Hej, jag försöker vara nykter. Men tycker det är så svårt för när jag lyckats bara nykter typ 1-4 dagar så känns det som en eeeevighet sen jag drack. Hjärnan hitta då på ursäkter för att få dricka eller så känns det bara konstigt, svårt att beskriva men, det känns som oceaner av tid sen jag drack senast. Är det någon annan som också känner igen sej i den känslan?

Plus, har ni några tips för hur man håller ut ännu en dag? Jag börjar liksom snurra på "nu får jag unna mej när jag varit ute så länge" eller nått åt det håller. Hur gör ni för att vara utan ännu en dag?

@Luddsson Hej,jag tänker exakt så. Helt sjukt, men det kan gå två dagar så tänker jag "det är nog inte så farligt " och så går det åt helvete igen. Senast igår. Så nu är maken ledsen och besviken på mig igen, och jag får jobba med sås i hjärnan. Det är ett gift.

@Luddsson
Hej o välkommen hit.
Du visar prov på genom att skriva här. Här är du bland vänner med samma erfarenhet.
Hur håller man sig nykter? Är svårt men det går. Går bra att utbyta erfarenheter här med andra. Finns också AA grupper där kommer du inte att känna dig ensam. Finns också en nykterhetsapp im sober där du ser antalet nyktra dagar och support från andra.
Ta hand om dig

@Luddsson Jag känner absolut igen mig. Så var det för mig förr under många många år. Tredje dagen nykter började jag dricka igen. Som om allt var glömt och långt borta. Jag upplevde det som steg eller faser, att vara uppmärksam på just dag 3 och 4, göra något annat då man inte kan dricka( visst man kan alltid dricka) men något som är utanför mönstret. Eller var nykter på vita knogar, för sen blir det ju lite lättare igen dagarna efter, jag försökte mycket på egen vilja och höll upp i perioder.
Angående den "rösten" du hör som övertalar dig till att dricka igen så är det inte din kompis och den är listig och stark och kommer inte lämna dig ifred så länge du svarar och ger den liv. Ibland sitter den där och bara väntar på ett bra tillfälle.
Finns en jättebra bok "Skål, ta mig fan." Finns på storytel( som kostar mindre i månaden än en bag in box att ladda ner). Den sätter ord på många av dessa tankar.

@Lonely Man Låter lite som när jag skulle sluta röka. Man måste få unna sig…Det är det som är feltänket. Man måste unna sig att må bra, unna sig att slippa giftet.
För varje gång man röker så blir du bara mer beroende. Rösten som tycker du ska” unna dig” blir starkare. Men det är inte din röst.
Att ändra tankegången är ett första, viktigt steg, tror jag. Vad vill DU ha ut av livet, hur vill du må?
Jag förstår verkligen den där känslan av tid, men det är ditt beroende som försöker få dig att dricka igen. Någon här kallade det känslohjärnan. Hoppas du kan göra något annat tills den släpper taget. Umgås med nyktra, gå promenader, simma, Här finns säkert många förslag. Jag fattar hur jobbigt det är just nu. Men hoppas du håller ut. ❤️🙏🏻

@Luddsson Hej !
Låter lite som när jag skulle sluta röka. ”Man måste få unna sig…” Det är det som är feltänket. Man måste unna sig att må bra, unna sig att slippa giftet.
För varje gång man röker så blir man ju bara mer beroende. Rösten som tycker du ska” unna dig” blir starkare. Men det är inte din röst.
Att ändra tankegången är ett första, viktigt steg, tror jag. Vad vill DU ha ut av livet, hur vill du må?
Jag förstår verkligen den där känslan av tid, men det är ditt beroende som försöker få dig att dricka igen. Någon här kallade det känslohjärnan. Hoppas du kan göra något annat tills den släpper taget. Umgås med nyktra, gå promenader, simma, Här finns säkert många förslag. Jag fattar hur jobbigt det är just nu. Men hoppas du håller ut. ❤️