Dag 10.
Det har gått en vecka sedan jag startade min tråd, men som jag nämnt tidigare, så känns det som om längre tid har passerat än så - minst det dubbla. Idag har jag varit lite överaktiv (finns säkerligen en adhd-diagnos gömd och outredd) men samtidigt jättetrött. Dagen har egentligen inte varit något speciellt, bara vardagliga göromål. Åter igen tacksam för vilka fina människor som finns runt mig, så mycket vänlighet och snällhet 🩷 Men det finns någon inom mig som viskar "dom skulle bara veta hur du är" och så blir jag påmind om min senaste bravad igen. Frågan är om dom ens skulle tro mig om jag berättade. Skenet bedrar, dr jekyll och mr hide. Men ångesten är överlag mindre, men absolut inte borta.

Finns inga tankar på A alls, men det är normalt då jag ofta är styrd till mina barnfria fredagar eller lördagar. Den första prövning jag kommer att ställas för är nästkommande helg, jag har redan mentalt börjat förbereda mig för det. Jag har inte berättat för någon att jag har en paus från A, jag tänker att det får väl folk upptäcka själva så småningom. Vägrar att göra någon sak av det.

Funderade igår kväll, för jag fick ett sådant begär av Pepsi (får det ibland) och att det är den bästa drycken som någonsin har tillverkats 😅 Jag har nog aldrig känt ett sådant begär efter A, jag gillar egentligen inte smaken av alkohol, jag vill ju ha ruset och glädjen. Jag älskar stämningen på en fest eller på krogen, det triggar mig. _Det_ är vad jag behöver akta mig för, blir inget sådant (ens nykter) första 3 månaderna. Jag får försöka skapa någon slags ny rutin på helgdagsmornarna som måste kännas som ett måste och något jag inte kan strunta i. Jag kanske får ta ett extrajobb.

Nå, slut tjatat för ikväll.

Ni är sådant stöd här inne, alla trådar och alla inlägg/svar som finns, det är verkligen guld värt 🩷 Tänk att så många fina individer finns på ett och samma ställe - all kärlek till er.

@Memmy grattis till 10 dagar - tänk du är redan uppe i tvåsiffrigt och har jobbat så bra 🤗

Jag tror du gör helt rätt som förbereder dig inför tillfällen som tidigare har varit kopplade till det där glaset. Nu handlar det om att lura hjärnan lite grann och ligga ett steg före. Göra något annat och helt galet (typ ta en promenad eller gå på bio! 🤪)innan hjärnan hinner börja skicka ut signalerna: ”nu så, då brukar vi hälla upp ett glas eller!?!”

För mig var det i princip varje gång jag klev innanför dörren efter en hektisk dag…eller nej den behövde inte ens varit hektisk, hjärnan skickade ändå ut signaler så fort jag kom hem: ”så nu är du ensam då blir lite unna-sig va!?”

Ibland åkte jag inte ens direkt hem för att slippa det där, eller så åkte jag hem och tog en dusch det första jag gjorde och tog sedan bilen och bara åkte ett varv. För mig gällde det att fucka upp rutinerna lite, ligga steget före, vara lite smartare än man trodde man var och ta sig långt ifrån gamla destruktiva och rutinmässiga handlingar. Vilket lyckades, som tur är, nu känner jag inget sug när jag kommer hem utan tycker det är rätt galet och nästan overkligt hur jag satt här hemma och söp. Tycker det är mycket mysigare att sitta och sticka, dricka syrlig läsk och lyssna på en podd eller kolla serie.

Nya rutiner och aldrig glömma, en dag i taget ❤️ heja dig!

Dag 13

Jag har inte orkat skriva, kände att jag inte orkar tänka på mina alkoholproblem utan bara leva i nuet. Idag är det lördag, jag har mina barn så ingen risk för a idag. Det blir nästa helg som kan bli ett problem. Dock ligger minnet av min senaste fylla allt för starkt, så jag tror och hoppas att det gör att jag fortfarande känner avsmak för a och att tappa kontrollen. Jag har två flaskor a liggande i kylen, jag ska ta och göra mig av med dom innan nästa helg. Som jag nämnt tidigare så tycker jag egentligen inte om smaken på vin eller öl, utan jag tvingar i mig det för att nå berusning, därför har jag lätt att undvika det på daglig basis. Men onödigt att ha något hemma nu när jag slutat dricka 🙂

Hoppas att alla får en fin och nykter lördag 🩷

@Amanda L

Hej Amanda 🩷 Ja, på något sättkäns det som om polletten äntligen har trillat ner. Att jag hamnade på min absoluta botten. Det känns inte ens ledsamt att aldrig få dricka igen, bara som en befrielse.

Heja dig som kämpar på och har kommit så långt 🩷

@B.Å
Mina två första veckor känns nästan som om dom har varit "gratis", ångesten och skammen har varit så stark. Nu bleknar den lite eftersom jag inte konstant tänker på helgen för två veckor sedan. Lite orolig för nästa helg, men jag bör klara den, jag vill ju inte dricka - men det blir min första egentliga prövning. Jag får se till att vara duktig på att använda forumet och ta hjälp av er andra 🩷

Kram på dig, fina du 🤗

@Memmy Grattis till två veckor ❤️ så bra jobbat!
Jag skrev precis en lång lista om bakfylla och alla delar man inte ska glömma eller förfina när motivationen dalar 😅 in och läs om du behöver någon dagar när det känns lite tuffare.

Kram och grymt jobbat!!

Dag 14.
Nu har det hunnit gå två veckor, ångesten och blåmärkena har äntligen bleknat bort och jag blir inte påmind av mina felsteg varje gång jag ser mig i spegeln. På gott och ont. Skammen finns kvar i allra högsta grad.

Nu börjar den riktiga utmaningen och kampen mot alkohol. Jag har varit så fast i min ångest fram tills nu, så alkoholen har känts väldigt förknippat med orsaken till den, så det har varit enkelt att låta bli.

Men min plan framåt är att läsa tillbaka i min egen tråd men också andras. Fortsätta läsa, skriva och lyssna på poddar/ljudböcker och få mer kunskap om min sjukdom. Jag berättade även för min man att jag har slutat, han har inte märkt något så, eftersom mina tillfällen jag dricker och spårar ur ändå är ganska sparsamma. Men jag hoppas att han kan stötta mig i mitt beslut när tillfällena dyker upp. Min man dricker och kan bli ganska full, men då slutar han oftast. Det gör mig inget, han får dricka, så länge han inte blir elak - för då säger han precis vad som helst. Händer det en gång till så går jag, eller så får han se över sitt drickande. Anyway..

Jag känner mig ändå stark och nöjd med mitt beslut, jag hoppas verkligen att jag inte börjar vackla. Ett bra motto är att inte ta det första glaset. Jag ska upprepa det för mig själv varje dag.

Hoppas att ni har en fin söndag 🩷

@Memmy Användaren Kenny skrev till mig (när jag började vackla) att brist på motivation är bara förtäckt abstinens. Försök hålla fast vid anledningen till att du slutade dricka. Har hört att just vecka tre ska vara svår, det är efter ångesten lagt sig (som för dig) men innan man börjar komma till ett normalt stadie utan alkoholen.

Heja heja 🫶🥰

@åträtthåll
Det kan nog absolut ligga någonting i det, att vecka 3 kan vara kämpig och svår. Men, jag ska påminna mig själv varje dag - det skulle faktiskt kännas som en katastrof om jag föll dit igen 💔😪 Tack för pepp och kloka ord 🩷

Jag hejar på dig också! Kram 🩷

@Memmy du kommer fixa det. Aldrig glömma anledningen till att du tagit steget. Ge dig själv en chans och tänk att det blir bara bättre och bättre ju längre vi kommer ifrån vårt sista glas. Ett steg i taget. Det är så värt det 💪

@B.Å Yes, jag kommer att fixa det 💪
Idag känns allt bara jobbigt och tungt allmänt, en riktig deppdag - men dom måste ju också få finnas. Hoppas att allt är bra med dig idag 🤗

Dag 19.

Jag har blivit dålig på att skriva här, men är inne och läser varje dag. Det knallar på här, nu är det fredag och barnfri helg. Jag har varit lite orolig för den här helgen, att trilla dit igen, men nu när jag väl är här så känns alkohol avlägset. Jag tror att det kommer att gå bra, jag känner mig beslutsam och stark. 🙂

Jag har precis avslutat en ljudbok " Skål ta mig fan". Den hade vissa bra och tänkvärda kapitel och jag känner att jag fick lite mer förståelse för hur vi problemdrickare och "alkoholdjävulen" fungerar. Jag tar gärna emot bok/poddtips om det är någon som har.

Jag hoppas att alla får en fin och nykter fredag 🩷

@Memmy glad fredag och grattis till 19 dagar 🥳🥳

Vilken härlig helg som ligger framför oss, att tillåta sig själv att vakna fräsch och nykter är så oslagbart att det börjar bli ”icke förhandlingsbart” eller hur?

Har du lyssnat på Rebecka Åhlunds bok Jag som var så rolig att dricka vin med

Om inte så rekommenderar jag den, den är lite spralligare än Skål ta mig fan men den är full av kloka insikter och många ”aha!:n.

Önskar dig en superfin helg, var stolt och glad över dig själv och det du åstadkommit. En dag i taget och aldrig glömma, heja heja ❤️

Dag 20.

Både igår och idag har jag mått otroligt dåligt, ångest och hopplöshet och jag vill bara gömma mig undan under täcket. Tanken på alkohol har dykt upp och det skrämmer mig. Jag tänker inte dricka men det är första gången sedan jag slutade med alkohol där tanken på att dricka har dykt upp. Såklart har det med mitt mående att göra. 🩷

@Memmy Styrkekramar till dig!Känslor kommer & går.Likaså energinivå.Berg & dal-bane upplevelser ingår i processen.Ta extra god hand om dig.Pyssla om dig lite extra.Vila om du behöver det.Håll i…håll ut.Påminn dig om varför du vill vara nykter.Det viktigaste först:Att inte ta första glaset.

@Memmy hej hej. Så bra att du har bestämt dig för att inte dricka fast du mår som du gör. Det är ett klokt beslut!

Jag har också fått såna dagar - då jag tänkt på det där glaset men det gäller att hålla ut och aldrig glömma hur fruktansvärt onödigt det vore att försöka döva sin ångest med ännu mer ångest. Det har vi testat hundra gånger - funkade inte så bra!

Du red ut den första vidriga ångesten och du kommer fixa det här med. Aldrig glömma och var stolt över hur bra du har jobbat på. Det blir lättare ju längre vi kommer ifrån vårt sista glas, jag lovar ❤️

Så bra att du skriver här så att vi får stötta, du är inte ensam och vi har din rygg. En dag i taget bara – det kommer gå bra.

Kram på dig 🥰

@Memmy gör du självhjälpsprogrammet som finns här på sidan under ”Stöd”? Det hjälpte mig mycket – så får man också lite annat att tänka på under tiden man håller på med det :)

@Memmy Håll fast vid ditt kloka beslut. Alkohol ger bara MER ångest. Vägen till att må bättre är den utan drogen. Lita på processen, den tar lite tid men för varje dag kommer du längre ifrån skam, ångest och tristess. Tänk på allt fint du kan göra, hur härligt det är att vara nykter och fri. Allt bra du säkert har omkring dig. ❤️