..

ÄnnuEnVindåre

Ibland har jag tänkt att vi borde åka på vuxenkollo i sommar. Och prata prata prata. Och träna på att umgås utan sprit. Lite som konfirmationslägret kanske fler än jag aldrig åkte på.

:)
KRAM

Stigsdotter

Ja man får väl ta sig iväg på ett sånt konvent någon gång för som sagt är det ju precis det som det verkar gå ut på. Men VAD skulle man säga till släkten/på jobbet? Jag ska åka på vuxenkollo för alkisar?!

Jag var inte heller på något konfirmationsläger och om jag hade varit det så hade jag säkert smugglat med mig något att dricka...

kalla

Vuxenkollo vilken underbar tanke, men vi kan väl säga att vi åker på utvecklingskurs det är ju inne nu:-)

ni är för sköna :-))

Om inte Gotland lockar så kolla in Gullbranna utanför Halmstad första helgen i september ! Att sitta och mysa vid en lägereld tillsammans med ett gäng alkisar och anhöriga en fredagkväll ger minnen för livet !

Jag har inte heller varit på nåt konfirmationsläger så jag har ingen susning om hur det är där :-) Jag är inte heller döpt så jag platsar liksom inte i sammanhanget !

Men jag kan ha djävligt skoj på ett konvent !!

viktoria

Åh! Kollo! Långa lata dagar. Bad och genvägen till sjön med skräckblandad förtjusning genom kohagen. Luftmadrasser i gympsalen, kortspelet uno. Så mycket kramar kan jag dock inte minnas, enda kroppskontakten jag kommer ihåg var att jag fick mina framtänder (mjölkisar som tur var) utslagna av en pojke som hette Christos på kollot. Smärtsamt, men lite kul ändå med all uppståndelse. Och vad står man inte ut med för lite uppmärksamhet?! Jag var för ung då för att ens ha en tanke på alkoholkonsumtion, annat var det på skolresan till Hamburg efter nian, huvaligen! Har fortfarande skräck-ångest-tankar kring den resan. Kram alla kämpar! Ni gör ett fantastiskt jobb.

så det kan bli !!

Jag skrev på annan plats lite om hur det är jobba med sig själv som nynykter och finna vägen till sig själv. Just när jag skrivit färdigt så plingar det till i inboxen och där ligger Marie's fantastisk nyhetsbrev som jag prenumerar på. Jag vet att Marie kan vara som en tankeläsare men nu blev det nästan skrämmande :-))

Läs och lär av kunskapsdrottningen !!

http://www.klarblacoaching.se/personlig-utveckling/vad-vill-du-sluta-me…

Surfa gärna runt på hennes sida och sug åt er av det hon bjuder på !

ÄnnuEnVindåre

För jag undrar om jag, med ditt benägna bistånd, håller på att förvandlas till Benny Haag? (och 30% Benny Hill men det är på grund av ogiftheten, ingen säger åt mig att skärpa till min dåliga humor :) )

Igår var jag på dansresturang med ett gäng jag känner lite mer eller mindre. Vid två tillfällen köpte folk shots till mig, utan att först fråga om jag ville ha. Jag lyckades undkomma att hälla i mig eländet, men först efter att ha blivit trugad av folk som var missnöjda för att jag inte drack upp.

Men själva grejen har jag tänkt mycket på idag, att det tydligen är helt ok att köpa starksprit till bekanta och bli förnärmad om de inte dricker upp det. Är det inte helt sjukt? Närmast ett övergrepp att truga sådär? Vad tycker du?

VD

VD för att du skänker mig en tanke :-) Och jag hoppas ju att Benny Hill tar över lite mer !!

För folk som måste ha sprit när det är fest finns det inte på kartan att nån inte vill dricka. Tvärtom vill man ju ha in så många som möjligt i krökandet för att normalisera sitt eget drickande. Jag gjorde så och jag tror nog att även du gjorde så ibland.

Och JA !! Jag kan bli sur när folk trugar och inte förstår ett nej !! Och dessutom tycker jag numera att det är fruktansvärt ouppfostrat, framförallt med den debatt som trots allt finns om att man ska tillhandahålla alkoholfritt om man är riktigt "inne". Jag själv dricker aldrig ur glas som stoppas i handen på mig utan att jag sett flaskan. Jag accepterar INTE att alkoholfritt innehåller upp till 0,5 promille då är det inte alkoholfritt för mig. Jag vet idag att minsta lilla alkoholsmak kan ge en skjuts till det gamla beteendet om jag inte ser upp, därför håller jag inte på och dribblar med att försöka dricka tex Coke ur vinglas för att lura mig till att tro att det är mer fest på det sättet.Jag har vänner som dragit igång på det sättet och jag vill inte riskera det.

En sak som slagit mig den sista tiden är vad folk köper till skådisarna som gåva vid en teaterpremiär. Jag har en bekant (ickealkis) som jobbar med teater och han har ju blivit värsta langaren :-) Vid sista premiären fick han dryga 30 helrör av div olika sorter. Hur fan tänker folk ?!?! Tror de verkligen att de är ensamma om ide'en att köpa en fiiiin flaska till honom ??? Och varför anses det fiiiiint att komma dragandes med alkohol som gåva ??

Vi har ett uppfostringsproblem i Sverige när det gäller alkohol och just därför tror jag på denna typ av forum som inte bara hjälper oss som har sjukdomen utan även andra "normala" som förhoppningsvis läser sig till en större förståelse för vår situation. Beroendesjukdomar är ju vår största dolda åkomma alla kategorier.

Lev väl och ta en dag i taget !

en svensk klassisk suparhelg.

Enl vissa undersökningar så har krökandet bland ungdomar gått ner och det är ju en positiv trend. Hoppas bara att det inte blir som i Stockholm där kidsen istället gått över till hasch och marijuana. Då måste jag ju säga att jag föredrar alkoholen som ju ger biverkningar ganska omgående och inte som vid haschanvändning kanske först om 10-15 år. En senildement 35 årig haschrökare är inte så kul.

Föreningen Missing People har ju sökt efter en ung kille i trakterna av Nyköping utan att hitta honom. Han blev avvisad från en fest efter lite bråk och försvann efter det. Det han och hans kompisar har petat i sig gör mig mörkrädd, egentillverkade piller bestående av Rohypnol,SPICE, en typ av benzo samt Tramadol nersköljt med alkohol.Min begränsade kunskap om droger säger mig att den blandningen är avslappnande och lugnande men enl kidsen så blir man piggelin ! Och får oanade krafter till att festa. Ungefär som jag inte riktigt fattade när folk pratade om att ta en "näve" sömntabletter och en folköl så kunde de jobba hela dagen på en kemisk fylla utan att lukta något. Ok, som beroende söker ju jag kickar, men jag har ju faktiskt haft en rädsla för att supa sönder mina inre organ och det har haft den positiva effekten att jag aldrig någonsin testat droger. Jag är rädd för vad drogerna gör med människor.

En vanlig normal alkis kan jag hantera för jag vet hyfsat väl vad som rör sig innanför pannbenet men ungar som går på sån där smörja har jag inte susning om hur de fungerar. Jag tycker bara de är så fruktansvärt opålitliga.

Mina erfarenheter från majbrasor består till största delen av sådana där tillställningar i någon förenings eller kommunal regi. Ofta är det en tilldragelse med massor av folk och numera en härlig blandninga av olika nationaliteter som ger lite skjuts åt det hela istället för en massa stelfrusna svenskar som inte törs "sticka ut". En sak som slagit mig under senare år är att det sällsynt med påverkade unga eller vuxna vid dessa eldar. Jag vet inte om det alltid varit så eller om det är en förändring som skett. Trevligt tycker jag i alla händelser att det är.

Ta hand om er och era barn i kväll och måste ni få en kick, SNÄLLA, använd bara alkohol då !

den här fantastiska kvinnan på Gokväll och var bara tvungen att leta upp henne på nätet för att lära mer. Så hittar jag ett kapitel om hennes förutsättningar och hennes sista kommentarer om att fokusera på det positiva satt sig direkt i hjärtat på mig. Jag blir så otroligt berörd av såna här duktiga människor och jag försöker höra vad de kan berätta för mig om hur jag ska leva mitt liv.

Typ lär av "Di Gamle " :-)

http://www.anneliwester.se/mina_forutsattningar.html

Kristi Himmelsfärdshelgen är www.gotlandskonventet.se och jag ser nu hur många vänner i gemenskapen börjar planera och styra och ställa för en semestervecka på ön under den tiden. Jag är så fascinerad över att folk från snart sagt hela Sverige masar sig dit för att umgås och ha trevligt i en ärlig och öppen stämning. Att stämningen är avklädd och öppen i en samling med nyktra alkoholister finns många bevis för, senast denna lovsång : http://blogg.tara.se/elizabethgummesson/2012/05/03/jag-hade-inte-behovt…

Jag var tyvärr inte på denna föreläsning men har flera vänner som var där och känslan var absolut ömsesidig och jag vet att många fler hårdhudade föreläsare har häpnat över responsen de får från oss.
En anledning är utan tvekan att vi inte längre behöver gömma oss bakom en för tillfället vald mask eller att vi inte behöver skämmas för att vi skrattar på "fel" ställe. Vi har lärt oss att vara oss själva med våra fel och brister.

Nästa helg har vår förening Gamla i Gården vårmöte och Annika Östberg är vår gäst på eftermiddagen. Jag har träffat henne förut och är våldsamt imponerad över hennes resa bort från ett tungt heroinmissbruk till det liv hon lever nu. Det är inte många som överlever heroinet. Hon använder också programmet fastän anpassat till narkotika och går således på NA så vi förstår ju varandra perfekt när vi hänvisar till olika känslor och värderingar.

Jag trivs avgjort bäst i sällskap med nyktra och drogfria människor där jag vet att respekten är ömsesidig och ärligheten är det viktigaste vi har tillsammans med kärleken till andra. Ingenstans i samhället upplever jag en sån förtröstan till livet och en tillit till att allt "löser sig" om jag bara litar på det. Jag kan verkligen släppa taget i sammanhanget och bara vara.

Det är en väsentlig skillnad mot hur mitt aktiva liv såg ut.

Nästa vecka ska jag också hälsa på en god vän som ännu inte accepterat sitt missbruk och nu ligger på avgiftning. Denna gången höll det på att sluta i sorg. Vi ska kramas länge och bara vara tillsammans en stund över en kopp kaffe :-) Det är väl inte jordens trevligaste fikaställe men det kunde ha varit begravningskaffe som jag skulle till.

Idag ska jag vara nykter hela dagen :-))

Ps Jag diggar Elisabeths beskrivning : "det är färg-tv hela vägen" Hur bra som helst :-))) Ds

trist bakslag på våren som gör mig nedstämd. Jag gillar inte alls det här grå "ljuset" och regnet MEN

jag är nykter och tänker bli så heeeela dagen :-))

Det är den reeella skillnaden på då och nu, nu när jag vet att jag har ett val och jag vet att det inte slutar regna bara för att jag dricker. Solen kan inte alltid lysa, inte ens på en nykter alkoholist !

Ta med paraplyet idag min vänner :-)

underbar helg i sällskap av 110 st andra nyktra alkoholister och anhöriga har jag haft ! 2 hela dagar med styrka och kraft och även en utbildningsdag som gav mig helt ny kunskap.

Det är så fascinerande och så upplyftande att få umgås på heltid med människor som vet precis hur sjukdomen verkar och hur det fungerar med det nyktra livet när man väl tar sig ut från det. Att få känna styrkan från gruppen och bara låta sig dras med i glädjen över att få mötas igen är så otroligt magiskt.

I mitt aktiva liv kunde jag aldrig tänka tanken att jag skulle umgås med alkisar på detta vis, att kramas, att hålla om varandra i glädjen över att få ses igen gör mig så euforisk. En man jag tappat kontakten med och som har en låååång resväg (han bor utomlands) dök upp och glädjen känner inga gränser i återseendet. Det visade sig att han gått i pension och inte hade tänkt på att hela hans kontaktnät låg i hans jobbdator som han varit tvungen att lämna ifrån sig. Och när han kom på det hade nån snabb människa rensat hans dator när han sökte upp den !

Jag är så glad att vi har våra vår- och höstmöten som ger så mycket glädje och även styrka. Jag lever länge på en sådan här helg.

en hel del om VuxnaBarn :-) Mycket positivt men även hel del negativt om hur soc-folket inte ser barnen som egna personligheter utan kopplar ihop dem med den beroende, typ har inte din anhörig fått behandling så får inte barnet heller behandling. Så djävla skrämmande.

Mina egna tankar rördes om lite nu när Teea skrev om sin nyfunna nykterhet och jag helt plötsligt började minnas hur det en gång var. Det är så bra att få dessa återblickar som påminner mig och därför är det så bra att nya fräscha beroende kommer in och berättar hur det är. Jag vet att det är farligt för mig att glömma och jag behöver verkligen påminnas när det nyktra livet blivit vardag och jag tror att jag är frisk. Jag har en obotlig, progressiv och dödlig sjukdom och jag måste sköta om min nykterhet och göra saker som är bra för mig. Sjukdomen är fullt ut behandlingsbar om jag gör det jag ska göra. Jag blev fruktansvärt smärtsamt påmind om det under helgen när en vän klev ut från beroendecentrum efter avgiftning och går rakt ut och super igen med påföljd att h*n var tillbaka på akuten inom ett dygn. Som sagt : Sjukdomen ÄR listig, falsk och stark.

Innan jag tog min behandling så provade jag alla olika knep för att dricka mindre som de flesta av oss testat, inget nytt under solen. Dricka mindre ja, det var nog aldrig tal om att sluta helt, inte förrän allt började rasa runt mig. Idag är jag glad över att jag någonstans ifrån fick styrkan att be om hjälp och att jag själv tog beslutet att åka på behandling. Alla behöver inte ta en behandling, är uppvaknandet tidigt så går det galant att lägga om sitt leverne och få ett bra nyktert liv. Det viktiga är nog att jag prioriterar mitt egna mående och inte utsätter mig för onödiga risker. När jag hade 5 månader åkte jag och hustrun till Visby och det underbara konventet där och jag funderar än idag över varför vi gjorde det valet. Men jag tror att vi båda var nyfikna på hur livet som nykter skulle se ut och vi är båda vetgiriga vad det än gäller så vi ville utforska den nya världen. Jag har aldrig någonsin ångrat det valet för det blev en riktig "lyckatill" spark i ändan för oss båda. Intrycken var mastodontiska och jag tror inte vi pratade så mycket med varandra under veckan som följde, vi hade göra med att sortera allt nytt vi lärt oss.

I morgon återvänder jag till ön igen. Det har gått några år sen för vi valde bort det till förmån för andra resor vi kunde göra istället :-)) Men som sagt, i morgon är det dags igen ! Första gången vi var på lördagskvällens supe' så trodde ju inte vi det var sant !! Snacka om klackarna i taket och inte droppe alkohol fanns att köpa !! Italiensk buffe', kan det va' nåt?? http://gotlandskonventet.se/supe.htm

Dessutom kommer det underbara människor jag träffade förra helgen och det känns bara så bra !

Att få lyssna tiil de som gått före mig och få lära av dem är så stort och fortfarande så konstigt eftersom när jag var aktiv så visste jag ju bäst själv. Att få lära mig att vända blicken inåt som nynykter är en gåva jag ständigt bär med mig. Under det första året händer ju så mycket inombords så jag hade ju inte en möjlighet att sköta eller bry mig om nån annan än mig själv. Jag var tillräckligt komplicerad och motsträvig så det var en heltidssysselsättning att se om mig själv, det hade aldrig funkat att lägga fokus någon annanstans. Jag är väldigt glad över de tips jag fick från "De Gamle", de hade ju gjort de misstag som jag slapp göra om jag bara lyssnade på dem.

Idag lär jag mig av nya som påminner mig och av mina föregångare som lär mig och jag känner mig som en lite skolpojk igen :-)) Det finns fortfarande så mycket nytt att upptäcka !

Tack för att NI hjälper mig med det !!

och tack för detta! Nu när du är på G, kan du tipsa var man kan läsa att Gerhars Larsson konstaterat att Forum (typ) faktiskt är till hjälp. Du nämnde det i en annan tråd igår. Tack på förhand och ha det bäst i Gotland! / mt