@vår2022 jag tror som du, det är en process att ta sig igenom. Ska försöka vara mer nyfiken på den. Försöka byta de negativa tankar och känslor och istället försöka se saker från den ljusa sidan 🤗
Tack för dina ord och ha en fin dag ❤️

Tack @Lina. 2.0 🥰

Hahaha vilka jäkla drömmar! Hade varit intressant att veta varför man drömmer så konstigt, är det för att hjärnan varit så marinerad tro? Jag har också drömt så galet att jag bara inte kan förstå hur det är möjligt att få ihop🤣

Dag 35 har startat
Klarar jag av kvällen har jag spikat 5 veckor 🙌
Alla känslor som går att känna har jag nog känt under dessa veckor. Vissa dagar har jag inte klarat av att lova att jag ska vara nykter, då har jag lovat att just nu är jag nykter, och många just nu under 24 timmar har det blivit ibland. Men till slut har de blivit en dag.
Andra dagar har det gått lätt. Då spirar positiviteten och allt känns precis som det ska. Dom dagarna sparar jag i en speciell låda för att plocka fram de mörka dagarna och påminna mig om hur bra jag kan må. Dom mörka dagarna kan verkligen vara mörka.
Jag hoppas de kommer komma mer sällan.

@Lina. 2.0 Fan vad bra jobbat!💪 Du kommer att klara 5 veckor och mer därtill. Tänk på att tiden som nykter är A och O, det händer saker i hjärnan hela tiden. Den behöver tid för att återhämta sig och skapa balans. Du kommer att må bättre och känna dig stabilare. Fysisk aktivitet är verkligen bra för återhämtningen liksom mindfulness eller dyl. Det ger måbra hormoner och man blir avslappnad.

Ha en fin fredag och var stolt över dig själv som jobbar på så bra!❤️

@Lina. 2.0 Grattis till 5 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 De dåliga dagarna blir färre med tiden, jag lovar. Du behöver nog dock fylla ditt liv med roligheter. Hitta en ny hobby, återuppta en nygammal hobby. Göra saker som inte är förknippade med alkohol, skapa nya nyktra vanor.

Vad det gäller umgänge med vänner tex brukar jag initiera promenaddejter, eller att vi träffas över brunch eller lunch. Eller gör något ännu mer aktivt - i veckan spelade jag padel för första gången i mitt liv tex. Hur roligt som helst, förutom att jag ramlade och skadade mig lite, men det förtog ändå inte det roliga.

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack så mycket 💕
Jag har också tänkt att jag måste börja fylla livet med annat. Jag har dock svårt att hitta lusten och orken. Det tar som stopp, jag är så lat 🙈 ska försöka hitta något som jag kan tycka är roligt.
@Himmelellerhelvette tack! Du gör det så bra du med 💕 fortsätt så!

@vår2022 tack för dom orden, jag behövde läsa dom. Att det blir bättre. Jag är stolt över mina 35 dagar ❤️ ha en toppenfin dag du med! 💗

@Himmelellerhelvette så kan det faktiskt vara. Jag är sliten och har ju inte direkt låtit kroppen vila sista åren. Om jag inte jobbat på helgerna så har jag druckit. Jobbar dessutom mer än heltid inom vården så helt långsökt är det inte 😁

Jag klarade gårdagskvällen utan problem så idag går jag in i vecka 6 🥰

Sovit gott inatt men är ändå seg. Känns som jag inte på långa vägar sovit klart trots att jag sovit 10 timmar. Men jag är inte bakis och det är jag tacksam för 🙏

Dag 42 är snart slut.
Jag känner inte längre någon glädje i att vara nykter. Tacksamheten fhar bleknat.
Nog för att jag kan känna stolthet över att jag klarat det hittills men sen tar det som stopp.
Har läst att det är vanligt med en liten dipp ibland i välmåendet medan hjärnan återhämtar sig och hoppas att det är något sånt.

Min man har senaste veckorna börjat dricka mycket. Det hjälper inte. Han som varit så försiktig med alkohol. Vad jag vet. Jag kanske missat något under tiden jag varit aktiv, jag kanske har missat honom.

Nåja. Dags för att sängen och jobbhelg framför mig. Det känns bra iaf att vara obakis på jobbet.

majken_r

@Lina. 2.0 Låter tufft med din man..Hoppas ni kan prata om det, hur det blir för dig.
Känner igen det där med en dipp kring 50 dagar, hur ett plötsligt kändes lite tomt och meningslöst. Håll ut är mitt råd! Du har kämpat så bra och det är så mycket du har att vinna på att inte dricka. Vet inte om du gått i terapi men det är kanske hjälpsamt, att få hjälp när även det svåra börjar kännas och kanske synas. Varm kram🍂

Jag hade också flera dippar under första året. Men det klingar av och blir bättre. Livsstilsförändringar tar tid. Och beroende är lurigt och försöker få tillbaks sin drog med alla medel, tex deppighet...

@Kennie ja nog är det så. Det är bara att uthärda tänker jag. Bättre dagar kommer. Måste försöka vara positiv ändå.

@majken_r just så känns det. Tomt och meningslöst. Försöker hålla humöret uppe och tänka att det blir bättre framöver.

Läst mycket om hormoner och dess påverkan i allt. Känns logiskt att det är därför jag mår så här nu. Det blir bättre. 🤗

Dag 44 tror jag.
Ligger i soffan på jobbet och har så svårt att hålla mig vaken. Kroppen känns som bly. Känner igen känslan på ett vagt vis. Tror jag håller på att bli sjuk 🤢. Det är nog 6 eller 7 år sedan jag var sjuk sist så det är kanske min tur nu 😂
Bara 4 timmar kvar tills jag får gå hem. Längtar så efter sängen.
Hemma är barnen sjuka så jag har nog dragit på mig nåt virus.

Trots att det gått så pass många dagar sen jag drack sist så har jag så mycket sug. Hade hoppats det skulle stilla sig lite men har under helgen börjar förstå att jag haft fel approach i min nykterhet. Jag försöker vara nykter för andras skull och inte min egen.
Måste ändra inställning helt enkelt.
Har som glömt bort hur jobbigt jag tycker det är med alkohol, hur jag hatar att vara bakis, hur otrevlig jag kan bli, ja allt som har med alkohol att göra.
Måste hitta ett bra sätt att påminna mig själv om detta. Att jag också gör det här för min skull. För att jag ska må bra.
Min dotter sa igår att jag är dålig på ta hand om mig själv och så är det. Jag tar hand om andra. Så lätt att glömma mig. Jag gör det även lätt för andra att glömma mig. Tyst som en mus, ta så lite plats som möjligt. Inte vara till besvär.
Inte undra på att allt kan bli så jobbigt 🙄
Jag ska införa en dag i veckan, en må-bra dag, som handlar om mig.
Nu låter det jävligt ego, jag tycker själv det verkar ego men om jag gör det mår jag kanske bättre. En dag för Lina.

Det blev rörigt men så är även tankarna. På tisdag ska jag ha kontakt med min kontakt på riddargatan. Kanske kan få hjälp att reda ut lite tankar.

Kvällsnotering
Eftermiddagen och kvällen blev bra. Bättre än på ett tag och jag har en känt en känsla av lugn som jag saknat. Första kvällen utan sug på flera veckor. Så skönt och jag är tacksam för den här stundens vila från jobb och sug. Jag får vila på riktigt.

@Lina. 2.0 Så härligt du beskriver det, att inte känna sug och känna lugn i kroppen. Fantastiskt. Det är såna känslor vi ska hålla oss fast vid när ev bakslag gör sig gällande! 😊

Måndag och den har börjat bra. En dag på jobbet hittills och det känns som det är lite lugnare i huvudet och kroppen. Hoppas den här känslan håller i sig ett tag. Jag har saknat den.

Imorgon är jag ledig. Ser så mycket framemot sovmorgon. Bara därför lär en vakna innan klockan skulle ha ringt 😂 men det är skönt det med, att veta att man inte behöver kliva upp bara för att man vaknar.

Satt en stund och letade något att köpa, som för att belöna mig själv. Insåg rätt fort att jag är en otroligt manlig kvinna som inte faller för smycken, spa, eller nåt av sånt där som kvinnor vanligtvis tycker om. Sjukt ekonomisk (möjligtvis på gränsen till snål 😂) är jag också så nya kläder handlas bara om det behövs. Hör min kära moder i bakhuvudet "vill du ha eller behöver du?" och inser snabbt att jag inte behöver. Konstigt att den tanken inte poppade upp alla gånger man handlade öl eller vin 🙄

Hur gör ni för att liksom belöna er själva för att hålla motivationen uppe?