Hej @Varafrisk , han har spottkörtelcancer med metastaser. Jag mår t.v. bra. Tror att mycket värre tider ligger framför oss. Pratar lite med vår kontaktsjuksköterska och det är skönt. Nu gäller att hitta på lite rimliga dagar för mig, när han mest sover. Igår kväll fick han hjärtflimmer så det var lite ruskigt innan vi fick hjälp av hemsjukvård.

@ Geggan - så tungt det låter. Vad du får bära mycket nu.
Så starkt och bra att du är nykter i allt detta
Håller tummarna för att det går bra för din man och att dagarna just blir ’lite rimliga’ för dig.
🌾

@Geggan Åh vad ni har det tufft! Så svårt för dig. Först tänkte jag att din man kanske hade matstrupscancer som min man hade. Min man hade också svårigheter att äta och rasade i vikt. När han började m cytostatika då började tumören krympa och han fick lättare att äta.

Allt det bästa till er❤️till dig❤️

Tack alla för stöd! Igår var jag låg. Han får knappt i sig nån mat o fick nytt hjärtflimmer precis när jag skulle gå för att hämta barnbarn. Fick läkare på tråden så jag gick. Välsignad normalitet med barnbarnen, baka sockerkaka med vinbär, spela spel, äta middag. Idag känns det bättre igen och han har lyckats peta i sig nästan ett helt ägg. Strålningen är nu slut. Hoppas på långsam bättring i hals mm.

@Geggan Himmel, så jobbigt för er båda. Kan han delvis få plats på ett korttidsboende? Så att du får avlastning? Och kom ihåg - alkohol gör ingenting bättre. Inte ens det allra jobbigaste blir bättre med alkohol inblandat.

Kram 🐘

@Geggan Så himla tufft! Känner du att du får stöd? Jag tänker både av vården och kommunen. Känner så starkt m dig!
Gott att lite av det där normala finns då och då i vardagen. Så gott att du är stark och avstår alkoholen.

Kram❤️❤️

Känns att sommaren snart är slut. Simmade i utebassäng, ljuvligt, imorgon stänger den. Låter härligt med allas jobb och trädgårdar. God lunch på uteservering. Men stackars mannen har så svårt att äta. Tynar bort helt. Sköterska i morse sa helt resolut ibland måste man göra saker som är jobbiga för att man måste. Men han gör det knappt ändå. Hoppas varje dag på bättring. Idag åt han en liten leverpastejmacka.

Jag känner också hösten i luften trots att solen ligger på. Det är liksom fuktigt i jorden och börjar vissna här och där.
Jag förstår att det är tungt, en liten leverpastej macka, nä det är ju ingenting.
Har din man barn, eller andra nära anhöriga? Du behöver inte svara. Undrade bara om det fanns avlastning runt dig.
Skickar tankar och hopp om vilsam helg 🌸

@Geggan så tufft ni har det. Tänker på er.
Har din man tillgång till näringsdryck? Om man har dålig aptit brukar det kunna vara ett bra alternativ eftersom en liten mängd innehåller det mesta man behöver. Stor kram❤️

Låter väldigt tufft. Det är jobbigt att stå bredvid och se på. Näringsdryck låter som ett bra alternativ om han bara får i sig så små, små mängder. Sköterskan har rätt, ibland måste man göra saker som är jobbiga. Äta är en sån sak. Hoppas han fattar det snart. Skönt att du har barnbarn och normalitet. Det är en jobbig situation att vara i. Ta hand om dig! Gör saker du mår bra av. Det är nog lätt att glömma sig själv i en sån här situation. Kramar 💜

Tack för stöd! Nej, det är ganska ensamt runt oss @Se klart. Han har inte barn. Lite kompisar till honom hör av sig men han orkar inte ses. Mina barn jobbar o har barn. Gemensamt umgänge har vi inte riktigt hunnit skaffa oss. Han har svårt för näringsdryckerna. Jag är glad att vi bor här mitt i stan så jag snabbt kan kila ut och förströ mig lite. En gång om dan går han med. Idag skall jag köpa skor. Hoppas detta tillstånd vänder nu i veckan som det är sagt. Sen kommer ju hela den stora problematiken- har strålningen bitit? Finns det andra möjligheter. Jag fortsätter skriva min dagbok, den och detta forum är faktiskt lite livlina. Känns så bra att nykterhet gäller under precis alla omständigheter. Den foten har jag satt ner.

@Geggan har inte skrivit i din tråd tidigare men vill välkomna dig hit till Vidare livet även om livet inte är så vidare för er. Har inte läst hela din tråd men så tufft ni har det. Önskar er mod och styrka i detta. Och vilken vinst att du är nykter. Förstår att allt måste vara oerhört tröttande men tänk om du lagt alkohol ovanpå allt....

Kram!

Så starkt att du behåller - och håller i - nykterheten. Det gör du otroligt rätt i!
Så tungt det låter. Livet är verkligen oerhört hårt ibland …bra att du kan komma ut några stunder på egen hand också.
Hoppas att det vänder för dig/er - håller tummarna för det.
🌾

Tack @Kaveldun ! Ja, lite har det faktiskt vänt, åtminstone i detta skede. Igår googlade jag fram en studie som visade att överlevnad vid undernäring och cancer är mycket kortare. På något sätt satte det fart, plus ett bättre allmäntillstånd efter avslutad strålning så nu äter han faktiskt. Jag är jättelättad. Långt kvar till att återta tio tappade kilon men iallafall.
Var idag på systemet. Skulle hälsa på min sjuka väninna som jag redan tog avsked av men som tillfrisknat. Hon kan ännu inte gå så klarar inte mycket. Vi skulle äta lunch och hon bad mig köpa vin. Jag vred mig som en mask men gick över tröskeln strax efter 10. Måndag morgon så situationen är ju given. Lång kö vid kassan, ett par stod bskom mig och käbblade: du sa ju att du inte skulle dricka mer - jag hatar dig när du tjatar bla bla bla. Jag betalade och bestämde: jag går inte hit nåt mer. Inte ens gör den gamla vänskapens skull. Usch!

@Geggan Klokt beslut. Jag har helt slutat ge bort alkohol i gåva. En enda gång var jag inne på bolaget och botaniserade på hyllan för alkoholfritt, men jag köper det hellre på Ica.

Jag fixar inte stanken på bolaget. Stanken av krossade flaskor, en stank som inte går att tvätta bort 🤮

Skönt att din man äter mer ❤️

Kram 🐘

Nu har jag varit på field trip- övernattning med bokklubben hos en av deltagarna. Skönt att komma bort lite från sjuklivet. Fast jätteskönt att nu vara hemma igen. Tänkte på vad många pratar om- hur man fungerar som nykter i sociala sammanhang. Kände mig mycket riktigt ganska avslappnad och kunde liksom delta naturligt. Vi har alltid spännande samtal och så även nu. Senast vi gjorde detta med övernattning var för två år sedan o då hade jag definitivt egna reservlager på rummet. Och var mera nervös överlag. Orolig innan för hur jag nu skulle orka på kvällen. Men det blev allmänt uppbrott redan kl 21. Nå, flera av oss närmar sig ju 80! Flera har erfarenhet av män som varit sjuka och dött. Så även erfarenheter av sjukdom kunde vi spegla. Erfarenheter av död sparar jag till någon annan förhoppningsvis långt i framtiden.

@Geggan Härligt att du upplevde dig mer närvarande i samtalen, och att du fick tjöta riktigt mycket 🥰 Jag får energi av att tjöta, och jag behöver ingen alkohol för att låta munnen babbla. Och utan alkohol är jag dessutom mer lyhörd och lyssnar mer på andra.

Kram 🐘