@B.Å Tack för pepp och stöttning! 🥰
Ja, det kommer komma fler ”skitdagar”, det kan vi vara säkra på. Men - de fina dagarna med nykterhet och stolthet och utan ångest är som tur är många gånger fler!
Vi kämpar vidare, en dag i taget. 🙏🏼

Idag har jag varit alkoholfri i 23 dagar, med betoning på fri.

Jag trodde inte att jag skulle vara så stark och ståndaktig som jag varit. Jag trodde suget skulle vara starkare och frestelsen skulle ha lurat mig tillbaka in i monstrets klor. Jag säger inte att det varit plättlätt och rosenskimrande, verkligen inte. A-djävulen är en lömsk typ som lurpassar och ”snackar på axeln” så fort en inte är på sin vakt.
I början (ca första veckan) hade jag känningar av ångest, mycket huvudvärk och var extremt trött. Trots att jag sovit så mycket bättre redan direkt när jag slutade dricka.
Sedan har jag varit nere och deppig, tankar och känslor som kan liknas vid sorg när nån gått bort eller när det tagit slut i ett förhållande. ”Ska jag nu aldrig mer få krama den personen? Prata, känna, älska - aldrig mer?”😩😢
Den där älskade drycken som varit en bästa vän, trygghet och älskling i så många år, men som samtidigt brutit ned mig och mina viktiga relationer och är förjävligt manipulativ. Ett gift. För mig. Inte för alla men för mig. En viktig slutsats för mig att förstå. JAG är alkoholberoende och jag måste göra slut i det förhållandet för att överleva. För mig själv. För min son. ❤️ Och för andra runt mig som inte mått bra av mitt drickande.

Idag tänker jag inte ta det första glaset.

Tack för att ni finns och läser. 🙏🏼🥰

Hejsan! @MärtaMaria, Bra gjort att ha varit alkoholfri i 23 dagar, det är inte fy skam ska jag säga. För varje dag som man är nykter och alkoholfri är då en bra dag i sig känner jag själv alltså. Tänker precis som du i denna stund och kommer inte att ta det första glaset idag och sedan tar jag allt steg för steg fast det är knepigt stundtals.

Ha det gott!

@MärtaMaria grattis till 23 dagar i FRIHET. Riktigt bra jobbat!

Den känslan du beskriver, sorgen, att lämna sin ”trogna vän” (alkoholen) den känner jag så väl igen. Exakt samma känsla har jag haft så många gånger!

Precis den känslan kommer jag också ihåg från tiden när jag blev tvungen att avsluta ett väldigt destruktivt förhållande. Det tog mig så lång tid komma över sorgen. Helt sjukt när jag tänker efter, tyckte jag om att vara levande död!?

Ibland måste man rädda sig själv och med tiden går sorgen över. Det tar bara lite tid.

Tack för att finns här ❤️

Hej alla AH-kompisar!
Jag har varit lite frånvarande här inne men levt friskusliv med fjällvandring, bastubad, grill och härligt umgänge med familj i några dagar.
Så underbart att skapa nya minnen och sedan minnas alla eftersom jag inte druckit bort kvällarna. Livet är bra härligt och jag är idag så tacksam för min nykterhet och allt positivt den för med sig. 🙏🏼 Räknar till 26 dagar idag, vad fan hände? Förvånad över mig men stolt.

Vill tipsa om ljudboken ”Jag som var så rolig att dricka vin med” av Rebecka Åhlund. Även om vi alla levt/lever olika liv så är vi som är alkoholberoende så lika i våra tankar, känslor och handlingar många gånger. Jag känner stort värde i den igenkänning jag läser härinne och så var det även i hennes historia.
Väldigt bra uppläsare också, rekommenderas som sagt! 🤩

Ha en fortsatt fin vecka! 🌸

@MärtaMaria grattis till 26 dagar ja vad fan hände liksom visst är det härligt!?

Så roligt du har haft det - tror det är viktigt att fylla på med många fina minnen för att komma långt ifrån det som varit.

Ska lyssna på Rebeckas bok (har börjat läsa lite på den, finns en del av den att läsa på nätet) hon är verkligen en förebild. Cool, nykter och rolig, vem vill inte bli det :)

Hej!
Jag vill bara säga att jag lever och är nykter. 🤩 Räknar till 42 hela dagar idag. Tacksam och stolt.

Är inne och läser nästan varje dag men är dålig på att kommentera eller skriva egna inlägg tyvärr. Tänker ibland när jag inser att någon inte uppdaterat på ett tag: ”Åh, nej, hoppas xx inte börjat dricka…” 😢
Typiskt mig som är känslomänniska och vill att alla ska må bra. Det har fått mig att fundera på hur jobbigt det skulle vara att ha nya, nyktra vänner irl, typ om jag skulle börja gå på AA-möten och få kontakt med ”riktiga” människor. Om de sedan skulle få/ta återfall, är jag då stark nog att stötta och finnas där? Eller skulle det vara en risk för min egen nykterhet att hjälpa någon? Vet ju sedan min uppväxt hur det är att vara medberoende också förutom min egen situation nu. Svårt tycker jag. Vill ju finnas för andra men inser att jag är skyldig mig själv och min familj att främst sätta mitt eget mående och min egen nykterhet.

Hur tänker ni andra på det? Är det någon av er som läser som går/har gått på AA-möten?

@MärtaMaria åh så kul att du uppdaterar ❤️ Jag tycker också det är lite skavigt när människor inte uppdaterar, vet exakt hur du menar och jag kan också vara lite skraj när jag kommenterar….så rädd att det blir fel nu när jag själv inte vet så mycket.

Så kul att läsa att du lever life och skapar nya härliga minnen. Och grattis till 42 dagar 🥳👏🥳👏 snart är du uppe i 60 dagar. Då måååååste 😍 du uppdatera! Har nämligen hört att just då börjar det hända ännu mer positiva saker och undrar lite….vad kan det vara och hur är det ens möjligt att det blir bättre än så här 😂

Ha en fortsatt fin kväll och fortsätt leva livet. Du är så bra du och fortsätt med det med du!! 🤗

Godkväll gänget!
Idag firar jag 60 dagar! 🥳🤩💪🏻
Tycker tiden har gått fort och tänker tillbaka på att jag klarat av en hel semester, flera tillställningar, restaurangbesök och resor helt alkoholfri! Jag tror knappt det är sant att jag klarat det. 2/3 till de 90 dagar som Alkoholhjälpen rekommenderar att man inleder med. Känns i nuläget som de 90 dagarna är en futtig liten inledning på mitt förhoppningsvis långa, nyktra liv. I nuläget känner jag noll sug och vill INTE ha tillbaks ångest och den sk bästisen A-djävulen.

Det har inte varit lätt alla dagar, verkligen inte. När trötthet och stress infinner sig gäller det att tänka på vem jag vill vara. För mig själv men också för min son. Jag vill inte tillbaka till den personen.
Tycker i det stora hela att det är såå positivt att ha blivit nykter. Att slippa ångesten, få bättre sömn och bättre relation till tonårssonen. Men - jag är inte riktigt så där ljuvligt Hallelujapigg och glad som många andra verkar ha blivit då man blivit alkoholfri. Jag vet att jag inte ska jämföra mig med andra och det här är min resa som jag gör för mig själv. Men jag är fortfarande så trött. Och låg ganska ofta. Kan till viss del bero på min jobbsituation, där jag blivit uppsagd och slutar inom kort. Har sökt några jobb och ska fortsätta med det och förhoppningsvis kommer det bli nåt jättebra. Men ni vet när man ska söka jobb så måste man liksom vara sitt bästa jag och sälja in sig själv. Är inte riktigt där i nuläget. Men - jag håller mig nykter och det är faktiskt det viktigaste i mitt liv just nu. 🙏🏼

Tack för att ni finns och stöttar! ❤️🥰

@MärtaMaria Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Bättre relation till tonårssonen låter verkligen kanon!

Som nykter har du bättre förutsättningar att hantera jobbsituationen ❤️

Kram 🐘