Jag har nu klarat av nio hela dagar utan bag-in-box vin, utan smygandet och smusslandet.
För tio dagar sen rämnade fasaden och min man gav mig ett ultimatum.
”Bli nykter eller skilsmässa. ”
”Tala om för barnen och dina föräldrar att du är alkoholist. ”
Morgonen efter tömde jag mina gömmor av vin och åkte hem till mina föräldrar med det.
De hade inte anat någonting och tyckte jag var stark som tar tag i det.
Våra barn sa ” vi älskar dig mamma och vi vill inte oroa oss mer”
Det skar i hjärtat 💔
Det är klart att de har vetat även om de inte bor hemma längre.
Första veckan har gått jättebra
Jag sover gott all tyngd o ångest pga alkoholen har släppt.
Alla runt mig stöttar mig och jag har inga problem med att säga
Nej tack jag kan inte dricka alkohol längre !
Var på restaurang åt gott drack vatten.
För att jag har BESTÄMT mig.
Kroppen reagerar med huvudvärk men en Alvedon tar hand om det.
Tänk att jag efter 4 års eskalerande drickande kommit till denna punkt
Jag skall fan i mig klara av detta med.

@Helahea Jag brukar sätta fokus i mina tankar på hur skönt det är att vara nykter och på hur skönt det kommer att vara att vakna upp nykter nästa morgon. Sätta fokus på positiva tankar om hur fräsch det är att vara nykter och hur bra kroppen och hjärnan få må av att vara nykter. Hur klara dina tankar kommer att vara. Hur duktig du är som är nykter och att det finns en långsiktigt plan du följer där nykterheten kommer att ge dig så många positiva vinster. Att dricka vin en kväll ger inga positiva effekter, det tär och skadar dig.

Jag har upplevt inledningen av en middag med alkohol som jobbigast, när första glasen fylls på, men sen har det släppt och de positiva tankarna har kört över de negativa tankarna om att inte dricka. Det kommer att gå bra, håll fast vid att inte dricka, mata på med positiva tankar och tro på dig själv att du klarar det bra! 💪❤️

@Andrahalvlek det har gått strålande, svägerskan som kom med en flaska fint vin istället för en blomma sa jag åh tack snälla men den får du ge till din bror 👍🏻 Han fattade galoppen direkt.

@Helahea Åh, vad fint att du har stöd i din man ❤️ Och du klarade kvällen galant! Tänk att du samlar på dig nyktra erfarenheter en i taget, varsamt som om du trädde smultron på ett grässtrå. Vördnadsfullt. Varje litet bär är vackert och helheten är magisk 🥰 Det är stort på alla sätt, det du gör just nu. Och du fixar det!

Kram 🐘

@Helahea Vad fint att din make är ett så stort stöd för dig och att även han valde alkoholfritt, stor eloge till honom. Och vad bra gjort av dig, du fixade kvällen! Tänk vad skönt att vakna nykter imorgon bitti.

Ha det gott!❤️

Morgon nykter dag 115
Vaknar med en dunkande huvudvärk det snurrar massor med förkylningar på jobbet och jag verkar ha åkt på en av dom.
Helgen som var gick som på räls. Var hos dottern och hennes sambo, har sån tur att ha en fantastisk familj runt mig. Han jobbar extra på systembolaget och hade köpt hem en hel kasse alkoholfri dryck som vi alla provsmakade.
Kan bara säga OJ vad mycket goda alternativ det finns!
Om jag saknar någonting så är det ett riktigt gott rött vin. Men klarar mig bra utan 😊
Tänk 115 dagar det trodde jag aldrig ❤️

En hel vecka ensam hemma med hunden. Alla runt omkring mig är oroliga att jag skall dricka. Men jag känner mig starkare än någonsin. Varför skulle jag slänga bort 4 månaders nykterhet pga att min man åker iväg med jobbet en vecka?
Deras oro gör att jag blir ännu starkare för att bevisa att jag kan för att JAG VILL!

En hel vecka ensam hemma med hunden. Alla runt omkring mig är oroliga att jag skall dricka. Men jag känner mig starkare än någonsin. Varför skulle jag slänga bort 4 månaders nykterhet pga att min man åker iväg med jobbet en vecka?
Deras oro gör att jag blir ännu starkare för att bevisa att jag kan för att JAG VILL!

@Helahea Helt rätt! Varför slänga bort 4 månader i friheten mot att bli fast i fängelset igen. Nice att få visa dina nära att det är du som vill fortsätta vara nykter och den som gör jobbet💪❤️

Imorgon kommer mannen hem igen. Det har gått jättebra! Vilken skön känsla att leva fri från alkoholen. Men jag är en beroendemänniska jag äter mycket mer sötsaker nu. Men jag tar det med ro inte sluta med allt på en gång.
Tack alla ni som hejar på mig det betyder otroligt mycket.

@Helahea Hurra, vad du är bra! Man får ta en sak i taget. Jag åt massor av gotter i början men det var ok.

Visst är det härlig känsla att vara nykter och fri! Ha det gott!❤️