@vår2022 Just precis! Man är dirigenten, konstnären och arkitekten i sitt liv🥰

Gillar mina nya vanor på alla fester och tillställningar där jag helt självklart dricker A-fritt, även helgerna hemma där jag kan dricka öl till fixandet i hemmet som jag gjorde innan fast då med A-fri öl nu, jag får samma lyx-känsla av att det är helg men jag slipper avsluta lördagsfixandet med att vara full och vakna dagen efter bakis.

Träningen är otroligt härlig😍
Nu är vi fräscha, sunda och slipper pluffset i ansiktet, vikten är stabil eftersom jag inte häller i mig alla kcal i form av A, utan istället kan äta normalt utan att behöva tänka bort en erbjuden bulle eller för stor portion mat för jag hellre drog i mig de kalorierna i alkohol än att unna mig bullen och den extra stora portionen mat.

Inget som penetrerar, förstör och opererar i min hjärna!

Kram🥰

Alltså vissa dagar! Idag är en skit dag! Lättirriterad, trött, sur på en av mina systrar…..

Igår var en gör bra dag, massa energi, även efter jobbet och kände mig så himla lycklig!

Vill bara dra en filt över mig! Idag är en sån dag som jag skulle unnat mig en flaska vin för att dagen varit så jävla pissig!
Tur jag har mer vett i huvudet än så!

Ja såna dagar strösslas det med i mitten av november. Man får som i mindfulness- bara låta dagen flyga förbi- inte notera den eller låta den bygga bo. Imorrn så, då vaknar du med en annan ny infallsvinkel på sånt som idag känns tufft. Kram 🤗

Nu vet jag vad som hände igår!
Jag var inte arg på min syster, jag blev besviken. Tanken slog mig redan då att ”men varför känner jag så starkt för detta”
Det är ju precis som med alla andra känslor. Jag känner dom nykter och därför känns dom på ett sätt jag inte är bekant med.

Haha, nu blev jag glad när jag kom på det! Det är så jag känner när jag blir besviken😁

Jag brukade inte riktigt känna den känslan för jag slog ifrån mig allt som om det fanns en mur mellan mig och sånna känslor. Känslorna studsade mot muren och jag tänkte att ”ikväll ska jag unna mig vin” den tanken hjälpte mig förmodligen att inte känna jobbiga känslor och på kvällen fick jag mitt vin som jag kände att jag var värd.

Oj va bra det känns att lära känna mig själv🥰

Kram till er forumvänner och ha en riktigt fin fredag❤️

@Himmelellerhelvette Hurra! Nästan ett halleluja-moment 🙏🏻 Besviken!? Hur agerar man på det? Kunde du sätta ord på din besvikelse? Inför dig själv och inför din syster? Eller var det bara ett missförstånd? Väldigt ofta är starka känslor uppkomna i missförstånd, som går att redas ut. Om man vågar sätta ord på vad man tänker och känner. Man ska alltid utgå från sig själv. ”Jag känner, jag upplever….”

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja kanske, de kändes lite som det. Typ som ”Va? Det är fest och du dricker inte, kan man göra så?”

Jag har ju tänkt på detta med att förklara om min ångest som A ställer till med men det är aldrig läge att prata om sånt på fest. På fest är alla glada och vill ha kul, även jag. Då vill jag inte dra ner stämningen med min ångestproblematik. Sedan vill jag heller inte att folk ska tycka synd om mig ” men va jobbigt för dig” och komma med tips.
Och jag har ingen redovisningsplikt😁
Men det verkar som om de flesta blir förvånade för att jag inte vill dricka för det är ju det naturligaste som finns för dom och så ser det ut. Kanske kan det vara så att jag drar igång ett tänk i vissa att man faktiskt inte behöver dricka trots att man inte är den som kör, vet inte….

@Himmelellerhelvette Dom var garanterat impande som sagt! Jag har själv fått frågor från nyfikna personer som innerst inne vet om att dom borde sluta att dricka. Den klassiska kommentaren är: ”Jag borde också dra ner på mitt drickande”. Att dom inte säger: ”Jag borde sluta att dricka helt och hållet” beror på att dom är i den fasen där det känns för skrämmande. Att livet skulle bli tråkigt osv. Dom vet ju inte heller att det krävs att vara helt utan alkohol en längre tid, för att upptäcka hur fel dom har. 😅 Man kan bara hoppas att dom hittar till det här forumet någon gång, så att dom kan få ett bra och värdigt liv.

Kram

@Himmelellerhelvette När jag var på fest senast var det tonåringen som sade ”Va! Dricker inte du?” När jag tog läsk som han. Det han fick se var vuxna som till slut blev fulla, skrek och tjoade och någon som slocknade i soffan. Detta är vad vi lär våra barn att en fest ska innehålla. Sedan säger vi till dom att de inte ska dricka ute och bli fulla. Motsägelsefullt! Vi som inte dricker få gå i bräschen för att det finns alternativ i hur man vill leva och skapa en livsstil som är fräsch, snäll mot kropp och hjärna och att vi har roligare som nyktra. Vi behöver inte alkohol för att ha roligt. Tänk vad häftigt!

Ha en fin söndag🌞❤️

@Torn Jag tycker det är lite läskigt att de allra flesta tror man måste dricka bara för att det är fest. En sa att efter hon varit gravid har hon försökt lära sig tycka om vin igen men att hon fortfarande inte tycker det smakar gott. Hon gör som vi alla gjorde i tonåren när vi började dricka, hon försöker lära sig för att det är normaliserat att dricka. Hon borde ju egentligen sluta, säga att ”jag tycker inte om det länge så nej tack”

Kram

@vår2022 Ja det är viktigt att det finns dom som inte dricker när det är tonåringar med, tonåringarna behöver förebilder som sköter sig, även de som kan dricka måttligt är förebilder. De vuxna som ändrar personlighet och som däckar m.m. borde man prata med tonåringarna om att det inte är så det ska vara att dom som dricker på det viset har oftast problem.

Kram

Godmorgon
Vill bara påminna om det självklara- ingen annan har egentligen något att göra alls med varför vi väljer att inte dricka. Det är lätt att hamna i snurr av vad som ska sägas och inte- men egentligen är vi inte skyldiga någon en enda förklaring. Jag dricker inte, för jag mår bäst så- helt enkelt. Att på fest tvingas redogöra för känsliga saker som psykiskt mående är att begära väldigt mycket av sig själv. Kram!

Godmorgon
Vill bara påminna om det självklara- ingen annan har egentligen något att göra alls med varför vi väljer att inte dricka. Det är lätt att hamna i snurr av vad som ska sägas och inte- men egentligen är vi inte skyldiga någon en enda förklaring. Jag dricker inte, för jag mår bäst så- helt enkelt. Att på fest tvingas redogöra för känsliga saker som psykiskt mående är att begära väldigt mycket av sig själv. Kram!

@Se klart Så är det och det vet vi men det kan kännas mer självklart med hur jag ska svara i huvudet än det gör när jag väl sitter där men jag kände mig mer självsäker denna gången, kommer säkert kännas lättare och lättare med tiden.

Kram

Dag 100🎈
Oj va bra det känns! Jag har inte mängder av energi från morgon till kväll mer än 1-2 dagar i veckan vilket är lite av en besvikelse men eftersom jag åkte på alla virus som jag utsattes för under mina första 3månader och mestadels kände mig sjuk så landar jag i att min kropp och hjärna fortfarande jobbar med att läka mig, dessutom är det november, inte min favorit månad direkt😉

Jag tänker fortfarande på hur jag missbrukat A. Tankarna går till det varje dag. Jag längtar efter att inte behöva tänka på det så mycket. Jag längtar efter att endast behöva tänka på det om jag utsätts för A så jag inte lurar mig själv till att ta första glaset men jag tycker det är onödigt att slösa energi på att tänka på att jag är nykter och på hur dåligt jag mått.

majken_r

@Himmelellerhelvette Grattis till dina dagar, wow!!! Tycker du är grym 🤩
Hoppas, och tror, att du kommer få mer energi snart. Det är trist när virusen hoppar på en, man kommer liksom ur fas. Jag längtar till gymmet och tror jag kommer dit i morgon🙏🏼 Tänkte på det där med att inte tänka så mycket på alkoholen. Har du testat att börja göra något när tankarna dyker upp? Vad som helst. Liksom vänja hjärnan att inte gå in i tanken. I vilket fall, stor kram till dig och grattis igen! 🤎🎊