Jag har svårt att inte dricka. Spelar ingen roll om det är vardagar eller helg. Driver eget företag och jobbar dagligen. Separerade för 4 år sedan och har mer eller mindre druckit sen dess. Har även haft en hjärtinfarkt som borde vara en väckarklocka. Men men då absolut inte :(. Har även två barn 7 & 10. Jag vill kunna vara delaktig i deras liv fullt ut och känna glädje tillsammans med dom. Barnen är verkligen mitt allt. Tycker bara det är jättejobbigt att livet ska "kretsa" runt när jag kan få nästa "rus" :(

Hej @Mr.X och välkommen till Alkoholhjälpen! Vad bra att du skriver och berättar hur du har det! Det som en gång var roligt eller hjälpsamt är nu framförallt jobbigt och ställer till det på olika sätt. Och samtidigt sätter du ord på hur du vill ta hand om dig själv och dina barn, finnas där för dem på djupet och under lång tid framöver. Nu har du tagit ett steg. Vad skulle kunna hjälpa dig att komma närmare ditt mål?

Välkommen hit!
Du har valt att skriva i måttligt-gruppen. Har du måttligt som mål? Oavsett det så känner jag igen känslan av att det inte går att sluta från mina egna försök. Sen kom min sambo på att jag drack och då var det slut. Och då var det också rätt lätt. Jag tror att det lättaste och bästa är att avstå alkohol helt en period. Om du hade skrivit i ”vara alkoholfri” hade du fått fantastiska tips på böcker och annat som stöd.
Du kan anmäla dig till ett program här på sidan.
Du kan alkoholsanera hemma. Får intrycket av att du bor själv och då är just det lätt.
Första gången jag blev nykter tog det kanske 2 månader innan jag verkligen fick positiva känslor, men det var underbart.
För mig gjorde alkoholen mig passiv, och lite avtrubbad. Att verkligen leva och uppleva känslor är mest positivt med att inte dricka. Det har också krävt av mig att se om mitt liv, mina prioriteringar och mitt beteendemönster. Genom att skriva här kan du få många kloka personers synpunkter och förstå att du inte är ensam. Många undviker dock ”måttligtgruppen.’
Hur som helst, du verkar ha kommit till ett stadie när du dricker trots att du inte vill och att det känns som ett tvång att dricka.
Det går att sluta. Antingen genom att ta hjälp via vården, via digitala lösningar, eller här via forumet. Du har allt att vinna på att sluta dricka, så gör slag i saken. Lycka till!

@Mr.X Jag kan känna igen mig i mycket av din text, egen företagare, barn mm.
Jag sökte hjälp på vårdcentralen för i första hand en adhd diagnos men med dryckesproblematik som följer. Tog ett blodprov och fick ett PEth värde på 0,45 μmol/L vilket är för högt. Fick Campral utskrivet den 7/12. Skulle fira jul med min alkoholtörstiga familj samma helg och hade laddat med massor av alkohol. Tog Campral och helgen blev för min del alkoholfri vilket jag aldrig klarat utan Campralen.

Läste på om andras erfarenhet om Campral och många skriver att de kan kontrollera sitt drickande när de tar Campral.

Så som ett experiment efter 7 dagars nykterhet så bestämde jag mig för att jag ska dricka 3 öl på fredagen. Jag hade slarvat med intaget av Campral under dagen och kände ett stort sug att få ta första ölen när barnen somnat, tog tre Campral och suget var som bortblåst på några minuter. Drack mina 3 öl och sen var jag nöjd. Min ”normala” konsumtion en fredag är säkert 1 1/2 flaska vin och 5-10 öl.

Igår lördag bad jag min fru att köpa 1 flaska vin och så hade jag 3 öl i kylen. Slutade med att vi delade flaskan vin och jag tog en öl innan jag gick och la mig.

Idag skippade jag Campralen och har haft noll sug efter alkohol.

För mig känns det hela som ett mirakel. Min vilja till förändring är stark, men jag skulle inte klara det utan Campral. Jag viste inte ens att det fanns den typen av medicin.

Så klart är det en individuell upplevelse. Men jag hoppas fler i liknande min situation kan få hjälp av det jag skriver.