@Blenda Klokt att avboka alla besök, du behöver ladda dina batterier. Vila tills du faktiskt har lust att göra något igen. När lusten väl återvänder känns det magiskt 🥰 Vi är så vana att bara kötta på att även roliga saker blir jobbiga. Man blir helt dränerad på energi. Känner inte ens efter. Vad vill jag egentligen? Som nyktra kan vi inte bara kötta på, vi måste vila mellan varven. Dansa, pausa, dansa, pausa.

Kram 🐘

@Blenda Finaste Blenda! ❤️

Mitt i allt det jobbiga resonerar du klokt och tar vad som verkar vara helt rätta beslut. Önskar att vi inte var anonyma, då hade jag visat att riktiga vänner finns kvar, trots några veckors tystnad.

Ser fram emot en uppdatering längre fram för att höra hur det gått.

Önskar sååå att du snart får må bättre och att livet blir lite snällare mot dig. ❤️

Många varma kramar till dig

Något har hänt. Något bra.
Jag tror på ett bättre liv.
Någonting har på riktigt ändrat sig. Ändrat mig!
Ber till min Gud och till mig själv att det ska få fortsätta.
När jag släppte alla mina egna tramsiga tankar på hur livet måste vara, alla låtsaskrav och allt det som jag har trott att jag både har kunnat och bordat göra för andra människor.
När den poletten- på riktigt - föll ner…
Nu gäller det bara att hålla förväntningsångesten i schack.
För hittills har livet gett mig en käftsmäll varje gång jag har haft framtidstro.
Men just idag - alla AH-vänner - mår jag bra.

Tro, hopp & kärlek 🫶

Jag mår fortfarande (oftast) bättre psykiskt än vad jag har gjort på länge. Men. Fruktansvärt nog klarar jag mig inte från att ta återfall. Rejäla sådana.
Jag måste få ordning på detta, annars kommer jag inte att få det bättre framtida liv som jag nu ändå börjat hoppats på.
Känner att jag bör sluta skriva här på grund av återfallen. Ska istället backa bandet och starta en ny tråd i Vara alkoholfri…För det är exakt det som jag både vill, och kommer att klara av att, bli. När jag fixat detta och står på stadigare mark igen så kommer jag tillbaka till Det vidare livet ❤️.
Jag ska även försöka hitta någon terapeut som jobbar med ACT.
Och jag hoppas också på en ny fysisk träff med AH framöver.
Tro, hopp & kärlek

@Blenda Kära du, vad kämpigt för dig ❤️ Vi följer dig under ”vara alkoholfri” och sen när du känner dig stabil igen är du välkommen tillbaka till ”det vidare livet”. Skriv, skriv, skriv, ”forummetoden” funkar. Skriv ner vad du tänker och känner. Lyssna på böcker och poddar, kolla in Youtube-klipp. Klicka på mitt namn så hittar du min första tråd som skildrar mina första nyktra 6 månader. Den är fullknökad med olika tips. Utan återfallen kommer du att må psykiskt ännu bättre ❤️

Kram 🐘

@Blenda Stor kram till dig, jag har under flera år försökt bli alkoholfri, klarat långa perioder av nykterheten för att sedan ta korta men intensiva återfall för att liksom döva/slippa tänka och prestera. Nu upplever jag att något hänt inom mig och jag vill inte ens ta återfall i tanken. Återfallen blev i sig så ångestfyllda att de blev jobbiga till slut. Och ångesten dagarna efter var fruktansvärd. Fortsätt skriv på forumet så stöttar vi varann! 🌱🥰❤️