@viol Inte vad jag vet.. Du behöver ju inte heller nämna platser eller ortsnamn eller sådant som möjligen skulle kunna identifiera dig.
För mig känns forumet som ett tryggt och oftast vänligt rum. Välkommen! 🥰

Hej @Viol!
Du vill gärna veta lite mer om hur det funkar med anonymitet här på forumet, innan du bestämmer dig för att skriva mer om dig själv, vilket inte alls är konstigt. Vi värnar mycket om anonymiteten här, vi tycker att det är viktigt att det finns platser där man i lugn och ro kan fundera över sina alkoholvanor utan att behöva berätta vem man är.

När du skapade ett konto på alkoholhjälpen fick du frågan att ange din e-postadress. Den är bara synlig för oss rådgivare, inte för andra användare i forumet. Anledningen till att vi ber om det är att du kan få notiser och att du även kan återställa ditt konto om du råkar tappa bort lösenordet. Om du vill vara extra försiktig, går det även att fylla i en låtsas mailadress, men då funkar förstås inte de funktioner som det är tänkt för.

Sen är det ju precis som Amanda skriver bra att inte skriva detaljer i sina meddelanden som går att härleda till en mindre ort. Det kan handla om ortsnamn, men också till exempel en mottagning som finns där.

Här på forumet finns det många kloka användare som har egna erfarenheter av förändring. Här finns mycket råd och stöd att få! Om du för anonymitetens skull hellre skriver bara med rådgivare går det bra att använda frågelådan för det (https://alkoholhjalpen.se/fraga) eller ring till oss på 020-84 44 48.

Hoppas att du hittar mycket hjälpsamt här!

Varma hälsningar,
Nell, Alkoholhjälpen