@anonym345 Minnesluckor är vidrigt. Plötsligt vaknar man upp, förhoppningsvis i sin egen säng, och man förstår inte hur man hamnade där, man försöker och försöker och försöker fylla i luckorna, utan framgång. Man skapar minnen för att fylla luckorna. Been there done that.

Gjort är gjort och går inte att göra ogjort. Du slösar din energi genom att älta det som hänt eller inte hänt. Du ska vara glad över att du är hel och till synes oskadd. Att du inte har skadat någon annan. Du kunde satt dig i en bil och kört ihjäl någon.

Minnesluckor är allvarligt. Det är hjärnans sätt att under fyllan skona sig själv litegrann. Din hjärna är ansträngd av alkoholen, får jobba alldeles för mycket. Minnesluckor är hjärnans sätt att ropa på hjälp: ”Hjälp, du skadar mig!” Minnesluckor är att levla upp sitt missbruk ett snäpp. Ta det på allvar. Sluta dricka NU. För din skull och för din hjärnas skull. Lägg all din energi på att inte dricka igen. Ge dig själv och din hjärna den gåvan. Nästa gång kan det gå riktigt illa, för dig eller någon annan.

Gottnyttårkram 🐘

@anonym345 Svår fråga. Första 2 veckorna var ju inte enkla... Kan säkert skilja en del beroende på vad som hänt osv. Efter en månad lättar det nog en del och efter 6 månader tror jag man hinner landa en hel del. Verkligen uppskatta skillnaden.

Ett tips är att aktivera sig i början. Ut och spring. Gör av med energi så tror jag det kommer kännas bättre. 🤗

Hej @anonym345 och varmt välkommen hit!

Du har varit här ett litet tag nu och hittade hit då du helt fått nog av alkoholen. En hemsk händelse där du har minnesluckor var det som nu har satt stopp helt och du har valt en ny väg med alkoholen nu. Fint och klokt att du skriver här och räcker ut din hand när det känns tufft. Du har fått flera fina svar redan, jag ville också kika in och hälsa dig välkommen.

Utifrån det du beskriver låter det som du har mycket tankar som snurrar kring den här natten som du fick minnesluckor och det låter som du skulle må bra av att reda i detta på något sätt, antingen hur du kan skifta ditt fokus mot något annat eller få hjälp att sortera i minnet, hur ser dina möjligheter ut att få göra det där du är? Eller har du kanske en annan idé om vad som skulle kännas mest hjälpsamt för dig?

Fortsätt såklart gärna skriva och läsa här och det hörs att gällande alkoholen är du på en ny väg nu!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

@Rosette
@Lora
@Andrahalvlek
Hej de börjar bli mycket bättre, börjar förstå att kanske dem spekulationer och dem ”minnen” jag själv skapat inte är rimliga, brukar få så där när jag får minnes luckor att mina värsta mardrömmar spelas upp typ. Jag är ganska säker nu på att taxi chauffören blev arg på mig, förmodligen har jag somnat i taxin och tagit av mig kläderna eller inte kunnat betalat och sedan kört tbx mig, men kommer ihåg att jag va rädd o försökte ta mig hem. Jag är hemma och är i livet och det tackar jag Gud för. Jag vill ändra på mitt liv och va den som mår bra dagen efter och ha full kontroll på situationen. Jag driver ett företag, jobbar heltid och håller på med mitt andra företag. Jag vill inte kasta borta mina förutsättningar och möjligheter och allt jag har jobbat för, på nåt dumt som alkoholen. Det har varit några fruktansvärda dagar med ångest, men allt blir bättre dag efter dag. De gäller bara att hålla i detta o fortsätta på de spåret.

Det betyder oerhört mycket att ni svarar mig och bryr er tack Alla!

Nyår avklarat, otroligt skönt att vakna upp nykter och inte bakfull, har kommit igång med träningen och allt börjar kännas bättre och bättre. Någonstans kan jag känna glädje och tacksamhet för att det här hände, den stora väckarklockan som har lärt mig en stor läxa som motiverar mig till att ändra på mitt liv🙏🏻

Hoppas alla har haft en bra nyårsafton🎉

@anonym345 Bra inställning! Jag råder dig till att hjärntvätta dig med nyktra fakta. På så sätt förflyttas även ditt undermedvetna till ”vill inte dricka”. En händelse så som du varit med om kan vara en viktig väckarklocka, men den kan också glömmas bort med tiden. Skräckbilden är inte tillräcklig att fly från - man behöver morötterna i nykterheten också. Fokusera på det positiva.

Kram 🐘

@anonym345 Vad fint att höra. Ja egentligen undrar man vad vi håller på med gällande allt detta drickande. Ingen blir ju vare sig smartare eller snyggare av alkohol. Ganska överdrivna snarare och högljudda.

Sitter i ett land man inte dricker alls. Går inte att få tag på. Nyår blev därför nyktert för alla. Det klagas en del samtidigt börjar alla inser hur djupt rotat detta är i vår kultur. Har sagt till dem som är med. Fundera på ert mående när ni åkte och hur det känns när ni kommer tillbaka. De lär ju vara 1000 gånger mer utvilade. Fokus ligger på aktiviteter snarare än vinpimplande på kvällarna. Man blir sunt trött och sover gott då. Sedan har jag även sagt illustrera er hy före och efter. Se om ni tycker det blivit skillnad? Blir spännande att höra hur de sammanfattar resan 🤗

Verkligen, hade alkohol kommits på idag så hade de blivit förbjudet på direkten. De har funnits så länge att de helt enkelt inte går att banna. Jag känner mig säkrare nu när jag är nykter, har koll på allt och vet vad jag gör. Även fast jag aldrig bråkar eller är dum mot nån så är jag åt andra sidan väldigt dum mot mig själv har jag insett. All den här ångesten jag laddar mot mig själv är absurd, och allt är mer eller mindre alkoholens fel. Känns skönt att få skriva av sig här.

Tack alla🙏🏻

@anonym345 Det är ju lite intressant att läsa om olika nyårsfirande. Detta med att göra bort sig och inte ha kontroll. Finns ju med i många berättelser. Om folk bara fick landa i hur kul man kan ha som nykter även bland onyktra sällskap och att man inte alls behöver bli utanför. Detta med den positiva abrovinken att man har kontroll och slipper den vidriga ångesten. Ja, då hade det sett annorlunda ut. Bara att träna på ett fritt liv utan alkohol. När det väl sitter är man helt klart en vinnare 🤗