Hej!
Försöker varje vecka dricka mindre. Nu är det söndag och jag är full. Om alkohol finns och jag är bakis kan jag inte låta bli, vill inte känna obehaget. Är det någon där ute som kan ge mig tips på att låta bli att dricka när jag är bakis? Hoppas på stöd att ha alkohol fria veckor…

@Empem Hej. Jag hade samma problem igår också, inte så ofta det är fest men det blev det i lördags. Mådde skit på söndagen och bara gick och vänta tills klockan passerat 12 så man kunde ”unna sej en folköl”. Sen rullade eftermiddagen på och det blev vin till maten. Är så trött på detta nu, och jag tror att enda möjligheten är att helt enkelt sanera så det inte finns något att ta till.
Vi kämpar på 💪💪 Funkar ju inte att fortsätta så här. Sov dåligt mellan söndag och måndag, svintrött och hängig nu.

@Källarmannen
Håller med, känner också att det enda som hjälper är att sanera. Mår bättre och blir mer skärpt om jag inte dricker men efter några dagar tycker jag liksom att livet blir troskyldiga och jag börjar om. Vet inte hur jag ska komma ur den dåliga ”rutinen”. Hur funkar det för dig?

@Empem det går sådär, försöker hålla igen så gott det går, i alla fall på vardagar, men det blir gärna några folköl, och visst känner jag mej lite förkyld och det killar i halsen, så en liten skvätt starkt gör nog gott 😡 Så håller det på och jag blir så trött på mej själv. Måste få bort den där första ölen, det är ju som en klok sa här på forumet att ”Första glaset bestämmer du, resten är det A som gör det”

Vi är inte dumma. Men det var ett väldigt bra citat om första ölen! Det är den jag vill ha för att ta udden på bakfyllan eller på den trista tillvaron men sen kan jag inte sluta… Att hålla dig ifrån A under vardagar kanske är ett bra första mål?

@Empem Om jag var du skulle jag försöka hålla upp med alkoholen helt och hållet ett tag. I det pausade alkoholprogrammet rekommenderades tre månader oavsett om man försöker bli fri från alkohol eller dricka måttligt.
Att fortsätta dricka (dra ner) är mycket svårare eftersom suget återkommer varje gång du dricker ett glas. Det är faktiskt lättare att hålla upp helt. Samtidigt får din kropp och hjärna återhämta sig och du får en chans att värdera vad alkoholen betyder för dig egentligen.
Det kan vara svårt den första tiden, men ju svårare du upplever att det är, ju mer skulle jag tro att du verkligen behöver skippa alkoholen…
Lycka till, det så värt det!❤️🙏🏻❤️

@Empem Jag skrev just detta som svar på ett annat inlägg:
Jag sökte hjälp på vårdcentralen för i första hand en adhd diagnos men med dryckesproblematik som följer. Tog ett blodprov och fick ett PEth värde på 0,45 μmol/L vilket är för högt. Fick Campral utskrivet den 7/12. Skulle fira jul med min alkoholtörstiga familj samma helg och hade laddat med massor av alkohol. Tog Campral och helgen blev för min del alkoholfri vilket jag aldrig klarat utan Campralen.

Läste på om andras erfarenhet om Campral och många skriver att de kan kontrollera sitt drickande när de tar Campral.

Så som ett experiment efter 7 dagars nykterhet så bestämde jag mig för att jag ska dricka 3 öl på fredagen. Jag hade slarvat med intaget av Campral under dagen och kände ett stort sug att få ta första ölen när barnen somnat, tog tre Campral och suget var som bortblåst på några minuter. Drack mina 3 öl och sen var jag nöjd. Min ”normala” konsumtion en fredag är säkert 1 1/2 flaska vin och 5-10 öl.

Igår lördag bad jag min fru att köpa 1 flaska vin och så hade jag 3 öl i kylen. Slutade med att vi delade flaskan vin och jag tog en öl innan jag gick och la mig.

Idag skippade jag Campralen och har haft noll sug efter alkohol.

För mig känns det hela som ett mirakel. Min vilja till förändring är stark, men jag skulle inte klara det utan Campral. Jag viste inte ens att det fanns den typen av medicin.

Så klart är det en individuell upplevelse. Men jag hoppas fler i liknande min situation kan få hjälp av det jag skriver.

@Amanda L Ja, har tänkt mycket på att göra ett helt stop. Nu har tanken varit att sluta efter nyår men jag funderar på att göra det nu. Är så trött och behöver vila under julhelgen vilket kommer sabbas om jag dricker. Har du hållit upp helt en längre tid?

@Mart Det låter ju helt fantastiskt! Vad härligt! Du skriver att du har barn, har också det. Är orolig för att söka hjälp och tänker att de ska göra en orosanmälan. Men det var inget som gjordes i ditt fall? Ska försöka hålla upp nu men om jag inte lyckas måste jag nog kontakta vården. Så jävla jobbig tanke.

@Empem
Jag har ett ordnat liv och ser inte att en ev. orosanmälan skulle resultera i något. Jag har ju tagit tag i mitt liv liksom.

När jag fick ett PEth värde på över 0,30 μmol/l måste jag ta ett nytt prov inom några månader som visar under det för att inte läkaren ska behöva rapportera till transportstyrelsen… ser inte heller det som ett problem nu när Campral funkar så bra.

När jag sökte vård la jag mig platt. Ställde in mig på att berätta allt.
Jag förklarade läget för familjen under julfirandet (minst 3 andra familjemedlemmar skulle definitivt behöva testa Campral de med).
Jag berättar även för vänner att jag tar Campral. Jag är stolt över förändringen och överlycklig att preparatet fungerar så exakt på mitt problem.

I helgen när jag druckit lite, njöt jag i huvudet lika mycket som när jag hinkat vin på småtimmarna.

@Empem Ingen fara, tog det inte som kritik. Jag är öppen som en bok och svarar mer än gärna på vilka frågor som helst.
Jag har mitt första möte med en sjuksyster imorgon gällande Campral. Kan höra med henne vad som gäller.
Men en orosanmälan är generellt för våra barns bästa. De problem som fångas upp av en sådan är nog bra om de kommer fram. För egen del är jag 100% säker att jag inte behöver oroa mig.

@Empem Jag har hållit upp tio månader på julafton. Känner ingen lust att börja dricka alkohol alls, men nuförtiden är det ingen kamp. Utan känns bara skönt.
Men jag vet att de flesta har det väldigt svårt de första veckorna . Men det lättar efter hand för att helt försvinna senare. (Men det är också viktigt att byta ut alkoholen mot bra och roliga vanor.)
Jag vet att det är svårt att tro i början, när beroendehjärnan bara skriker efter sin medicin, men en dag kommer du tycka att alkoholen är lika intressant som en påse nötter för en nötallergiker.
Och lika lätt att välja bort.
Tiden är en viktig faktor, så ha tålamod!
❤️❤️❤️😀