Anonym42744

Jag vet inte vad jag ska göra eller om jag bör vara orolig.

Min mamma har nämnt att hon har druckit för mycket alkohol senaste tiden. Hon säger att det varit rött vin och ska dra ner på det. Istället säger hon att hon endast ska dricka något glas vitt vin med mycket is i. Jag har försökt ställa frågor men hon blir typ sur och försöker prata bort det. Jag frågade hur länge det varit så och hon säger att det började efter att min far gick bort.. det är flera år sen nu…. Jag börjar bli orolig och det är inte det röda vinet som hon ska ”trappa” ner på då det inte är orsaken, som att all annan alkohol är bättre?!

Jag vet inte hur många glas det handlar om, men det verkar vara några dagar i veckan. Jag bor inte i samma stad så jag kan inte se hur hon dricker. Jag vet att hon gillar rött vin men det har aldrig förbrukats överdrivet under min uppväxt.

Hon tyckte jag antydde till att hon var alkoholist när jag frågade om hon behövde hjälp och blev lite sur..

Jag vet inte vad jag ska göra och bör jag vara orolig?
Jag har aldrig varit i någon situation med mycket alkohol eller droger. Jag dricker själv inte så mycket.

Hej! Fint att du bryr dig om din mamma. Jag tror din magkänsla är rätt, att hon nog dricker för mycket. Det är hon själv som måste ta tag i det, och det verkar som att hon börjat tänka på sin konsumtion men inte fullt ut vill se problemet. Att dricka fler än tre små glas vin per tillfälle eller fler än nio under en vecka räknas som riskbruk. Kanske kan du tipsa din mamma om Alkoholhjälpen? Att gå in och läsa här kan vara en ögonöppnare.

Anonym42744

@Kennie nej min mamma kommer inte lyssna på mig Tro mig. Det är mer än alkohol hon ljuger om. Så fort man ifrågasätter så blir hon arg, undviker frågor osv. Att byta från rödvin till vitt vin är ju lika illa, alkohol som alkohol? Och ändå har hon druckit rödvin i fredags och i lördags cava samt vitt vin….