Min man dricker. Han dricker så fort han är ledig från jobbet. Barnen blir ledsna då han ligger och sover hela sina lediga dagar istället för att hitta på något med familjen. Han dricker trots att vi knappt har pengar till mat. Jag tror att han handlar sprit på kredit då jag oftast inte ser på vårat kontoutdrag att han handlar på systemet. Hela våran ekonomi är körd i botten. Jag är helt slut efter att konstant ha ansvar för hemmet och barnen, utöver att jag jobbar och studerar. Jag har försökt att prata med honom. Barnen (dom äldsta) har försökt att prata med honom. Är han nykter så blir han bara arg och går iväg. Är han full så gråter han och lovar att han aldrig mer ska dricka. Hur går man vidare? Kan jag hjälpa honom på något sätt? Jag vill ju helst inte skilja mig. Men jag vill ha tillbaka den mannen jag gifte mig med...

@Teya
Hej!
När jag läser ditt inlägg så tänker jag "hur orkar du med allt". Du skriver att du jobbar, studerar och er ekonomi är körd i botten. Din mans missbruk verkar ha "tömt" allt, på alla sätt och känslomässigt också.
Det brukar vara så att när man når botten så börjar man göra ändringar, vilket behövs. Kanske är det där du befinner dig nu?
Du kan bara hjälpa honom genom att hjälpa dig och barnen, kanske förstår han då och väljer att göra något med sig själv och missbruket.
Det är ju svårt att hjälpa när man själv behöver hjälp.
I varje kommun ska det finnas anhörighjälp och det har du rätt att få, det är viktigt att få stöd och kraft för att orka förändra sin livssituation.
Risken är att barnen blir drabbade på ett sätt som kommer påverka de negativt i deras liv framöver och just nu mår de såklart inte bra.
De behöver sin mamma och pappa, de behöver trygghet och vägledning i livet.
Välkommen hit och så bra att du skriver här.
Det har varit en jättestor hjälp mig.