Dag 2 av vad jag tänker ska bli 3 månader utan alkohol.
Dag 1 sög ganska rejält. 🙂 Fortfarande lite ångest, nedstämdhet och håglöshet.
"Lite Prosecco" råkade bli 2 flaskor i förgår och det funkar ju inte! Inga katastrofer eller så, men de kommer ju förr eller senare. De där konsekvenserna som gör att man bara inte orkar med sig själv och sitt liv längre. Så jag tänker vara snäll mot mig själv och bespara mig (och alla andra) dessa.
Har ätit nyttigt, fått gjort en massa, tränat och ligger nu nyduschad i renbäddad säng med en bok. Känner
mig riktigt präktig! 😀
Önskar er alla en nykter morgondag!

Dag 4. Var SÅ trött i går trots god nattsömn. Tröttare än vanligt faktiskt. Tror det handlar om att man går ner i varv. Inget planerande, smusslande o.s.v.
I dag ska jag springa ett lopp på 10 km. Som jag stressat upp mig inför detta. Har tidigare bara sprungit 5 km. Fjärilar i magen av stress och egentligen vill jag bara gömma mig hemma i soffan. Helst med ett glas vin förstås. Men jag SKA övervinna mig själv. Känns som en liten delseger. Bara att ta tag i sig själv och göra det! Det är slut med att ständigt ta den lätta vägen ut. Ursäkter och halvlögner...Nu kör jag! 😀

@Ny dag tack! Tyvärr fick jag bryta efter 5 km. Det var inte min dag, varken mentalt eller fysiskt. Mitt fokus ligger så mycket på nykterheten just nu. Men ingen skada skedd! Jag har sprungit 5 km i härligt väder OCH det viktigaste av allt - jag är nykter! 🥰

@Miomi Men du du gjorde iaf 5 km👏👏👏. Att komma iväg är det svåraste och du visar att du är på det nyktra spåret. Du är värd att känna dig stolt över dig själv tycker jag! Nu kör vi på för en nykter 🍂 som kommer kunna bli den bästa på länge så länge vi ”skiter” i alkoholen och dess falska lockelser. Stor kram 🥰

@Ny dag det har du rätt i! Av någon anledning kände jag ett oerhört motstånd mot av ta mig ut och till loppet! Tror att det är skammen och den dåliga självkänslan som gör sig påmind. Men jag gjorde det och jag sprang och nästa år ska jag ta revansch! Förhoppningsvis nykter och några kilon lättare!
Tack för stöd och uppmuntran. Det är verkligen guld värt! ❤️

Då har ytterligare en dag passerat. 🙂 Grått och trist ute och mörkret kommer tidigt.
Jag hade bestämt mig för att göra en dubbel omgång chili i kväll så att det blir lite lunchlådor till mig och
sambon. Det gick ganska snabbt. I vanliga fall tar det vääääldigt lång tid i köket eftersom jag drack vin
samtidigt. Helt ärligt så blev det väl lite mer vindrickande än matlagning
ibland...😚
I dag gick det fort, och det blev tid
över att träna tillsammans med sonen
efteråt. En varm dusch och lite grönt
te och nu ska det bli SÅ skönt att
krypa ner i sängen! 😊
God nykter morgondag på er!

Usch i dag är det svårt! Dag 11. Virus i kroppen. Orkar inte träna. Ensam hemma. Lördag. Gröna butiken är öppen 2 timmar till.
Hur kan motivationen vara så på topp för att sedan helt plötsligt vara som bortblåst??? 🥺
Jag tror att jag bara ska försöka sova bort 2 timmar. Sen finns det inte så mycket att fundera på längre.
Ska titta på serier och äta popcorn resten av dagen. Tycka lite synd om mig själv. Skitdag! 😬

@Miomi Skitdagar kommer och skitdagar går😁. Det är som med motivationen, den kan också gå upp och ned. Alkoholdjävulen försöker göra lite stötar och få dig att dricka. Det kan vara lite guppigt i början, men hjärnan håller på att återhämta sig och balansera sig. Har du dessutom virus i dig blir det lite motigare med allt. Låter som en bra idé att titta på serier och äta popcorn resten av dagen och bara låta det vara som det är just nu. Du kommer snart att må bättre och du kommer att vara så stolt över dig över att du inte gett upp och druckit!💪.

Krya på dig! Det bli bättre ju längre tiden går som nykter. Kram❤️

@vår2022 tack för påminnelse! 🥰 Tog en liten tupplur och nu är gröna butiken stängd så nu känns det lugnare I hjärnan! Ska göra ett storkok med kalops, gå en liten runda med vovven för att få igång min trötta kropp och sen blir det soffan igen. Vissa dagar får bara vara som de är. Man måste inte alltid ge järnet och göra tusen saker!
Önskar dig en fin dag och kväll!

@BruceTheClimber tack! 😍
Dag 16. Trött i både hjärna och kropp efter nattjobb, men jag VALDE att gå till gymmet och träna i mitt eget tempo ett par timmar. Jag MÅSTE inte gå all in alltid och köra slut på mig själv! Alternativet, att sitta hemma i soffan och pimpla vin är så mycket sämre, men jag valde bort det i dag OCKSÅ. Känner mig så nöjd med mig själv! 😇