Det känns som jag håller på att dö av ångest! Slutade för 3 dagar sen och jag är väldigt bestämd för att sluta helt! Men de är inte abstinens som ger mig ångest just nu! Utan de är liksom över att min pojkvän har förklarat hur jobbigt han tycker de är och att folk runt omkring mig vet att jag tagit alkohol när jag varit hos dom… är de någon som känner igen sig och typ har tips på hur jag kan tänka annorlunda för att överleva ångesten?

@Gizmo... Den där ångesten har nog nästan alla här känt av. Den är kemisk och hänger ihop med alkoholen. Alkoholen förstorar ångesten kan man säga.
Nu förstod ja inte riktigt vad du menade att din pojkvän tyckte, men det bästa du kan göra är att be om ursäkt för vad du gjort och tala om att du nu ska jobba för att bli nykter. Fel kan alla göra och särskilt när man är beroende.
Har du bett om ursäkt så har du gjort vad du kan och du kan gå vidare med ditt liv. Pngesten kommer att lätta inom några dagar.
Här finns ett Alkoholprogram under fliken Stöd som rekommenderas. Börja med tre månaders nykterhet så att både knopp och kropp får återhämta sig.
Du kommer att behöva stöd från andra också så läs mycket och skriv mycket här i trådarna. Du klarar det här!
Berätta för din pojkvän så att han också hjälper dig. ❤️🙏🏻❤️

@Gizmo... Jag tror vissa av oss är väldigt inkännande. Vi har stor empati och har lätt att ta över andra människors känslor och göra dem till våra egna. Göra oss själv ansvariga för andras känslor.

I ditt fall blir det dubbelt. Du känner dig redan illa tillmods och om någon då tvålar till med sina egna tillkortakommanden ovanpå det kan det nästan kännas övermäktigt. Du bär för två.

Är det ditt problem eller pojkvännens att han skäms över ditt alkoholintag och vad andra tycker om det? Varför är just skämmas det han gör? En annan reaktion skulle kunna vara empati och oro för dig snarare än skam.

Vi är olika och reagerar olika på yttre händelser. Kanske är det i hans bakgrund oerhört viktigt att vara korrekt. Så till den milda grad att han måste förställa vem han är för att "passa in i den perfekta bilden han känner sig tvungen att förhålla sig till"? Inte kul att tvingas leva så.

Skulle säga att båda era reaktioner är starka men på olika sätt. Ingen av dem är väl egentligen fel men inte heller speciellt hjälpsamma i denna stund. Ser man lite mer sakligt på det hela gör vi alla fel emellanåt. Det är mänskligt. Vi lär oss av felen och tränas, om vi är öppna inför förändring, i att agera på ett sätt som är mer fruktbart för ett positivt liv.

Känslor är vägledande men de kan även gå bananas så man snurrar till det.
Tro inte att misstag du gjort visar vem du är. Detta var snarare reaktioner i stunden. Genom att lära dig mer om dig själv och hitta alternativa vägar kan du förändra ditt beteende så att det gagnar ditt välbefinnande.
Låt han ha sina känslor och jobba igenom sina. Du behöver inte ta över hans skam. Den får han jobba med själv.

@Lora @Amanda L
Tack för era svar! Jag vet inte ifall han skäms över mig men han tycker verkligen att de är jobbigt, skulle inte förvåna mig om han skämdes! Ifall jag håller mig helt borta från alkohol så går de faktiskt bra, men så fort jag bara tagit ett glas vilket jag gjorde efter varit nykter i 2 veckor så går de helt åt helvete! Det var så att förra veckan så sov vi hos hans föräldrar och så mycket som jag skäms över det så var jag typ dyngrak i 4 dagar där, jag tog av föräldrarna alkohol… och alla märkte i huset! Så min pojkvän blev nog otroligt besviken, troligtvis att han skämdes för jag var dyngrak mitt på dagen och tog hans föräldrars alkohol liksom… det var nog där de slog för honom hur illa de är! Och jag förstår att han behöver tid och prata med sina 2 vänner, de förstår jag helt! Men som ni sa känslorna är väldigt överväldigande och mina tankar går till att han inte vill vara med mig mer, när han behöver tid! Det dumma är ju att jag då istället förvärrar situationen och ringer varje gång och behöver höra att han inte kommer lämna mig haha! En ond cirkel! Men jag tror jag behöver acceptera och lite på hans ord att han vill inte lämna mig och han är fortfarande kär, och att det är något som vi går igenom tillsammans så jag själv kan lägga mitt fokus på att bli ”frisk”

@Gizmo... Ok, nu klarnade det lite mer… Jag kan förstå att din pojkvän blev väldigt orolig över ditt drickande. Det låter som du har ganska stora problem?
Jag tror att det bästa du kan göra för att återfå hans respekt är att visa att du tar ditt alkoholproblem på allvar genom att påbörja Alkoholprogrammet här. Men också tar kontakt med Alkohollinjen här. De kanske har ännu bättre tips om hur du kan gå tillväga. Jag tror att du kan behöva all hjälp du kan få.
❤️❤️❤️

@Gizmo... Jag förlorade familj, radhus, jobb, vänner tack vare alkoholen. Jag skämms och har ångest än idag fast det var 2019 vi separerade. Det jobbigaste från början var att erkänna att man gjort fel. Låtit andra dra lasset, gjort folk besvikna mm. så var det för mig. Om du bestämmer dig för att sluta så är det viktigt att bygga upp förtroendet igen. Det kan vara väldigt svårt. särskilt om man har tagit återfall flera gånger och folk inte litar på dig längre. Jag får stå mitt kast. Är singel sen 2019, bor själv. Letar inte aktivt efter ny kärlek. Om din pojkvän tycker det är jobbigt när du är onykter blaand andra är det kanske för att du blir en annan person när du dricker? Har han berättat varför han tycker det är jobbigt? Blir du för full? Dricker han själv osv... mvh//

@BEATNGU
Hej! Tråkigt att höra!
Mitt problem har eskalerat ofantligt mycket på sista tiden. Tror absolut han tycker de är jobbigt att han inte känner igen den personen jag blir! Men också att han tycker de är jobbigt att han själv inte märkt att det varit ett problem liksom! Men vi har inte hunnit prata ut än helt, han behövde sortera sina egna känslor och sen tror jag allt kommer kännas bättre när de inte är så många outredda känslor

@Amanda L
Hej! Jo sista tiden har det eskalerat totalt, så jag tror de är därför han blir så orolig för mig, för han kanske tror er har varit så här dåligt länge utan att han märkt att jag har haft problem liksom! Har startat självprogramet och jag har stort självförtroende på mig själv att jag kommer klara det! Jag tror att med mig och han så kommer vi lösa detta, han får reda ut sina känslor och sen får vi reda ut som så det inte är så mycket ovisshet i situationen från båda hållen! Och som du säger jag tror att när jag visar hur målmedveten jag är och visar framsteg så kommer de bli bättre! Sen att jag kanske är öppen mot honom nu om jag skulle få sug eller inte vill vara på en viss plats så tror jag att han känner att jag inte stänger ut honom

@BEATNGU
Jag blir absolut för full när jag binge dricker så där i flera dagar! Kroppen får ju slut totalt på dopamin och då får jag ångest attack också som han tycker är jobbigt för han förstår ju inte vart de kommer ifrån, eller liksom varför en person dricker om de ger en ångest! Han har själv inga problem, utan gillar att göra fina drinkar någon gång

Tack för era svar förresten! Ångesten börjar släppa för varje dag! Och jag känner att jag använder detta forum lite som en dagbok haha men de hjälper att skriva av sina tankar och tillskillnad från en dagbok att veta att någon faktiskt läser och förstår är också bara de hjälpsamt <3

@Gizmo... Alla applåder till dig! Ge inte upp nu, du har allt att vinna. Jag har bara varit nykter i knappt två månader, men jag känner mig så mycket smidigare i kroppen och har mycket mera energi.