Bestämde mig den 21/8 att förändra mitt drickande och det gick väl sådär. Efter ett antal återfall i det gamla beteendet och efter ett bra inlägg av HR bestämde jag mig för att sluta helt med alkohol den 4/9 2023. Är nu inne på dag 23 av mitt nyktra liv och det känns riktigt bra. Jag började också med alkoholkalendern här den 5/9 och alkoholprogrammet och där finns mycket bra att läsa och att se dagarna som nykter blir fler och fler. Men det som var avgörande för mig var inlägget av HR som finns att läsa på förändra mitt drickande. Det gäller att bestämma sig för att sluta helt det går inte för mig i alla fall att tro att jag ska kunna dricka ett par öl det slutar alltid i flera dagars supande. Det måste gå att sluta helt för det är inte roligt lägre att dricka alkohol att inte komma i håg vad man sagt eller gjort. Och det värsta är att tappa kontakten med barn och barnbarn. Det gäller också att tacka nej när någon kompis säger var som folk och ta en öl. Man måste våga säga NEJ TACK. Nu jobbar vi vidare med det här och det är skönt att vara nykter ha en bra dag.

@höst23 välkommen till forumet! Så bra att du nu har bestämt dig. Jag har varit nykter i snart två år, har haft såå mycket hjälp av att skriva här regelbundet. Det blir liksom mera stadga i beslutet. Att tacka nej blir småningom också en vana, även om det ibland känns sjukt irriterande när folk tjatar och himlar sig. Men vi är många, vi vet precis hur det är och stöder varandra. 🐳🌷

@höst23 Välkommen hit! Här är du bland vänner, som också insett att det är hundra gånger lättare att sluta helt än att försöka dricka lite. Du behöver bara komma ihåg en enda sak: Ta aldrig första glaset. Det första glaset bestämmer du, sen bestämmer alkoholen.

Min app Nomo visar att jag idag har varit nykter i 1.325 dagar, tjoho! Slå följe med någon som har varit nykter ungefär lika länge som du. Då kan man växeldra, och det kan behövas ibland. Jag har vänner här på forumet som jag har haft sen dag 1, och det är en oerhörd trygghet. Om något skaver så vet jag att de lyssnar och bollplankar med mig.

Jag håller till under ”Det vidare livet”. Dit flyttade jag efter 6 nyktra månader. Om du klickar på mitt namn hittar du min första tråd ”Behöver all hjälp jag kan få”. Fylld med tips på böcker, poddar och Youtube-klipp.

Kram 🐘

@höst23 Välkommen hit! Här kan du stöta och blöta alla möjliga problem!❤️
Att säga nej tack är bara svårt i början, sen går det lätt. Här finns många förslag till hur man kan göra i just den frågan…
Mitt är att förbereda sig innan, träna på hur man säger det, bestämt och utan att svaja. Då minskar man risken för tjat. Oftast går det mycket bättre än man tror…🙏🏻❤️

@höst23 Bra jobbat. Jag är själv lite skepttisk till att föra dagbok, gå på AA eller sätta upp delmål osv. Men det är bara min egen åsikt. Vet att det funkar kanon för många. Men för mig är det en påminnelse varför jag gör det. Just pga alkoholholen. Jag drack tills jag nästan dog och fick en sån käfftsmäll av ångesten och baksmällan efter det att jag inte druckit en droppe på 3 år nu. Jag mår illa bara jag tänker på skite. Hoppas att det håller i sig resten av livet. Är 43 år idag och har bestämt att andra halvan av livet ska vara bättre. Och jag lovar att du tackar dig själv för alla nya saker du klarar lätt som en pöätt när du inte dricker längre. Snuset och lite för mycket hårda godisar är dock en last jag kan leva med. Men tandläkaren blir sur när jag erkänner att jag äter lite godis varje dag.. Kämpa på!! :-)

Tack för all pepp det känns skönt det måste gå att sluta jag slutade med snus för ca 10 år sedan och gick upp några kilo men det får man ta. Om jag går upp i vikt på grund av att sluta med alkohol så är det värt varenda gram. Jag ser här på forumet att jag inte är ensam om detta problem det är nog större än man tror. Dom närmaste vännerna vet nog hur det är ställt men dom flesta fnissar i bakgrunden i stället för att hjälpa till. Man ser ganska snart vilka som är verkliga vänner. Jag skyller inte på någon annan än mig själv att jag har detta problem som är så jä..la tabubelagt att prata om. Det är bara att kämpa på och låta bli den första ölen för ingenting blir bättre av alkohol. Ha en bra dag

@höst23 Försökte sluta snusa för ett antal år sedan. Det slutade med att jag tuggade tuggummi så käken började knäppa och göra ont och jag blev på dåligt humör. efter en månad tvingade min dåvarande fru mig att börja snusa igen. Hon orkade inte med mig. Den lasten har jag kvar och kan leva med. Det andra hoppar jag över. ;-)

Dag 26 det känns riktigt bra att vakna och vara sugen på en kopp kaffe i stället för att smyga upp och leta en öl. När jag slutade att snusa så sa jag ingenting till någon om det. Det tog nästan 3 månader innan dom på jobbet märkte det så det borde väl gå lika bra att sluta med alkohol. Det är bara att bestämma sig. En stor eloge till alla er som kämpar med samma problem ha en skön och nykter helg.

@höst23 Grattis till dag 26🥳. Bra jobbat! Bland det härligaste med att vara nykter är mornarna. Att vakna nykter, fräsch och att dricka en kopp kaffe eller två. Det smakar extra gott på morgonen. Att känna sig stolt och nöjd över sig själv. Planera vad dagen ska innehålla, gå till jobbet utan att känna sig bakis och tro att alla ska se igenom att man druckit. Självkänslan höjs och man blir mer tillgänglig för andra. Så nice! Och att vakna på helgen nykter, dricka sitt kaffe och ha energi för livets innehåll. Jag har snart varit nykter i 2 år och det är ett av mina bästa beslut i livet!

Ha en fin fredag!❤️

Måndag morgon nykter och sovit bra en skön helg tillsammans med barn och barnbarn. Snart en vit månad och det känn riktigt bra. Ha en bra och nykter vecka alla kämpar.