Okej, förstår mig inte alls på den här sidan och hur det fungerar med inlägg här, men here it goes.

Jag har en sambo sedan några år tillbaka. Tillsammans har vi ett ettårigt barn. Sambon är alkoholist av rang. Minst 3-4 dagar i veckan ska det supas, minst 7 starköl á 6% och 50cl åt gången. Han sköter inte jobbet. Lyfter inte ett finger i hemmet. Är elak mot vårt stackars lilla barn.

De senaste två dagarna har fan varit droppen. Det började i onsdags, då drack han 12 (!) öl under kvällen. Sen blev han galen. På riktigt. Skrek åt vårt barn, som var ledsen och rädd för pappa. Höll för munnen på barnet när barnet skrek och grät av rädsla. Spottade barnet i ansiktet. Slog och bankade på min hand och arm som jag använde för att skydda barnet. Nästa morgon klev han upp, gick raka vägen till Systembolaget och köpte sig 8 öl till som han drack under hela dagen. Jag tog barnet och åkte och hälsade på en släkting. Kom hem på kvällen, då var han galen igen. Nästan psykotisk. Skrek återigen på barnet. Hotade att slå barnet. Hotade att slå ihjäl barnet. Slog sönder grejer i hemmet. Jag tog barnet och gick ner i källaren och lekte och försökte muntra upp ett tag. Vi gick upp igen efter ett tag, jag var orolig att han skulle skada katterna vi har. Då låg han i fosterställning i sängen och skrek att han ville dö. Tog fram en stor kniv och högg sig själv med den. Fick skjutsa in till akuten för att han skulle få det sytt. Nu ska han aldrig mer dricka säger han. Det tror jag inte ett skit på. Ge det två, tre dagar så är det likadant igen. Varje jävla gång. Aldrig varit såhär illa förut, men ändå. Alltid den där jävla ölen.

Jag önskar att jag aldrig kört in honom till akuten. Man får inte säga så, men det är så. Vårt barn såg honom hugga sig själv. Vårt barn fick nattas i en bil på en sjukhusparkering efter midnatt. MITT BARN. MITT barn.

Jag kommer lämna. Det spelar ingen roll vad som händer nu - jag vägrar vara en del av det här mer. Men hur blir det med mitt älskade lilla stackars barn? Jag vill aldrig att mitt barn ska behöva vara med sin far igen. Ingen varannan vecka, inget varannan helg heller. Inga jular, inga högtider öht. Kanske någon timme i en lekpark med mig närvarande. Hur i helvete säkerställer jag det? Kontaktat soc givetvis. Hoppas även sjukhuset gjorde det. Ensam vårdnad har jag sedan barnets födsel, jag vägrade skriva på gemensam pga mannens alkoholmissbruk. Men vad fan händer sen? Fäders rätt till sina barn är ju så jävla stark i det här landet. Går det till domstol är praxis gemensam vårdnad. Omfattande umgänge.

Hjälp?!

Det värsta är att jag har ju inga egentliga bevis. Jag har någon inspelning där han skriker och skäller på mig. Jag har en bild på ett blåmärke på barnets arm som barnet fick när pappan tog i armen för hårt en gång. Jag har en bild på alla ölburkar från de senaste dygnen. Det är allt.

Hej @ensammamamman666. Vilken fruktansvärd historia. Självklart ska du lämna honom. Du ska INTE ha det på det viset. Ditt barn ska INTE leva så. Mycket bra att du kontaktat soc. Jag skulle också rekommendera att du så snart du kan kontaktar rådgivarna som finns kopplade till detta forumet så att du får professionell rådgivning. All styrka till dig! 🌻

@ensammamamman666
Håller med @Eirene, helt fruktansvärt.
Det är en fara för dig och barnet att bo med honom.
Släpp allting och ta kontakt med socialtjänst och säg att du behöver hjälp, du och ditt barn blir utsatt för våld.
Ni kan råka ut för att bli fysiskt skadade och psykiskt med trauman.
Barnet måste ju skyddas!

@Snödroppen ett problem är att vi inte har någonstans att ta vägen, jag, barnet och katterna. Det bästa vore att få ut honom ur lägenheten. Det är en hyresrätt och eftersom jag har vårdnaden om barnet tycker jag det borde gå?

hej @ensammamamman666 och välkommen till Alkoholhjälpen! Det låter som att du har det väldigt tufft! Du kommer att få ett personligt meddelande av oss rådgivare snart. Du kanske får en notis av det i din mail och annars hittar du det under fliken "konto" när du är inloggad.

Varma hälsningar,
Nell, Alkoholhjälpen

Nej nej nej vilken hemsk historia. Du måste därifrån på en gång! Kan du bi ett tag hos släktingen du besökte? Ditt barn är i stor fara och måste sättas i säkerhet på direkten. Fundera inte på lägenheten eller annat praktiskt just nu, bara gå! Snälla🥹

Det värsta jag läst på detta forum ❤️ Sätt dig och barnet i säkerhet omedelbart, ta kontakt med kvinnojouren och soc. Jag tycker också du borde polisanmäla honom men där kan säkert kvinnojouren råda, de kan säkert också ge svar på vårdnadsfrågor osv. Men kan inte tro att någon med alkoholberoende kan få vara ansvarig över ett barn i den åldern. Skönt att du redan har ensam vårdnad. Klart du ska lämna, vänta inte på nästa utbrott. Han borde få tvångsvård när han skadar sig själv men jag vet inte hur det fungerar.
Ta hand om er! ❤️

Det värsta jag hört! Mår fysiskt illa av vad ni utsatts för.
Ett litet barn mitt i detta.

Allt eftersom du skriver kommer mer o mer styrka i dina ord. Styrkan i att som mamma vilja skydda sitt barn - vilket du ju gör.
Ta nu den styrkan o lämna honom omedelbart! Vänta inte på något bättre tillfälle. Det är nu.
Inte en enda gång till ska ni behöver vara med om något liknande.

Och jag tycker du tänker helt rätt om framtida umgänge. Han ska aldrig vara själv med ditt barn!

Kämpa o var stark!
Önskar att jag kunde hjälpa mer än med ord...

Fy fan rent ut sagt. Allt vi anhöriga blir utsatta för…. Fan också att det ska vara så svårt att lämna. Men nu! Du verkar på dina ord ha bestämt dig o se det sjuka i situationen. Ta styrka o slå på robotläget. Nu ska du o ditt barn sätta kurs på ett eget liv i trygghet o på sikt glädje ❤️ Kramar i massor

@ensammamamman666
Hej. En fruktansvärd o hjärtskärande historia du beskriver. Du måste därifrån snarast. Det är varken bra för dig eller ditt barn. Det finns som sagt kvinnojourer som hjälper till. Rådgivarna kommer nog att vägleda dig. Ta nu hand om så gott det går.
Stor Kram

@ensammamamman666 Hej! Detta är allt annat än bra och jag hoppas du kommit därifrån. Jag har precis haft soc kontakt gällande mitt barns mamma. Fäders rätt eller föräldrars rätt till barnen är mer korrekt är stark. Men, det finns också en lag i Sverige som ger föräldrar en massa rättigheter/skyldigheter att skydda sina barn, bland annat från den andre föräldern vid missbruk osv. I mitt fall var det SOC som påtalade detta att jag är SKYLDIG att skydda mitt barn. Klarar jag inte av det så LVUar dom barnet och placerar i fosterfamilj. Här blev det ett akut ärende då mamman spårade ur helt. Jag tog ansvaret och höll henne ifrån mamman. Mamma ringde polis, soc, familjerätt, tingsrätt med mera med mera för att "tvinga" mig att lämna barnet där. Hon fick stop i alla instanser och vårt fall är inte i närheten av vad du beskriver. DU måste ta barnet och gå NU. Gör du inte det kommer SOC lägga ansvaret på dig och LVU är en risk. DU har ansvaret att skydda ditt barn här och nu. Har du ingenstans att ta vägen så lämna katterna, checka in på hotel, ring kyrkan, en kompis eller bo i tält på en camping. Att vara hemma och låta barnet utstå detta är helt galet. Detta låter hårt kanske men är precis så det går till. Kan du inte hålla barnet tryggt, den andre föräldern dricker eller är olämplig så kommer soc se till att placera barnet någon annanstans å det går fort.

Hoppas för allt i världen dock att du kommit därifrån och kan sudda ut den där idioten ur ditt liv, alkoholen är en stor bov men när man agerar så som du berättar så har man även andra problem som inte går att lösa enkelt. Låter som han är en fara för både sig själv och andra.