majken_r

@Varafrisk Klokt att du tar hand om dig, kommer sakna fina inlägg och ser fram emot en påhälsning framöver 🥰

Tack för hälsningar🙏🏻

Tittar in som hastigast eller rättare sagt….jag tittar in hela tiden men skriver inget. Fast jag ska nog inte alls gå in…läser om diskussioner kring det måttliga…och jag tänker det handlar inte endast om det måttliga…det finns ngt mer i diskussionen…jag är inte nykter men jag har hängt här ett tag…och jag inser att forumet är en stor del av mitt liv…de flesta av er har jag inte träffat men ändå känns det nästan som ni är mer vänner än de vänner som finns i det verkliga livet.

Imorgon ska jag träffa min kurator…jag känner att hon tycker att det är så mycket jag inte ska göra för att kunna bli nykter. Jag har köpt det men jag känner att jag får ingen påfyllning. Jag fattar att jag kommer få påfyllning när jag får nyktra dagar genom alla positiva känslor och allt vad jag kan göra men jag behöver ngt mer just nu. Å jag har lite planer…jag behöver även gå ner i vikt så jag vill gå t viktväktarna kanske mest för att väga mig och att ha kontroll men även vården tycker det.

Så jag kämpar vidare…men t en helt annan fråga….jag hade dryg 3700 inlägg i min tråd och nu tror jag det är 3682 el liknande. Om ngn som har en tråd ber admin ta bort den…försvinner även ngns inlägg i min tråd??

Och till sist…jag hade superkul på min brorsdotters bröllop..var så glad…god mat och dryck och mycket dans! Jag var nykter och det var liksom inget jobbigt alls! Mitt stora problem är ”hemmadrickandet” !

Kram🥰

@Varafrisk Kul att se dig! Vad bra att du hade trevligt på bröllopet! Jag tycker att hemmadrickande är knepigt att hantera. Det var svårt att motivera sig när det ”inte drabbar någon annan än sig själv”. Jag fick nog när jag drack för mycket hemma och raglade ut på stan för att inte bli påkommen av sambon. Då kom ögonöppnaren som gjorde att jag verkligen tog tag i mitt drickande. Det gick liksom inte att acceptera i mitt sinne. Önskar dig såklart inte en botten, men det verkar kunna påverka motivationen. Hoppas du får ett bra samtal med kuratorn! 💐

Hej @Varafrisk !! Fint att läsa dina rader och så skönt med ett nyktert bröllop!

Tids nog löser du ”det där” med hemmadrickandet!

Om viktväktarna är ”din grej” så låter det som en god idé! Ibland kan det funka att ta tag i flera saker på samma gång. Jag lade t.ex. av att äta kött samtidigt som jag tog tag i mina alkoholvanor. Hade tänkt börja träna i samma veva men lite sjukdomar har hittills hindrat mig från det. Vad jag försöker säga är kanske, att det är lätt hänt att allt fokus hamnar på alkoholen, vilket ibland kan ha motsatt effekt (talar av egen erfarenhet) men om man tänker att det är en helhets-förändring som skall göras så kanske det kan funka bättre!?

Är lite trött, därav svammel😊 I vilket fall som helst så önskar jag dig allt gott✨

Ställ frågan om inläggen till Admin tycker jag. Jag tror att det är så att man kan be dem att ta bort allt man skrivit även hos andra. Jag tror att Admin har skrivit att de brukar be om att inlägg hos andra får stå kvar för att det blir konstigt annars. Tofu har försvunnit, kanske är det hennes inlägg som är borta.

Tack för inlägg i min tråd ❤️!

@VaraFrisk skrev:”Imorgon ska jag träffa min kurator…jag känner att hon tycker att det är så mycket jag inte ska göra för att kunna bli nykter. Jag har köpt det men jag känner att jag får ingen påfyllning.”
Ibland när du skriver om din kurator så tänker jag som du nu skriver att var finns planen, var finns milstolparna, var finns vägen fram till nykterheten? Jag förstår att det finns en plan för NÄR du blivit nykter, men finns det ingen KBT träning eller måt för att vägleda till nykterhet? Tänker att det borde finnas mycket som du skulle kunna få vägledning i att testa. Lycka till i morgon?

Vad fint att festen var kul @varafrisk- jag har tänkt på dig och klänningen! (Ska också på stor fest i helgen och farit runt som en osalig höna här bland olika klädhögar…) Ja, som @sisyfos skriver- var en lite bestämd kund i relation till din kurator. Du behöver stöd och struktur för processen. Målet är tydligt- vilken är strategin för att nå dit?
Och skönt att du valt att skippa forumet ett tag, vännerna här finns alltid, kram 🤗

@Allegra Du svamlar inte alls! Tack för att du tittar in🥰

@Sisyfos Jag tänker att min kurator ger mig många råd, säger hur jag ska göra, talar om när offerkoftan finns där på axeln och lurar mig att dricka…fast det är ju jag som dricker….och lite KBT finns det i vad hon säger. Tack för ditt stöd🥰

@Se klart Du kan ju läsa ovan vad jag skrev om kuratorn. Ser dig framför mig…en kvinna rak i ryggen som är så tjusig i sin klänning men nykter och så himla trygg i det🥰

Ville gärna svara på inlägg men sen behöver jag fasa ut…fast det är SÅ svårt…för även om jag blivit för beroende av forumet så är ju ni mina vänner som jag vill följa. Det har dock varit tufft emellanåt med inlägg som har varit lite väl tuffa även om avsikten inte varit den. Att befinna sig där jag är (och många m mig) gör att man är extra känslig och sårbar. Det är väl även därför som jag behöver pausa för att bli starkare. För de där skavsåren har suttit kvar länge.

Även om jag har tidigare börjat läsa Tänka klart är det första gången som jag känner mig redo att börja läsa boken dessutom hela boken för att bilda mig en uppfattning. Jag har tidigare varit mer anti för det har varit lite mycket för ”på”…det har varit min känsla. Nu är jag nog mer beredd att lyssna in min omgivning här på forumet….😅 Fast jag har aldrig tvivlat på att det är fantastiskt att vara nykter…dit ska jag och jag längtar! Får dock ångest över ifall jag framöver kommer insjukna i ngn sjukdom pga alkoholen😱men jag måste leva i nuet…en dag i taget🙏🏻

Kram🥰

Godmorgon!

Har bett admin lägga ner denna tråd. Har varit här i 2 år 6 mån. Det får räcka😉
Har börjat en ny tråd under ” Vara alkoholfri” - ”Att välja livet..mitt liv!”.
Kommer ändå inte vara så aktiv här på forumet just nu så som jag beskrivit tidigare men har mina planer.
Kanske ses vi under mina nya tråd?

Kram😍

@Varafrisk God lunch eller vad man säger! Stänger du tråden eller tar du bort den helt? Jag fortsätter så klart följa dig under alkoholfri.

Kram!

@Charlie70 Jag tänkte att jag ville ta bort tråden. Stänga tråden….hur fungerar det då? Tack för att du följer mig🙏🏻Kram🥰

Om man stänger den kan väl inga fylla på, men den är kvar i din historik. Tänker att det ibland kan finnas fördelar med att ha kvar trådar för att se historiken, hur man mådde, vad man gjorde, när det fungerade etc. Men den är sökbar och det kanske man knte alltid vill.
Jag kommer också att följa dig i din nya hemvist. Forumet har många fördelar, men jag tror ibland att det kan bli så att det upptar för mycket tid och engagemang om man är en person som bryr sig om, har många tentakler ute och engagerar sig. Det är viktigt och inte alltid helt lätt att begränsa där. Men samtidigt får man också med sig så mycket livsvisdomar som du kommer att kunna ha nytta av i ditt fortsatta arbet.
Lycka till nu VaraFrisk!

@Varafrisk Du ser Sisyfos bra svar. Om jag fick råda skulle det vara att du stänger din gamla tråd för kommentarer men att du behåller den. Din gamla tråd är en skatt för många och kanske blir det för dig också en dag?
Kram!

@Sisyfos @Charlie70

Jag har aldrig tänkt att min tråd kan vara en skatt… men i kontakt m admin tänker jag att den ska vara stängd.

Kram❤️