@danisa Jag blir väldigt berörd av det du säger om din syster. Vad modigt av dig att berätta om hur din syster är mot dig. Jag förstår att du mår riktigt dåligt av din systers beteende mot dig. Som du beskriver det låter det för mig som psykiskt övergrepp som du har blivit och blir utsatt för. Det borrar sig rätt in i själ och hjärta och skadar dig som person. Något du fått leva med och utstå under lång tid. Förstår att det är lätt att ta till alkohol för att få döva och lindra. Så starkt av dig att inte göra det! Och det kommer inte heller att hjälpa dig att komma ur dessa hemska känslor eller lösa något. Att ha blivit utsatt för psykiska övergrepp kan också skapa ett trauma. Du berättar om att du är rädd för hennes utbrott, hon styr och ställer som hon behagar och alla tittar på. Alla verkar vara rädda för henne och låtsas som ingenting. Låter som hon har de flesta i ett järngrepp genom att skrika och vara hotfull. Hon låter verkligen inte som en människa som man vill ha runt om sig, så destruktiv och förgörande.

Detta kan ju inte fortgå i hela ditt liv, det får dig att må så dåligt och påverkar dig starkt. Du behöver komma ur hennes grepp. Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med en psykolog för att få stöd och hjälp med detta. Hon skadar dig och din självkänsla. Människor med denna typ av härskarteknik och narcissism och som dessutom är ett syskon, är en tuff situation att råda över själv. En sådan människa kan stuva om det rejält hos en själv och få en att känna massor av tankar och känslor som inte alls är sanna och det är deras sätt att förminska, förinta, trycka ned och få makt för egen vinnings skull. Du behöver ta tillbaka din makt över dig själv och jag skulle också fundera på om du verkligen ska ha med henne att göra. Vad ger hon dig som är värdefullt för dig? Även om man är släkt, syskon så finns det en gräns och man behöver faktiskt inte ha umgänge med en förövare som gör psykiska övergrepp.

Ta tillbaka din makt, gör dig fri från din syster! Du är värd så mycket mer och behöver inte utstå det som din syster gör mot dig. Alkohol löser ingenting, tvärtom så gör det saker värre och det blir bara självdestruktivt beteende. Du behöver inte stå ut med henne, du behöver ta hand om dig själv och göra dig fri! Du är stark! Sköt om dig! Kram❤️

Tack Vår22
Har blockat henne. Min man har skrivit ett meddelande till hennes man. Hon hävdar ju att jag fräst åt henne men alla som var här är vittne att det inte skett. Hennes man ser och förstår men verkar inte heller våga. Det är flr tragiskt. Det är som du säger en härskarteknik. Det känns som det nu äntligen är någon som ingripigt och gett mig stöd. Nu vill hon prata men jag har bestämt mig för att vänta tills jag känner mig starkare. Ska kontakta samtalsmottagningen för stöd för jag vet inte vilken gång i ordningen. Stödet här har hjälpt mig att se sambanden och varför jag tog till alkohol för att döva stress. Konstigt nog känner jag mig befriad.
Tack snälla för allt klokt du skrivit. Vi hörs framåt.
Kram🥰

@danisa Bra gjort av dig att blocka henne och att inte ta något samtal med henne innan du känner dig redo och starkare. Tänker att din känsla av befrielse beror på att du tagit tag i makten i ditt liv, det gör att man känner sig starkare. Att man står upp för sig själv och inte tar mer skit. Troligen kommer hon att försöka prata omkull dig med att skylla ifrån sig om att du har fräst, att det är ditt fel mm. Berättiga sitt handlande. Det är hennes hemmabana och hon kan det här, vända det till att det är ditt fel. Och det viktigaste i allt är hur du känner och hur du upplever hennes behandling av dig. Att du blir sårad och överkörd av henne. Att det inte är ok!

Jag kan sätta mig in i din situation då jag har en manipulerande, narcissistisk kollega som är väldigt charmig och kör härskarteknik på ett väldigt subtilt sätt. För en längre tid sedan försökte hon köra över mig psykiskt, hon fick mig att må riktigt dåligt, men jag har rest mig och står upp för mig själv. Hon försöker med samtal snurra upp mig, men jag har lärt mig att avskärma mig från det hon säger. Har noll tillit till henne. Rådet jag fått är att hålla mig så långt borta från henne som möjligt, för det är omöjligt att ha ett samtal med henne där hon skulle inse sitt egna beteende. Hon använder fina ord och även gråt men det går inte in i henne. Hon kan ge sken av ånger och bli ledsen, be om ursäkt och hon har lurat mig att tro på det, men det visar sig senare bara vara skitsnack. Det rinner av henne som på en gås. Hon har inte förmågan till självkännedom, till äkta empati och förstå hur hon beter sig. Det är hennes överlevnadsstrategi som hon lärt in och den kan inte jag, nog ingen rå på. Så jag håller mig på avstånd så mycket som möjligt och ger inget av mig själv för att skydda mig själv. Hon är en mästare på att snärja.

Stå upp för dig själv, samla energi och styrka. Hon är problemet och har problem, inte du! Kram❤️

Å så rätt du har. Har läst om härskartekniker men mot min syster är jag försvarslös. Förr har hon genom projektion och skuldbeläggande fått mig att be om ursäkt fast det inte varit mitt fel. Den här gången försöker hon med samma sak men jag tar det inte. Hon har skickat sms där hon försöker splittra mig och min man. Men det kommer hon ingen vart med. Ser ut som jag behöver blocka henne totalt, inte bara messinger och FB.
Att jag inte skrivit tidigare beror på att jag vandrar Vasaloppsleden. Rekommenderas. Har haft tid att tänka och bygga upp min styrka. Idag kände jag att jag vill aldrig ner dricka. Genom att inte göra det har jag kontroll över mig själv. Jag blir starkare och kan tänka klart.
Kram min vän🥰

@danisa Vad härligt att vandra Vasaloppsleden. Har inte vandrat på den, men på många andra leder och i fjällen. Det är så stärkande för kropp och själ. Jag upplever verkligen att jag har blivit så mycket psykiskt starkare och stabilare som nykter samt att självkänslan ökat avsevärt. Det har medfört så mycket bättre och positivare tankar om mig själv och vem jag är. Det gjorde också att jag kunde stå på mig och inte dras ned av min narcissistiska kollega. Det som du berättar om att din syster försöker göra, splittra dig och din man, känner jag också igen såväl. Min kollega försökte också splittra mig och mina andra kollegor, de skyr inga medel för att uppnå sina egna syften och höja sig själva. Hon lyckades inte och fler ser vad hon går för.

Håll huvudet kallt och håll avstånd. Det är lätt att man blir ”mindfucked” och snärjd. Det finns inte mycket man kan göra mer än att skydda sig själv genom att inte ha med dem att göra, är min erfarenhet. Bra jobbat av dig och sköt om dig❤️