Inne på 5:e dagen nu….och ska jobba hemma, själv i huset för första gången. Har jag mycket att göra på jobbet, flyger tiden förbi och jag har varken tid eller möjlighet att dricka. Men en dag som idag…när det inte är så mycket mer än enstaka möte och lite småpyssel….ja då brukar djävulen vakna i mig.

En dag som idag….brukar jag unna mig ett eller låt oss vara ärliga två glas vin vid lunchen…funkar bra att jobba och ha nåt litet möte. Sen vid tre-tiden kommer suget igen och vid fyra tycker jag att jag är värd ett glas eller två till…inser att jag inte kan hämta barnen med bil så det får bli promenad…men det tycker de bara är roligt så det funkar bra. Tuggar tuggummi och undviker att prata nära fröknar och föräldrar…är livrädd att någon ska sniffa upp mitt problem…

När vi väl är hemma blir det ett glas till när jag stökar i köket….en timme senare…börjar jag laga mat…ett glas till…finns inget bättre än att laga mat och dricka ett glas…. Snart kommer min man hem. Vill inte att han ska märka att jag druckit, så jag korkar upp en ny flaska…häller upp lite vin i två glas och låtsas att jag bara småsmuttat. Sen blir det ett glas till maten…min man dricker inte mycket. Han nattar barnen och under tiden dricker jag lite mer…fyller på med lite vatten i flaskan och hoppas att han inte vill ha ett glas när han kommer ner …(det vill han aldrig)….

Vaknar upp bakfull, trött och slut klockan sex på morgonen….släpar mig igenom dagen…jobbar jag fortsatt hemma gäller det att åka till systemet…byta ut ”vatten-flaskan” i kylen, åka till återvinningen och smussla ut flaskan. Ofta blir det en runda till med drickande…för att ta mig igenom bakfyllan.

Får ångest av att skriva detta….vill bara gråta…fy fan vilket liv….vet inte om det här att skriva i forum hjälper egentligen…känns bara som ångesten blir större nu…och nu tänker jag inte på något annat än…att jag ska jobba hemma…och försöka att inte dricka…

Men jag ska försöka….ge mig fan på att jag ska klara det här. Ska försöka åka till ICA utan att gå in på Systemet…ska försöka gå en promenad i solen och lyssna på ljudbok efter maten istället för att dricka vin….ska sortera tvätt när suget kommer ha ha :) Kanske inte så lattjo…men förhoppningsvis kommer det kännas underbart imorgon att vakna nykter och starta dag 6…..

@SoberOctober jag känner igen mig I din vardag. Tyvärr. Jag är aldrig sugen på att dricka i festliga sammanhang, det är hemma, i vardagen. Där det borde vara tryggt och vilsamt. Men jag tänker på att klara det Idag. Och hur skönt det är att gå och lägga sig nykter och vakna utan ångest. Just nu har jag gett mitt betalkort till min man. Det går att handla ändå, men blir mer besvärligt och då hinner jag tänka om. Vi har aldrig alkohol hemma, däremot läsk och chips. Bantning får komma senare. Det funkar också bra för mig att boka något på kvällen, som träning, yoga eller att "Jag ringer dig ikväll " så måste jag hålla mig nykter för att jag lovat någon. Har lovat min man att alltid vara ärlig, så dricker jag så får han veta det
Håll ut idag, du kommer bli så nöjd

@ISE Skönt att höra att man inte är ensam ! Har ingen att prata med, jag skäms så otroligt mycket. Min man vet att jag dricker en del…..men inte på långa vägar omfattningen….skulle aldrig våga berätta. Har sagt flera gånger att jag ska dra ner på det drickande ….han tror sig veta om…men alltid misslyckats…nu skrattar han bara när jag säger det..I believe it when I see it. Och tja…till syvende och sist är det jag själv jag främst vill övertyga och bevisa för…att jag kan.

Har druckit massa läsk hela dagen…..som du säger banting får bli en senare fråga. Känns som kalorierna går på ett ut. Någon gång när jag loggat kalorier….har man ju fått en chock när man insett att man druckit upp två dagars kaloriintag….

Känns rätt ok nu, klarat av lunchen…ICA besöket och inget vin eller sprit hemma !

Tack för peppet och tipsen ! Vi kämpar på !

Tror det är dags att titta ärligt på känslan kring intag av alkohol. Första glaset så slappnar man av. Effekten av alkohol tickar in. Sedan tar det inte många minuter innan det vänder. Någon här skrev tidigare 20 minuter. Sedan är det bara påfyllnad och sedan går det utför. Så 20 minuter måste bytas mot annan skön känsla. In med ny vana och de nya vanorna kommer prisas framgent. Det finns så många som vittnar om att livet vänder bara man får bukt på den fula vanan och romantiseringen av de 20 minuterna.

Var inte oroliga för att berätta. Att ljuga hör till alkoholmissbruk men att våga vara ärlig och insupa livet istället tillhör nykterheten. Låt inte skammen bli ledsaga er. Det är en riktigt ful fisk. En falsk jäkel.