@Memmy Det verkar som att vi kommit ungefär lika långt i detta men med såklart olika erfarenheter och anledningar.

Jag har också drömt väldigt mycket konstiga drömmar och mardrömmar (senast inatt att jag gjorde något dumt på fyllan och blev ”påkommen”. Vaknar även upp med ordentlig huvudvärk så att det känns som jag är bakfull. Men det är jag inte och det är så skönt, för sen går huvudvärken över.

Hoppas du kan ta dig ut idag. Försök tänka på att alla människor är så upptagna med sitt egna att ingen egentligen lägger särskilt mycket märke till en på vardaglig basis. Man tror att folk tänker på en så mycket mer än de gör, men i själva verket så tänker de flesta mest på sig själva, tror jag :) Det brukar hjälpa för mig.

Grattis till många alkoholfria dagar, tänk så skönt att vara nykter även idag och slippa att bli berusad och dimmig i hjärnan 💕

@Memmy Tänker att det är ok att man tänker och ältar lite när man gjort något som inte känns bra😁. Det visar att man inte vill utsätta sig själv och kanske andra mer för detta. Man känner skam över sig själv. Man behöver rätta till något i sitt liv. Man behöver tar ansvar för sitt liv och sitt handlande. Skulle man bara ducka detta och fortsätta gå på vore värre, då tar man inte ansvar och man bryr sig varken om sig själv eller andra.

När man ältat klart några dagar så kan man börja smida planer för hur man ska gå tillväga. Att man inte fastnar i sitt ältande. Kanske behöver man be någon ursäkt eller så sitter det mesta i det egna huvudet om att man suger. Vi som inte kan hantera alkohol bör lägga den på hyllan för troligen är det alkoholen som påverkar vårt beteende till att göra saker och bli någon vi inte vill vara. Troligen har vi tydliga bevis från otaliga tillfällen att vi inte kan hantera alkohol, även om vi också otaliga gånger lurat oss själv med att vi visst kan det.

Skammen kan sitta kvar ett tag, men även den börjar avta mer när man tar ansvar för sina handlingar och gör bra saker och när man är nykter. Pratar utifrån egen erfarenhet. Mina tankar var att ingen har ju i alla fall dött!😂. Jag är ju inte helt igenom rutten, på alla plan, det var en fylla som gick snett. Skammens motsats är medkänsla, medkänsla med sig själv. Att jag är ändå okej som jag är och jag ska vara snäll mot mig själv. Att jag också behöver stå upp för mig själv och den jag är. Jag gjorde fel, det var inte bra, jag ber om ursäkt. Då tar man ansvar och man kan gå vidare och göra bättre.

Så var snäll mot dig själv och förlåt dig själv. Det blir bättre och man kan göra bättre framöver. Att aktivera sig med saker man tycker om är bra liksom fysisk aktivitet, det hjälper till i processen. Kram❤️

@åträtthåll Jag drömmer åxå konstiga drömmar.Gamla minnen som smärtat.blandat med drömmar om A & att man är full & gör tokiga saker.Senast inatt.Vakna med bakfull känsla,trött & tung i huvet & lite illa till mods.Då är jag inne på dag 20 som nykter.Tänker att gröten i huvet börjar rämna.Att man kan tänka klarare & att kropp & själ återhämtar sig.Att jag drömmer beror ju på att jag sovit.Drömsömn är läkande sägs det.Ser det hela som a läkning i tillfrisknandeprocessen.Nu beger jag mig ut i naturen ett par timmar.Svampspaning.Ska fokusera här & nu & inte grotta ner mig i dåliga tankar,känslor & minnen.Idag ska jag åxå utmana min comfortzoon.Ska börja på danskurs idag.Heja oss som tar ansvar för vårt tillfrisknande.

Dag 7 ..eller 1 lördag (det är normalt när jag faller dit) utan alkohol! Åter igen så tacksam att vakna upp utan att ha förgiftat sig själv med alkohol. Den känslan är obetalbar, faktiskt. Man känner sig stolt, stark och duktig! 💪

Gårdagen gick bra, inte det minsta sug på alkohol eller fest - det blev netflix och godis med trevligt sällskap av min man. Märker att jag ibland faller in i mitt ältande stundvis, även då jag sysselsätter mig med annat, men jag intalar mig att det går över tids nog.

Idag skiner solen åter igen, vilket gör underverk för måendet. Idag ska jag ta mig iväg och handla, det blev inte igår ändå, skammen satte stopp. Men jag fick annat hushållsarbete gjort, så jag kände ändå att jag gjort något bra.

Mina barn kommer idag (varannan vecka) och det känns skönt, fokus blir på dom och inte på mig. Vet också att nästa helg kommer att vara lugn, då helgerna med dom alltid har varit fri från fest/alkohol. Är åtminstone stolt att dom hittills aldrig (och för alltid) har sett mig full eller påverkad av alkohol. Det har alltid varit en helig regel för mig, att aldrig vara full inför dom. Jag minns så väl hur rädd jag var som liten om min mamma festade till (hände ibland) - hon tappade alltid kontrollen och blev aspackad. Så äpplet faller inte så långt från trädet.

Vill återigen lyfta till er alla hur fantastiska ni är! Hade det varit möjligt hade jag kramat om er allihopa.🩷 Hoppas ni får en fin söndag 🙂

@B.Å Jag tog mig inte iväg någonstans igår, men det blev en bra dag ändå.

Ja, ångesten..jag vet ju att den försvinner, försöker påminna mig om det ofta. Jag försöker tänka att fortsätter jag med att undvika a, så mår jag kanske bättre och har fått mer distans bara om 3 veckor till. Jag har ju mått bra tidigare.

Ja, det hjälper mycket med något så enkelt som en dusch, fixa lite tvätt eller att dammsuga för att komma tillbaka. Små mål men ack så viktiga 🩷

@åträtthåll
Ja, det är mycket drömmar, märkliga sådana. Men så skönt att få vakna utan att veta att man gjort något galet. Jag hoppas att du har haft en fin helg och att huvudvärken ger med sig . Det verkar vara ganska vanligt när man slutar med a?

@Memmy åh, jaaa - den där känslan är ljuvlig - när man vaknar nykter - den är så stark!

Grattis till sju nyktra dagar och din första alkoholfria lördag - woop, woop! Bra jobbat!

Ältandet - jag har behövt älta - det har varit mitt sätt att bearbeta saker på. Det blir mindre ältande i takt med att dagarna tuffar på - men det blir lite reflektion i ältandet känner jag, så fortsätt med det tänker jag och var uppmärksam hur/om det förändras över tid.

Solen strålar här också från en ljuvligt blå himmel med enstaka vita fluffmoln, håller med om att det ger energi. Njut av goa vädret idag och fokusera på dina barn när de nu kommer.
Idag ska vi inte dricka det där första glaset.