Hej. Jag har efter många års socialt accepterat vardagsdrickande bestämt mig för att sluta dricka helt. Redan för ett år sedan började jag dra ner och vara nykter under längre perioder men började dricka igen efter några månader. Sen tillbaks till att återigen lägga ner pga ångest och kroppsliga besvär. Inte längre värt det helt enkelt.
MEN det är så att jag har ont i huden och frossa. Inte jättemycket men det kommer och går. Märkligt är det. Kan detta ha med min abstinens att göra? Jag var på akuten och vårdcentralen många gånger förra året pga hälsoångest och de tog alla prover som finns och ingenting var onormalt. Jag hade bra värden. Någon som känner igen besvären eller ska jag leta vidare?

Hej Abbadon och välkommen till Alkoholhjälpen! Vad klokt att du återigen har bestämt dig för att göra en förändring med alkoholen när det inte blev som du tänkt.
Det låter obehagligt hur du har det med dina symtom. Svårt att säga härifrån om det beror på abstinens. Om du har slutat dricka alldeles nyligen (ungefär inom en vecka) kan det bero på alkoholen, men då borde det också långsamt men säkert bli bättre. Om du känner dig orolig kan det vara bra att kolla upp det inom vården, och framförallt om det inte går över. Vad tänker du om det?

Ta hand om dig!