Slutade dricka helt 230101. Har gått bra men nu börjar jag känna mig asocial och vill ut och träffa folk. Sugen på att vara en del av gänget såsom förr med aw på fredag och känns sig glad och bekymmersfri. Rädd att bli helt 😞

@wilma17 Wiw, vad bra jobbat!!! Jag tänker att det kan vara möjligt att komma ut och umgås och vara bekymmersfri med alkoholfria drycker. Ofta är det sällskapet som gör stämningen, och när det blir för rörigt kan man dra sig tillbaka, och vakna glad även nästa morgon, utan bakfylla. Hur hade du ställt dig till det?

Jag tycker att det är svårt att inte dricka i gamla sammanhang där jag alltid drack. Det är också svårt att slappna av då jag kämpar hela tiden med att hålla i mitt beslut. Önskar att det var så lätt som det låter när du skriver men det är som att jag inte riktigt vet vem jag är längre på ngt sätt

@wilma17 Om du bestämmer dig innan att bara dricka nåt alkoholfritt så kanske det funkar? För mig har det gjort det och jag har mycket roligare, då jag nu lyssnar på folk och inte är fokuserad på alkoholen som förut. Nu blir det verkligen vännerna som är i centrum. Men om du känner ett starkt sug av att se alkohol så kanske det är bättre att vänta ett tag till...?

@wilma17 Ta det i din takt. Du kommer att kunna vara social och ha roligt, när du är mer säker på dig själv. Nykterheten först, som någon brukar skriva här. Utan den blir ändå ingenting roligt :)
Men du är ju i alla fall på väg :)