och det tär på mig oerhört då jag har noll tålamod samtidigt som jag blir så orolig för hur det ska gå för honom. Han är såååååå fin på sååååå många vis men fullständigt hopplös med att göra saker som han inte har lust till. Som att han inte vet hur! Saker som han gillar är han fantastisk på!
Nåja, jag fortsätter alkoholfri och VET att jag MÅSTE verkligen vara det några månader som ett första steg. Under tiden bara måste min energi, glädje komma tillbaka och kontakten m barnen bli bättre. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Nu SKA jag sätta på musik och snickra på kaninburen i trädgården. Sedan kanske sitta inne hos de och gosa lite💕
Djur har sista åren börjat intressera mig mycket till skillnad från tidigare. De är så mycket lättare att ha att göra med än människor. De sviker inte, de ger alltid glädje och kärlek❤️

Tack oxå till @cthd @allegra @Adde @Sisyfos @less12 @vår2022 @majken_r
@andrahalvlek @sattva
Jag behöver verkligen få skriva, berätta, fråga och bolla med andra som kämpar med alkoholproblem. Jag har förvisso fantastiskt stöd av min man❤️ samt några riktigt fina vänner jag kan vara väldigt ärlig med som stöttar mig.
Men jag känner ett starkt behov av kontakt med andra som har alkoholproblem. Läste någonstans att man kan vara med på Zoomföreläsning/ möten anonymt? Att man bara tejpar för kameran så man inte syns plus att man kan bara lyssna om man vill. Inte vara tvungen att prata. Är det AA eller något annat?
Någon som vet och kanske har en länk?
Kram till er alla fina duktiga där ute❤️
Tacksam över att vara här tillsammans med er🙏

@Lexie gå in på AA:s hemsida i Sverige, finns Zoom-möten varje dag som man kan vara med på, bara att stänga av kameran och mikrofonen om man inte vill synas eller delta aktivt. Du kan vara med på möten utomlands också om du vill det. Var med på några möten i början, väldigt fin gemenskap, lärorikt att höra ”äldre” alkoholister dela med sig, skönt även att få dela med sig öppet med folk man inte känner även muntligen och inte bara i skrift.