”ons, 2019-11-27 - 17:47
Länge har jag tänkt skriva här, och nu är tiden inne för det. Jag har beroendesjukdom och druckit till och från sendan 11 års ålder (39 nu). Det hände något magiskt vid fösta mötet med berusningen... Hem, det kändes som att hitta hem, så jag fortsatte fly mina negativa känslor, och här är jag alltså idag... Med antabus i 3 veckor, vilket jag nu slutat med då biverkningarna gav bölder som kliade samt mjäll, så kämpade mig igenom en vecka utan hjälpmedel och vet ni... Jag överlevde trots sug efter ruset. Varje känsla av behag av att vara full surfade jag förbi. I 2 veckor var mina känslor likt en depression. Det är svårt att göra slut med sin trygghet (även om det tillslut blir en illusion av ett förhållande) och hårt att veta att det är jag som måste lämna. Efter snart 4:e veckan som nykter börjar jag se färger, nyanserna i vardagen blir en aning skarpare och känslan av att det är okej existerar alltså...”

Nu har det gått 3 år sedan det ovannämnda inlägget och jag höll mig då i 5 veckor.

Jag har satt mig på behandlingshem frivilligt. Nykter i 114 dagar, 3 månader och 23 dagar… Och det är det bästa val jag tagit i mitt liv. Jag tänkte innan att 12-stegsprogrammet var en sekt, nu har jag en egen Högre makt… Och motivation är stark att vilja fortsätta tillfriskna. I Gullbranna på NA-konventet blev jag hög på all kärlek och gemenskap och alla som tog tid, det var mäktigt, likaså att be sinnesrobönen på stranden med alla 100-tals människor som befann sig där. Jag kan, jag vill och jag behöver leva. Det är ingen självklarhet att som beroende och aktiv få chansen att tillfriskna. Min botten var nådd! Mitt liv är sakta men säkert på väg mot ett nytt mål, att möta mig själv. Det är ett värde i sig att få börja må lite bättre och det är alla värda att få göra även om en beroende kanske behöver flera chanser för att få uppleva det. En är för mycket och tusen aldrig nog, så jag ska aldrig mer slå på mig själv för misstag.

Jag är en människa med känslor och nu vågar jag stannar kvar i dem! Det formar mig till den jag vill vara för mig, mina barn, mina medmänniskor och mitt beslut att inte plocka upp de närmsta 24h hjälper mig. Jag har ett eget band jag spelar för att stoppa sugen. Mitt första och andra glas vin romantiserar jag, tredje har jag en etikett på där det står SKAM, på fjärde står det negativa konsekvenser sen ser jag mina barn sakta blekna bort ur soffan för att försvinna. Det håller mig i schack att inte ta det första… Högmodet aktar jag mig för så nummer är viktiga att ha på lager, men för varje nykter timme är jag evigt tacksam. ❤️