Punktåterfall - ett nytt ord för mig,,, vad säger ni om det ordet?
Erfarenhet? Hört det tidigare?
Funderar på om det förskönar ett återfall?
Gärna feedback och tankar från er! 🙏
Sov så gott, god natt! 😴

@Ekorren Tänker att det handlar om att man dricker typ en dag fast man beslutat sig för att vara alkoholfri, men att man inte fortsätter dricka en längre tid som vid ett återfall. Att det är en typ av återfall men att det varar kort och att man fortsätter på sin nyktra bana nästa dag. Det blir på så vis ett ”mildare” återfall då man inte tappar det helt och bryter drickandet fort.

Det är lätt att lura sig att tro man ”bara kan dricka en dag, några glas” och sedan återgå till att vara alkoholfri, när man varit nykter en tid. Det är en stor risk att det resulterar i ett återfall och med stora svårigheter att på nytt börja vara alkoholfri. Det är dessutom svårare och tar enormt mycket energi att börja om. På så vis skulle det kunna försköna om man börjar tänka tankar på att endast ta ett punktåterfall, att man sedan fortsätter vara alkoholfri. Ett riktigt riskfylld handling som kan gå hur som helst för oss med alkoholberoende.

Hur går det för dig? Ha en fin dag!💕

@Ekorren Intressant tanke! Punktåterfall.... Ja, hur det går beror väl mycket på hur pass beroende av alkohol man är.

Jag tänker såhär;
Om man tänkt sig ha en längre nykter period av någon anledning, och sen dricker man en kväll, så vet jag inte om man kan kalla det återfall. Det kanske är att sätta punkt för en nykter månad, tre nyktra månader eller hur långt tidsspann det nu handlar om.

Sen har vi ju återfall som bryter en lång nykterhet och kan spåra ur rejält. Det kan ju bli ett helvetessug som väcks efter "punktåterfallet" som leder till ett kopiöst supande tills man inte förmår dricka mer. Eller att ens närmaste får nog.

Jag undrar hur du själv tänker på termen "återfall"? Skriv gärna och utveckla!!