@Mollie87
Hej Mollie..
Känner så med dig. Fullt normalt att känna sig irriterad. Själv har jag inte kommit ut det än. Har varit sådant velande länge nu. Ärlighetens namn så har varit rädd för att bli helnykterist igen. Måste dock det för min egen skull. Börjar imorgon igen. Ta hand om dig Kram

@Mollie87 Bra! Ut med det bara! Skit också att inte kunna få dricka och bara fly! Och alla andra som säger att det är så himla underbart och toppen att vara nykter! Det skulle hjälpa för stunden…men ja, inte sen, då kommer det att bli ännu värre. Det kan vara skitjobbigt i början och förmodligen är du förbannad på dig själv för att det inte funkar att dricka. Men, håll ut och håll i, det blir faktiskt bara bättre och bättre ju längre tid man är nykter även om det inte känns så just nu😁. Försök att flytta fokuset på dina tankar till att det kommer att vara skönt att vakna nykter utan ångest, att du vet att det kommer att bli bättre sen. Säg åt alkoholdjävulen att dra åt fanders, där han hör hemma! Det har hjälpt mig i början. Jag bad alkoholdjävulen att dra åt helvetet rejält högt!😂.

Kämpa på nu, det blir faktiskt bättre och du kommer att tycka det är toppen! Kram❤️

@Mollie87 Jag känner så med dig! Hur mår du idag? Hoppas det känns bättre! Jag kände mig träffad av det du skrev om att alla bara skriver om hur underbart allt är med alkoholfritt och inget om saknaden. Bra skrivet! Det fick mig att tänka till. Tack för det! Jag berättar lite mer i min tråd om du är intresserad. Du är inte ensam om att sakna alkoholens fördelar. Det är bara det att fördelarna med alkoholfritt överväger för mig. Kram 🥰

@Mollie87 Det finns säkert olika slags sug. Att tycka allt är tråkigt och trist är säkert en av beroendets olika sätt att få tillgång till drogen igen. I varje fall tror jag att man ska vara uppmärksam på det.
När det gäller saknaden så har jag tänkt på det. Och det finns för mig två saker. Det ena är det där flowet jag kunde få efter ett eller två glas vin. Man är oövervinnerlig… Men nu är jag också medveten om baksidan. Om jag inte drack mer, blev jag grinig och deppad senare när alkoholen började gå ur kroppen. Oftast löste jag det genom att fortsätta dricka, mängder. Så även om jag kan känna sug en stund är jag alltför medveten om nackdelarna. Ja, jag viftar bort tanken.
Det andra som kan ge mig sug är när jag har tråkigt. Jag har tråkigt och förr skulle jag dricka vin för att fylla ut tråkig tid….Det är ju lättare än att hitta på något. Dock minns jag även där hur det blir efter det första och andra glaset.
Ibland skutade det även med gräl med min sambo. Det tråkiga blev ännu tråkigare.
Kort och gott det finns en känsla som jag kan sakna, det är väl bara det att den kommer med en alltför stor kostnad för mig.

En liten uppdatering: 3 mån utan A. Satsar på ett helt år. Varit iväg på två resor som tidigare skulle ha inneburit mycket vin och drinkar. Gick bra utan! Fick några frågor, men inget otrevligt alls. Fick istället någon kommentar att jag var duktig och att det lät spännande :) Jag har fått mer hälsobekymmer så på ett vis känns det konstigt/tråkigt att må sämre nu än när jag drack vin 2-5 ggr/vecka, men å andra sidan hade dessa problem ju funnits här ändå även om jag drack och då hade jag ju mått ännu sämre. En rolig sak som kanske kan peppa någon som precis har slutat/försöker sluta med vin är att jag mer sällan tänker på vin. Kan fortfarande få sug (ca 2 ggr/månad), men inte så farligt.

Kram till alla som kämpar och till alla som peppar oss som velar 🌸

Grattis till 3 månader, så härligt och bra jobbat 🥳🥳
Trist så klart m hälsobekymmer men jag är övertygad att som nykter ger du din kropp sååå mycket bättre förutsättningar att läka, än vad den annars hade haft.
Önskar dig god bättring och fortsatt lycka till 🍀

@Mollie87
Hej.
Skönt att se att du är tillbaka igen.
Grattis till 3 månader✌️
Jo det är bra med mig är allafall bättre nu.
Är allafall nykter sedan 23 dagar tillbaka.
Har som sagt velat fram o tillbaka. Känns riktigt bra nu.
Vi klarar det tillsammans.
Ta hand om dig
Kram