@Himmelellerhelvette läst ikapp lite igen hos dig. Vad kul med intervju!! 👍🏼😃
Som du skrev, se det som en övning. Det kan bli fler intervjuer om du inte får detta jobb.
Jag håller i alla fall tummarna för dig!
Angående att du skulle falla dit igen. Tänk inte så långt fram. Du blir klokare och klokare varje dag som går. 🤓 Du får nya strategier. Läs inte om misslyckande utan fokusera på alla de som lyckas -som du med kommer att göra .
Så kloka kommentarer och svar du har fått @Vår2022 är ju så himla klok. Klok som en bokklubb. O de andra som har långa resor bakom sig. Känslorna är svajiga men de är DINA egna äkta känslor och inte skapade av en kemisk substans. Krama om dig själv o dina känslor ! Du är bäst! 💪🏼🤗💕

Dag 108
Nu ska jag göra något nytt nykter som jag aldrig testat! Jag är ledig i fyra dagar, min man och hans kompis ska ta mig sig alla barnen på skidresa och jag ska vara ensam.

Ensam har alltid varit att få dricka i fred, njuta av att vara för mig själv med vinet, ingen som har koll på mig och jag behöver inte ha koll på någon.

Men nu ska jag testa detta nykter och jag är lite gladpirrig. Jag ska ta hand om mig, jag ska yoga, träna, promenera, göra hemmaspa, vila, julpynta, greja med husliga ting, träffa vänner.
Jag ska landa i mig själv, landa i alla tankar kring jobb/byta jobb/inte byta jobb. Är jag trött på jobbet eller bara höstdeppig, kan jag göra något för att jobbet ska bli mer givande, vill jag att det ska bli mer givande eller vill jag vidare?

Jag är orolig över att vara ensam för jag är rädd att känna mig ensam men jag behöver träna på att vara ensam nykter, träna på att vara med mig själv och lära mig njuta av det utan alkohol.

@Himmelellerhelvette Spännande med en ny situation ändå och se hur det känns. Jag har upplevt att jag har lättare att vara själv när jag blivit nykter och kan njuta av det. Lägga upp dagen helt själv och göra må bra saker varvat med lite tankar och funderingar om livet. Ta det lugnt och bara vara. Kan vara skönt att inte fundera så mycket heller och bara låta allt landa när det landar liksom. Inte pressa fram något bara för att få svar. Du kan alltid skriva här om det skulle kännas ensamt och sätta ord på det. Tror det kommer att gå jättebra och tiden kommer säkert att rusa iväg. Det blir roligt att återses sen igen också. Ha det gott❤️

majken_r

@Himmelellerhelvette Det låter som du har en bra plan för dina dagar! Jag har fått ett halt nytt lugn i att vara ensam hemma. Kan tom stänga av ljud och vara i tystnad, otänkbart tidigare 😅 Kram🥰

@Himmelellerhelvette Härligt, då kan du träna på att bara vara, och göra lite saker som du känner för att göra. 😃 Inga som ”stör” liksom. Jag var ganska rastlös ett bra tag i början av min nykterhet, men efterhand så lugnade det ner sig. Och sedan länge så tycker jag det är jätteskönt att bara vara. Det behöver inte hända så mycket hela tiden. 😂

Kram

@vår2022 Jag ska försöka att inte fundera så mycket och låta det landa där det landar, bra tips! Det där med tålamodet igen😆

@majken_r Oj va långt du kommit med ensamheten, härligt❣️Nä tyst klarar jag inte än, måste vara tv på eller musik eller podd/ljudbok i öronen😁

@Torn Haha jag har inte kommit så långt ifrån min rastlöshet än, blev rastlös redan när jag vaknade och blev så glad att de frågade om jag kunde komma in och jobba för det var lite grejer som behövde lösas🤣

Kram på er alla tre💕

Första dagen ensam har gått fint🥰
Blev förvisso ingen ledig dag från jobbet men det kändes bra sen har jag tränat, handlat, städat och avnjutit a-fritt bubbel och öl❤️
Nu njuter jag av lugnet och varvar ner framför brasan med tv:n som sällskap i bakgrunden och läser här på forumet🥰

Åh @hoh jag tycker att det låter ljuvligt med egen tid och jag tror det blir bra. En sak jag alltid är noga med om jag är ensam (och alltid annars också) är att jag aldrig har halvdruckna (druckna av nån annan alltså) flaskor runtomkring. Häller ut. Jag skulle ju aldrig ta ett glas- men jag vill aldrig få hybris i relation till beroende och missbruk. Farlig materia hela livet.
Jag önskar dig ljuvliga dagar, du har en bra plan och många viktiga saker att stå i (julpyntet tänker jag främst på 🤗)
Låt också tiden göra sitt-beslut och tankar kring jobb och framtid- där behövs fler moment än att ”tänka fram” saker och ting- jag har lärt mig av @sattva, tillit!
Kram 🥰

Tack @Se klart, än tycker jag det är mysigt men det har inte blivit så mycket egentid dessa två första dagar som jag planerat, fick ryka in på jobbet idag med men det känns helt okej 😊

Ingen A hemma vad jag vet, om det finns något är det min mans men jag tänker inte leta.

Jag ska ha tillit till hur processen löper fram med jobb🥰

Kram

Jag har lyssnat på olika poddar om beroende, det får mig att förstå mer ju mer jag lyssnar till andras resor.
Jag funderar på min väg.
Jag började mitt liv i en dysfunktionell familj, där jag fick känna mig otrygg och rädd emellanåt. Jag lärde mig att fly hemifrån och glömma hemmet med hjälp av kompisar och där kunde jag förtränga det jobbiga.

Sedan blev jag tonåring och alkohol kom in i mitt liv resan som 13åring. Det var fest varenda helg och så fortsatte det till jag fick barn.
6år efter det kom det motgångar som jag inte kunde hantera.

Jag tänker att jag inte hade lärt mig hantera motgångar, i uppväxten flydde jag hemifrån men när jag var vuxen med barn kunde jag inte fly hemifrån så jag flydde in i alkohol.
Det hjälpte ångesten och kunde frikoppla mig från att försöka reda ut. Jag drack och städade, det blev mitt sätt och att kontrollera min vikt. Jag måste ha fokuserat på fint hem och snygg kropp, det kunde jag kontrollera när jag inte kunde kontrollera det andra kaoset.

Några år senare hade kaoset lyckats lösas så på sätt och vis kan jag tro att alkoholen hjälpte mig att lösa kaoset, att få fly emellanåt och ta itu med kaoset däremellan var den vägen jag gick och det löste sig tillslut.

Sedan hade alkoholen blivit en del av livet som bara fanns där, den behövdes inte för att lösa något kaos men den hade etsat sig fast.

Jag hade blivit beroende. Jag hade inget att lösa med hjälp av alkoholen men jag var beroende. Jag drack alltid när jag var ledig och jag drack periodvis under arbetsveckorna. Kunde låta bli i perioder men sedan blev det under veckorna igen, trots att jag hade lovat mig själv att inte dricka när jag skulle jobba dagen efter. I bland sjukskrev jag mig en vecka för att unna mig en veckas ”semester” som jag kunde dricka på. Då kunde jag tänka lite ”charmigt” att jag leker alkoholist en vecka och tyckte det var mysigt, fixa och dona i hemmet och mysdricka samtidigt.

Tillslut blev det inte så mysigt längre, första dagen en sån vecka var som det hade varit innan, jag mysdrack och fixade men resten av dagarna var jag sliten, fick ta någon snaps för att orka göra någonting men mest blev det soffdrickande framför serier.
Tänkte att jag är så utsliten av allt så detta behöver jag. MEN jag hade ingenting som hade gjort mig utsliten. Allt var bra runtomkring mig, det var alkoholen som gjorde mig utsliten, ingenting annat.
Jag förstod bara inte det.

Att läkaren sedan sa utifrån mina prover som jag tagit för att jag ständigt var trött och inte förstod varför, att jag skulle vara alkoholfri i tre månader blev jag arg, inte på honom men för att han ringde mig på semestern och sa detta. Blev arg för att han förstörde min semester för nu kunde jag inte tänka på annat än att jag dricker förmycket. Analyserade det under två veckor, mådde fruktansvärt dåligt sista veckan och drack bara för att det var sista veckan. Inte för att jag ville, inte för att jag var sugen utan för att det var sista veckan och för att jag skulle orka göra någonting överhuvudtaget utom att ligga på soffan och kolla serier. Jag googlade mycket den sista veckan på alkoholrelaterade sjukdomar och mådde så fruktansvärt dåligt, trappade ner för jag blev rädd för att få akut abstinens. Till sista dagen hade jag smusslat undan ca 2 glas vin och 1dl sprit, det drack jag sakta på under dagen samt klippte sönder alla säkert 10-15 bib och hällde slattarna i ett glas, tömde sista dropparna från olika spritflaskor i den blandningen också och svepte.
Jag hade nått min personliga botten och jag viste att dagen efter var första dagen på 3 månader som nykter.

Hittade detta forum som öppnade upp för all hjälp jag kunde få och härigenom har jag fått boktips på böcker som jag läst och så otroligt mycket stöd och omhändertagande.
Detta forum är mitt AA.

Nu är det tre veckor sedan jag hade varit nykter i tre månader och jag kommer fortsätta vara nykter så länge jag vill, för jag får dricka om jag vill men om jag gör det får jag lida konsekvenserna av det och de konsekvenserna vill jag inte leva med.

@Himmelellerhelvette Wow! Vilken resa du har gjort - och gör! Det är nyttigt som sjutton att rannsaka sig själv. Det är så mycket som vi har sett emellan fingrarna med, för att vi absolut inte ville kalla oss alkisar. Och sättet vi tänker på förändras hela tiden.

Det som var otänkbart att ens tänka vecka 1 är plötsligt okej att säga högt, och för varje nykter månad kommer vi allt längre från misären. Som vi till varje pris ville behålla. Så jävla grundlurade var vi. Det förstår vi först efter en tids nykterhet - och det är därför så bra att vi delar med oss av våra resor så att nynyktra kan läsa och inspireras.

Kram 🐘

majken_r

@Himmelellerhelvette Du är fantastisk. Ett sådant fint arbete du gjort, och gör, för dig själv. Glad att få följa med på din resa 🙌🏼🤎

@Andrahalvlek Det är verkligen mycket vi sett emellan fingrarna med. Tänk att jag inte förstod att jag kunde sluta dricka de gångerna jag kände att det var för mycket. Jag minns en gång som jag tänkte att jag kanske skulle skaffa ett barn till bara för att få slut på drickandet! Jag trodde verkligen inte att man kunde sluta dricka om man inte blev nykterist men för att bli nykterist skulle man vara alkoholist och jag satt inte på parkbänken och hade inte förstört något runt om mig i livet, jag hade inte supit bort något som jag hade hört att alkisar gör. Den föråldrade synen gjorde att jag inte kunde förstå att jag var alkoholist.
Jag förlikade mig senare med att alkoholen kommer göra att jag dör alldeles förtidigt, förmodligen innan jag ens gick i pension.

Att man kan vara en högpresterande problemdrickare är också att vara alkohol beroende och jag tror att vi som är ensamdrickare är många fler än de som sitter på parkbänken men det pratas inte så mycket om oss därför är vi så många som inte förstår och fortsätter vårt drickande.

I början av nykterheten var det precis som du säger och så är det säkert för de allra flesta, vi tror att livet kommer bli skit när vi inte dricker, att vi blir de där trista nykteristerna som har ett trist liv, det tror jag inte längre.
Vansinnigt grundlurade av alkoholhjärnans bedrifter.

Kram💕

@Himmelellerhelvette Vilket fint och insiktsfull inlägg💕. Det är en jobbig, energikrävande men även spännande och lära-känna-mig-sjäv process att gå tillbaka och se hur det var. Man närmar sig det sanna och äkta allt mer och det som kan göra en fri från skam och skuld. En slags helande-, försonande- och förlåtande process. En förståelseprocess som ger självkännedom. Häftigt! Och även en process som pågår livet ut i samband med att saker och händelser sker i ens liv. Du jobbar på så otroligt bra!

Ha en fin kväll❤️

Tack @vår2022❣️ Det är en helande process att förstå att beroendet är sin del och jag själv är en annan, att förstå att jag inte viste hur jag skulle ta min ur det pga min okunskap. Jag var låst precis som innan jag gick in i väggen. Då var det samma sak, jag visste att något behövde få stopp men jag kunde inte förstå hur jag skulle stoppa så jag körde på med vetskapen om att jag snart smällen men såg ingen annan utväg än att smälla, längtade tillslut efter att smälla in i väggen för då viste jag att jag skulle få vila sen.

Jag har inte haft redskap, jag har varit ung, nu har jag fått lära mig den hårda vägen om vilka redskap jag behöver och är klokare.

Jag kom att tänka på mina drömmar genom att läsa hos en annan vi båda skrivit till här på forumet och fick en ordentlig insikt som bara funnit lite svävande i bakgrunden.
Jag drömmer bara drömmar om att jag inte dricker alkohol i alla drömmar som jag minns. Vet inte om jag drömt någon dröm om att jag dricker, säkert i början. Men nu drömmer jag uteslutande att jag är den som inte dricker i alla sammanhang. Och med tanke på böckerna jag läst om det undermedvetna så tror jag att mitt undermedvetna vet att jag inte kommer dricka mer. Mitt medvetna är osäker, vågar aldrig säga aldrig och det tror jag är bra så jag inte släpper garden men jag tror mitt undermedvetna är trygg i att det inte blir någon mer alkohol för mig❤️

Kram🥰

@Himmelellerhelvette Jag kan heller inte minnas att jag drömt om att jag dricker, kanske i början någon gång. Minns inte mina drömmar nuförtiden alls. Tänker också att ditt undermedvetna verkar mycket klar över att du inte vill dricka och det är ju kanon😁. Kanske är ditt medvetna osäker men med tiden så klarnar det säkert.

Jag har tänkt en hel del på hur det var att få barn och bli mamma och hur man levde i två åldrar samtidigt, att man var vuxen och samtidigt aktualiserades den egna barndomen genom det egna barnet. Jag skriver mer om det i min egna tråd om du vill läsa för det blir för långt inlägg i din tråd😁.

Vad bra att du hittat verktyg för att hantera livet och de blir så mycket synligare när man är nykter.

Idag sprang jag intervaller i en backe, brukar köra 10 st men det blev endast 8, tog helt slut! Gav verkligen allt och det verkade räcka så💪

Ha en fin söndagskväll❤️