Nu är det lördag morgon och jag är inne på dag fem utan vin. Det känns än så länge enbart skönt. MEN igår kom jag på mej själv med att längta efter vitt vin, dendär sköna känslan av kallt vin ner i strupen. Och sen är det ju förstås inte skönt längre utan tvångsmässigt tills flaskan är tom.
Känns fortfarande lite sorgligt. Varför kan inte jag vara måttlig som många av mina vänner? Som njuter av gott vin men som kan sätta stopp?
Men jag blir aldrig en sådan. Det står nu helt klart. Skulle jag leva ensam och fortsätta dricka vet jag inte var det skulle sluta.
Tycker redan jag ser lite mindre svullen ut i ansiktet vilket är skönt. Och min träning kommer ju rimligen att gå bättre nu. Mitt i allt vindrickande har jag lyckats hålla igång löpningen som är en bra ångestmedicin. Har ett ångest- och depressionsbagage att släpa på och nu inser jag förstås att jag hela tiden har närt ångesten med vin. Otroligt att jag som läser det mesta om träning, hälsa och kost har stoppat huvudet i busken såhär. Folk skulle bara veta.
Nåja, en dag i taget! Kämpa på alla här i forumet, ni är guld värda💪😍

@CMG heja dig! Visst är det skönt att vakna utan tungt huvud och ledsen själ? Jag hade inte också en dipp igår. Hade varit iväg med familjen på hotellövernattning, middag och bio. Intensiva dagar med våran minsta som kan vara ganska intensiv och babblar konstant 😅 när vi väl kom hem på kvällskvisten sjönk axlarna ner och jag ville så gärna ha de där vinglaset i soffan. Dela för att jag tyckte jag var värd att få njuta och koppla av (efter total fokus på barnen var det ju min tur, de hade fått sitt). Jag kände mig trött, stressad och lite irriterad. Eftersom ett träningspass var inplanerat åkte jag till gymet och när jag kom hem mådde jag mycket bättre och var på bättre humör. Note to self: trötthet och stress kan trigga för mig. Träning hjälper 🙏 en annan sak jag kom underfund med är att jag egentligen inte vill dricka måttligt, vad är ens det? Jag skulle vilja vara en sån som blir NÖJD efter 2 glas. Inte att behöva gränsa mig själv med ”Max 2 glas” för måste man göra det har man ju problem tänker jag? Men en sak jag vet efter flera år och försök är att jag inte blir nöjd efter 2 glas. Finns det mer vill jag ha mer, så är det bara.

Så bra att du har din löpning som go-to! Bra för både kropp och knopp! Vi tar en dag i taget! När sommaren kommer har vi kommit en bra bit på vägen och kommer kunna hantera alla frestelser bättre. Så bra att vi startade nu. Eller hur? Fortsatt fin dag till dig! Kram!

@Blidenjagvillvara77 ja precis så är det för mej också; att trötthet och stress triggar vinsuget. Och grattis till åter en nykter dag! Träning är verkligen en bra medicin. Det som får mej motiverad är att jag trots min ålder fortfarande har möjlighet att prestera skapligt på lopp (där kommer prestationskravet in i bilden igen😅😅😅) nu när jag har slutat dricka. Är ju inte precis ung längre (61) så återhämtningen kräver sitt. Och detta vinpimplande har ju verkligen inte gagnat återhämtningen. Suck och stön🙈. Vi kämpar vidare, kram!

@CMG
Tack för inlägg i min tråd! Det låter som vi ”tänkt om” och vill göra en livsstilsförändring ungefär samtidigt jag är nära din ålder och jag har också kännt att det får vara nog. Jag är imponerad av din löpning, Själv kör jag med jag gympa o powerwalks. Du kommer säkert prestera ännu bättre om du slutar slita på kroppen med alkohol. Men det kanske kommer en positiv bieffekt av att sluta för dig genom att det också kommer minska din ångest o depression problematik.
Bra jobbat med att kämpa mot suget . Än så länge har jag fått en snabb reflektion idag av sig när jag var jättehungrig, brukar ta bort hunger med vitt vin, men åt en sallad istället .
Kram 🍀💕

@Majaella Exakt så har det varit för mej också med vinet; godast egentligen på tom mage när man är hungrig.
Power walks och jympa är också jättebra ju! Vi peppar varann här, så härligt med dessa nya nyktra vänner❤️

Då har jag min första nyktra vecka bakom mej. Fysiskt har jag lite sug vid 17-tiden på eftermiddagarna. Min vinklocka är inställd på att börja dricka då, ofta i samband med att jag lagar mat. Märker att jag tänker orimligt mycket på a. Vilket ju visar att jag är beroende, väl. Har haft en veckas, eller mera, uppehåll förr också men nu är det annorlunda för nu är det ett medvetet nykterhetsbeslut.
En annan sak jag har tänkt på är att det finns väldigt mycket gemensamt för många av oss här. Förutom a då. Vi söker trygghet. Och vi behöver vila och utrymme för oss själva och acceptans. En trygg plats där vi rår om oss själva. Och så har a blivit det som ger oss detta.
Jag har gått i terapi i 3 år och lärdomen och insikten var mitt behov av allt det ovannämnda. Jag trodde jag var stark och tuff och har försökt bevisa det för mej och andra genom att ha ansvarsfulla och krävande chefsjobb i en utmanande bransch. Egentligen var det hela tiden för mycket och mer än jag klarade av. Inte utåt men inåt.
Jaja dethär blev lite fria associationer såhär en måndag morgon😊. Oerhört skönt i alla fall att inleda den andra medvetet nyktra veckan!

@CMG Vilken bra sammanfattning du ger;
"En annan sak jag har tänkt på är att det finns väldigt mycket gemensamt för många av oss här. Förutom a då. Vi söker trygghet. Och vi behöver vila och utrymme för oss själva och acceptans. En trygg plats där vi rår om oss själva. Och så har a blivit det som ger oss detta."

Precis så känns det för mig. Det är den där trygga platsen som jag ofta sökt med alkohol som bränsle. Tryggheten kom aldrig med allt större framgångar i yrket, eller ett vackert hem. Det blev inte riktigt rätt, och jag har ofta känt mig trött och överväldigad istället för att kunna njuta av mina yttre framgångar. Jag kan känna igen skörheten hos "välfungerande problemdrickare".

Jag hoppas att din dag blir fin!

@Denlillamänniskan tack snälla! Ja exakt så har det varit för mej också. Trött och överväldigad. Å vad dethär forumet är bra där man får hjälp av sätta ord på tankar och känslor. Sköt om dej och ha det så jättebra🩷

Heja dig!! Hur skulle det vara att ta en promenad och lyssna på ljudbok? Finns mycket gratis poddar också, tex Sommar i P1 eller P3 dokumentär, en del av dessa är så spännande så helt plötsligt har det gått en och en halv timme och jag har inte hunnit tänka på suget! Kämpa på! @wolf67