Mår toppen! Känner mig jättenöjd med Beslutet. Jag känner hur mina axlar sjunker ner och ja, det känns toppen. Jag lagade en god middag och njöt av den tillsammans med familjen. Ofta säger jag att jag ”äter sen”, men vet att jag mår bra av att äta lagad mat iaf en måltid/dag (rimligt mål för mig just nu). Tagit vitaminer och haft en helt fantastisk dag i solen. Stöttade en vän över telefon och kände vår fina gemenskap. Gosar med barnen. Massor av mysiga saker. Jag gillar verkligen min plan med minst ett år, det sa klick i huvudet och nu känns det så bra. Vet att det låter lite koko, men njuter av att planera allt nu i huvudet. Hoppas att ni alla mår bra, ni som kämpar och ni som njuter på andra sidan. God natt önskar Mollie 🌸🌸🌸

@Mollie87 Härligt! Jag tänker att när man verkligen har bestämt sig och har motivationen då går det bra. Du låter som mig i så fall, lite koko, det är spännande att planera och ta sig an utmaningen. Det blir liksom roligare då😁. Ha det gott❤️

@Mollie87
Blir så glad när jag läser ditt inlägg. Helt fantastiskt att du mår så bra. Helt rätt beslut och är inte koko tycker jag. Mår så mycket bättre utan Alkohol därför fattar jag inte hur jag kunde börja igen o varför de ska va så svårt. Tänker också satsa på en lång tid nykter.
Ta hand om dig o ha en bra dag
Kram

@Mollie87 Det där med att "jag äter sen" är något jag också har sysslat en hel del med. Man väljer att spara in på kalorier så man kan dricka dem istället. Ätstörning + alkoholism = drunkorexi. Alltså jag pratar om mig själv här, det kom bara till mig när jag läste det där "äter sen". Grattis till bra beslut om att lämna alkoholen.

@Cloette Räcker upp handen på den! Jag valde också kcal i alkohol framför mat. Jag fick ordning på min ätstörning några månader in på nykterheten när jag märkte hur mycket mer jag kunde äta än jag brukade utan att gå upp i vikt bara för att jag lät bli alkohol.

Tack 💞@Lonely Man Jag känner mig faktiskt glad och lugn. Än så länge. Vet att det kommer att bli tufft och jobbigt i vissa stunder, men jag hoppas klara det. Känner som du att jag mår mycket bättre utan Rädd att börja tvivla och så längre fram, men jag ska skriva här och försöka tänka att det är något positivt jag gör, inget straff. Hur mår du? ❤️

Tack! @Himmelellerhelvette Känns skönt att ha det här forumet. Jag har ju svajat en del fram och tillbaka, men nu är det bestämt: minst ett år. Hoppas på att finna ett lugn. Tack för din stöttning.

Hej @mollie
Grattis till ett jättebra beslut. Ett år- det tog mig ca 6 månader att ”bestämma om” till ett år, nu har jag passerat 3,5 år.
Jag känner igen situationer då jag verkligen gillade att dricka- så som du skriver i din lista. Det värsta var/är att jag mot slutet av dricka-karriären gick över gräns efter gräns. 2-3 glas som jag länge hållit som vardags-drickande blev 4-5. Jag köpte halva flaskor som gick åt, 2 eller 3.
Så mitt budskap är att när man kommit en bit in i beroendet så är det ofta eskalerande. Så småningom är man alkoholist och det är en väldigt kämpig sjukdom att leva med, inte mist för anhöriga. Men det tog mig lång tid att stå ut med att se detta, vad det handlade om.
Skickar massa pepp på vägen och hejar på dig! Kram 🤗

@Mollie87 Forumet är otroligt bra! Jag vet att du svajat och det är okej. Jag har följt dig sedan jag började på forumet och är nu så glad att du känner dig redo för detta kommande år! Lyssnade du på ”tänka klart” av Annie grace?

Ju längre tiden gått i min nykterhet har det blivit enklare hela tiden att hantera ångest och stress och jag önskar av hela mitt hjärta att du hittar dina verktyg till det med❤️

Jag finns här om du vill bolla något, skriv bara i min tråd i fall jag missar det du skriver i din❤️

Kram

@Mollie87
Hej..jo det har varit sisådär men nu kan jag inte vela fram o tillbaka längre.
Jag skall nu satsa på en lång nykterhet. Varför skall det vara så svårt..det blir en rundgång.
Tack för du finns
Kram

Nu har det gått 2,5 vecka utan vin. Drack ju bara i några veckor och innan det inget på 6 månader. Mår ganska bra! Har bestämt ett år. Känns lite trist, men också spännande. Fokuserar stenhårt på att detta är en lyx, att jag kommer att må såååå bra nu 😅
Funderar mycket. Kommer jag att sluta dricka för alltid? Dricka vid högtider, inte annars? Vet att alla tycker att alkoholfritt är det bästa. Är iaf nöjd med min plan om ett år. Mycket kan hända.

Fördelar med att inte dricka (inte ens 2-3 glas två dagar i veckan):
•Bra förutsättningar när man vaknar. Visst, man kan vara trött/ha sovit dåligt, men man mår ändå bättre än om man är lite småbakis (som jag numer blir av även ”liten” mängd A)

•Ingen planering av aktiviteter ”ok, inte dricka på fredagen för vi har en späckad dag på lördagen” Jätteskönt!

•Jämnare humör. Känner mig stolt.

Kram! Mollie 🌸🌸🌸

Ja nu känner jag ett sug efter kallt vitt vin. Spolar fram bandet, som det kallas. Jag skulle ta ett till matlagningen, ett till middagen och säkert/gärna ett efter maten. Min man skulle ta 1/2, kanske max 1 glas, eller inget alls. Skulle somna gott, men kanske vakna mitt i natten och vara vaken. Imorgon bitti lite trött och känna mig seg. Nej tack.

Trevlig alkoholfri kväll från mig 🌸🌸🌸

Trött, ont i kroppen, vill dricka rödvin. Känner mig irriterad. Varför får jag fortfarande sug? Kommer jag alltid känna så? Kommer det alltid kännas som att något saknas? Känns som om alla här bara jaha nu är det alkoholfritt och det är sååååå underbart, allt är toppen med det. Saknar ingen att dricka? Vet att det inte hjälper men jo för stunden. Har ont och är stressad. Vet att man ska stanna upp i dessa stunder och spela upp bandet och HALT och allt. Vill tänka att jag unnar mig ett alkoholfritt liv, men känner mig bara som en sur, trött, irriterad bitch idag. Men det blir alkoholfritt i minst ett år, det ska det bara bli.

Ny dag imorgon. Trevlig kväll till er alla och hoppas att ni inte surar som jag. Skönt att skriva av sig. Kram…