Igår sa jag ifrån ordentligt till min partner att jag får ont i magen när han dricker. Han blev arg och menade på att han varken blir aggressiv eller dryg när han dricker. Hur han dricker påverkar ingen annan säger han. Men det påverkar mig. Han sluddrar, snubblar, är annorlunda och luktar sprit varje kväll när vi ska sova. Vi bor inte ihop men var tillsammans i en hel vecka nu över midsommar. VARJE dag började hans drickande kl 11. Först rosevin (för det är såå härligt i solen), sen bubbel, öl på stranden, rött vin och starksprit på kvällen. All in, varje dag. Han är nästan 50 år och pappa till två tonåringar. Han bjuder ena barnet på alkohol, hen är 16 år. Jag mår inte bra av situationen. Han smsade nyligen ett långt sms där han skrev att jag gått över en gräns som ifrågasatt hans alkoholkonsumtion. OM jag gör det en endaste gång till är det slut.

Tur du har eget boende, vilket hot från honom! Alkoholen är viktigast för honom.

Har pojkens mamma koll på hur han har det?

Du har inte gjort något fel, men du kan inte bestämma över honom och alkoholen - tyvärr.
Detta blir kanske en vändpunkt för dig?
Och ändå skönt att du sa ifrån 🤗

Min man sa samma sak till mig @theweekend! Både vad gäller min oro för hans alkoholkonsumtion och att han aldrig betedde sig illa osv. Det enda jag kunde svara var visst, då tar jag inte upp det mer utan när jag känner att jag inte orkar mer så lämnar jag dig.

Vilket jag också gjorde några månader senare utan att säga ett enda ord om alkoholen.

Det tog ett par veckor tills han förstod vad som faktiskt hade hänt, och att han utvecklat alkoholism.

Den som har ett aktivt beroende har starkt ett förnekande. Det går oftast inte att tränga igenom den muren med ord. Alkoholisten väljer inte längre själv utan styrs av sin drog.

Jag tänker att det är väldigt skönt att du har ett eget boende! Du har varit tydlig mot honom, hur tydlig har du varit mot dig själv? Var går din gräns? Vad kan du tolerera?

Det är så lätt att fastna i den där destruktiva dansen där man hoppas att man på något sätt ska nå fram så att en förändring kan ske.

Det viktigaste tänker jag är att du ser till dig själv och hur du vill leva ditt liv (och om du kan behöva uppmärksamma någon kring hur banen har det hos sin pappa).

För mig var förvirringen det som gjorde att det tog tid att komma fram till beslutet att gå. Jag tycker att du verkar ha en fin klarhet och medvetenhet i dina tankegångar.

Ta hand om dig❣️

@theweekend Ja, vad kan man säga? Du har kommit åt en nerv. Han försvarar sig med näbbar och klor. Och du, som verkar ha en god och klarsynt analys av läget, har insett att han har ett missbruk och att han saknar sjukdomsinsikt. Få återstår för dig att agera på detta. Du kan inte göra honom frisk. Vill han inte söka hjälp så kommer han inte göra det.
Flytta fokus till dig själv. Vad vill DU? Vad är en bra relation enligt dig? Mår du bra? Vilken mängd alkohol accepterar du, och accepterar inte? När du vet svaren på detta, så agerar du efter dem. Han är en vuxen människa och kommer göra som han vill. Du bör också agera så att ditt liv blir som DU vill. Nu verkar det mest handla om att du anpassar dig till honom. Många kramar och lycka till på vägen!

@theweekend Hej! Jag är på ”andra sidan” på forumet och har varit nykter i över 2,5 år. Helt klart är han alkoholberoende men förnekar det starkt. Det som gjorde att jag hajade till och ville göra ett inlägg är hans hot mot dig, om att du har gått över en gräns som ifrågasatt honom och om du gör det en endast gång till så är det slut.

Härskarteknik så det stänker om det. Han vill tysta ned dig genom hot, en manipulativ metod som används för att både skapa makt och kontroll i relationen. Syftet är ofta att underminera, förminska eller påverka dig på ett sätt för att det ska gynna honom. Att han ska kunna få fortsätta dricka och du ska bli medberoende. En relation ska bygga på ömsesidigt respekt, att man lyssnar på varandra, man ser till varandras behov och att man kan ta upp saker som oroar. Att man bryr sig om varandra. Att hota och använda sig av härskarteknik hör inte hemma här. Ingen annan än han själv kan göra en förändring. Du kan inte förändra honom. Då måste han ha insikt i att han är alkoholberoende och en stark vilja till att sluta dricka. Att han dessutom ger sitt barn på 16 år alkohol är helt bedrövligt! På något sätt har du fått svar från honom. Han tänker fortsätta supa, du ska skita i det och vara tyst om du ska få vara med honom. Om du säger ett knyst mer gör han slut. Är det så här du vill leva ditt liv och ha det i en relation?

Sköt om dig!💕

Jag är också från "andra sidan" och jag håller helt med vår2022 här ovanför !
Och även med alla andra som skriver i princip samma sak !
Hot från en alkis ska man INTE ta med en klackspark för du vet aldrig hur det slutar.

Ta hand om dig !!!!