Hej allesammans! Någon kanske minns mig och för någon annan är jag ny och jag har påbörjat denna resa snart tusen gånger men trillat tillbaka lika många.
Vad är det då som gör att det är stopp nu… jo jag höll på att dö i torsdags då jag kände mig ensammast i världen och drack vin och ville avsluta mitt liv, och jag lyckades nästan. Hade legat sjuk sen julafton och ingen hörde av sig… inga barn hemma… tyst och tomt.
Så jag tog några gamla oxicodone och propavan jag hade och skrev till mina syskon och mina barn. Som tur var så var min bror vaken och ringde ambulans… jag hade lagt mig i duschen i stabilt sidoläge och 112 hade ringt upp mig men det minns jag inget av. Hade hunnit lägga ut en nyckel också…
Jag höll på att dö den natten då jag var medvetslös och inte svarade på smärtstimuli. Men till slut efter att pumpat i mig massa Naloxon så reagerar jag när det knäcker bröstbenet. Hade jag inte gjort det hade det blivit respiratorn på IVA. Mina syskon satt och vakade över mig den natten och andning var dålig periodvis och mitt i allt detta har jag både covid och influensan på en och samma gång. Hela jag är blå av alla tryck på diverse triggerpunkter som ambulansvårdarna gjort för att se om jag reagerade på smärta.
Jag har sedan detta legat isolerad på psyk i ett eget rum men i stort sett sovit bort tiden. Det bästa jag ändå gjort är att erkänna för min syster och några få vänner min relation till vinet!
Så den hjälpen jag tar härifrån nu är samtal, Voxra, NPF-utredning och något som dämpar suget mot alkohol.
Har ju givetvis stor stor ångest över vad jag gjort men samtidigt har den stora stenen lättat och jag har ”kommit ut” efter 11 år som vinberoende.
Jag kommer även ta mig till AA och se till att få mig en sponsor där och mina vänner kommer att stötta mig i vått och torrt och de är såna som också kan ha kul utan alkohol.
Och en sak till… de tog alla provet man kan ta och min lever mår bra tack och lov. Den har inte tagit stryk under dessa 11 år.
Så idag somnar jag nykter och imorgon är vaknar jag utan bakrus och börjar min dag som nykter dag 5.
Mina barn är arga på mig och med all rätt men de kommer stötta mig de också ❤️

Ta hand om er innan ni hamnar där jag gjorde, annars sök hjälp i tid för riktiga vänner finns ❤️

Kram PimPim - som precis fått en andra chans i livet 🌟✊🏻🤘🏻💕

@PimPim

Jag är inte riktigt i framstupa sidoläge i duschen än, men kan hamna där om Jag inte ser upp.

Blev uppsökt av ambulans i Torsdags, då mina egna barn larmat. 15 och 19 år och de var hemma………Usch!
Och vad gjorde Jag för att hantera skuldkänslorna på Fredagen? Just det: gick till bolaget………..helt galet

Har barnen, liten hund och flickvän som Jag Älskar………men ändå trillar Jag dit ibland, ofta i samband med ledighet.

Funkar hur bra som helst att dricka lagom 9 ggr av 10. Men så helt plötsligt gör jag bort Mig och kvicknar till efter 2-3 dagar. Där Jag (som idag) och försöker gå igenom dagarna………har Jag ens ätit?
Och hur kommer Jag må på jobbet imorgon?

Ny i detta forum idag och Jag läser många kloka inlägg

@PimPim hej! Jag kommer väldigt väl ihåg dig från när jag började hänga här! Men vilken hårresande erfarenhet du har gjort och så skönt att det slutade som det gjorde. Du är fast besluten att ta dig ur det här och du kommer klara det! Fint att du har Vinäger. Och vi andra finns självklart här från och till.
Kram!

@Charlie70 hej! Ja just idag har jag haft hemma två psyk.sjuksystrar hemma hos mig i ett prevdntionsprogram. Jag har tackat ja till all hjälp jag kan på och jag behöver verkligen arbeta mig igen 40 år av mitt liv…
En dag i taget 🙏🏻❤️

@Smiley jag vet att jag är en beroendemänniska och jag har aldrig haft någon att luta mig mot… förrän nu… min familj är fantastisk, mina närmsta vänner likaså.
Vi finns hör inne och kan stötta och hjälpa så stanna kvar och håll i ❤️
Finns här och skriv av dig 🤗

Kram PimPim 🌷

@FinaLisa tack! Ja sjukvården har mött mig på ett bra sett! Igår var mobila teamet hemma hos mig och jag går nu en suicidpreventionsprogram. Jag har en lång väg att gå för det är mycket jag måste rota i som är historia men det är ju någonting jag måste göra för att få må bättre sen ❤️‍🩹
Tack underbara du ❤️

Herregud PimPim 😢😢 vilken resa!! Så skönt att din bror var vaken o kallade på ambulans 🙏 Usch fy det är en hemsk drog alkohol!! O vin är förrädiskt…Skönt att höra att du får hjälp nu!! Ta all du får o lite till - ensam är inte alltid stark!
Själv går det väldigt bra mer eller mindre helnykterist ett minimalt fåtal gånger per år jag dricker lite vin (läs 1-2 kanske - om ens det om jag tänker efter) lite mer utomlands på semestern men annars helvitt. Det funkar fint - men har haft turen att hitta en Karl som är mer eller mindre nykterist kanske var min smala lycka 🙏!! Själv kanske det skulle vara svårare - så får behålla honom 😉😬 Ta hand om dig o hoppas du får bra hjälp o att bearbeta det du varit med om o ja såklart det gamla bagaget med! Många stora kramar 🤗