Det kan nog verkligen vara en fördel att du kan lägga 100% tid och energi bara på dig själv @B.Å ❤️ Det är så viktigt att man tar sig själv i första hand när man blir nykter och det kan vara en utmaning för många med familjer.

Du gör helt rätt i att bara lära känna dig själv, jag var helt frälst i att lära känna mig själv, nu är jag lite mer ledsen att jag inte gjorde det tidigare men å andra sidan har livet lärt mig mycket, jag ska försöka ta tillvara på mina erfarenheter och göra något bra av dom. Kram❤️

@B.Å hej! Jag är nykter sedan 6 år. Bodde med en alkoholist. Har både blivit slagen och slagits. Psykiskt och fysiskt. Beteenden jag lärde mig från uppväxten. Jag är migsjälv idag. Men att förlåta migsjälv var steg 1. Och idag kan jag snarare ha förståelse och kärlek för den jag brukade vara.
Det är smärtsamt att hata sig själv, det första jag gjorde var att gå i terapi på en mansmottagning. Liknande platser finns säkert i flera städer.
Önskar dig all lycka till!

Hej B.Å måste bara kika in och skriva några rader om hur grymt imponerad jag är av din nyktra resa och hur den eller du tar dig fram med så jäkla många insikter och framförallt den helt livsviktiga (yes, alkoholism är progresssiv och dödlig) insikten om och acceptansen kring att du är en sån som inte kan dricka.
För många tar det lång lång tid. Som att ha en jävligt jobbig älskare som man inte stänger dörren till på riktigt. Lämnar en glipa, öppnar och stänger för att se om han möjligen står där och bara vill ha en kopp kaffe?
Nej du har fattat allt, snabbt. Den kan det vara skitjibbigt ändå, så fortsätt för Guds skull att skriva, fråga, berätta. Ta hjälp som ni gör av varandra. Man kan växeldra, ibland är man stark som en björn, ibland en dyngbagge som rullar skit över en grusväg.
Men livet blir aldrig aldrig sämre än när man drack och skämdes och drack och skämdes. Värdigt, roligare, spännande och faktiskt rikt- blir livet framåt.
Heja dig massor! Kram 🤗

@Himmelellerhelvette jag tycker verkligen du tar vara på dina erfarenheter (av det jag sett här) och du har verkligen varit en av mina förebilder på min resa. Det där med att ”lära känna sig själv” – jag har aldrig tidigare fattat vad det innebär, inte förrän alla ni här bekräftade att visst kan vi förändras och bli bättre versioner av oss själva. Jag tror aldrig det är för sent – själv är jag inne på livets andra halvlek och jag är så glad att jag äntligen vågade (och gav mig tid) att satsa på mig själv. Små små saker varje dag, en liten känsla jag fångar och tillåter mig att stanna i eller en tanke som försöker fladdra förbi och jag bestämmer mig för att fånga upp njuta av, allt sånt gör att jag lär känna mig själv bättre. Man behöver alltså inte åka på en svindyr resa till Bali utan jag har upptäckt att resan händer inom mig…hur töntigt det än må låta 🙃

En dag i taget ❤️

@thess111 grattis till så många år i frihet. Ja vi är många som har ett förflutet som vi behöver lära oss att arbeta med och acceptera. Jag har också börjat gå i terapi och det ska bli spännande att se vilka verktyg jag får därifrån. Tack för att du tittade förbi och delar med dig – vi är inte ensamma och därför är vi starka 🤗

@Se klart åh vad glad (och lite blyg) jag blir när du skriver så fint till mig! Jag hade aldrig fixat det här utan alla er på forumet som stöttar, delar med er och försäkrar mig om att jag inte alls är ensam. Hahaha den där älskaren i köket – om du bara visste….precis så har det också varit med missbruket. Tillslut så bara går det inte inte längre och det är slut på riktigt – man går sin väg och fattar inte vad fan man sysslat med i alla år.

Hoppas så innerligt att jag kommer fortsätta vara stark och bestämd. Jag har precis börjat min resa och har så mycket kvar att se framemot.

Jag kommer fortsätta skriva och fråga och dela med mig. Tror stenhårt på: ”kan ni så kan jag”. Tack för att du gav dig tid att läsa och hejaropa,, det betyder väldigt mycket för mig.

Kram ❤️

Dag 82

Då var det lördag igen och här sitter jag nyduschat och utan ångest. Denna tacksamhet jag känner (varje morgon) liknar ingenting jag tidigare känt. Alla berusningar jag tidigare varit med om är ingenting i jämförelse med att få vakna nykter efter en god nattsömn.

Jag hoppas du som läser får en fin och härlig lördag. Det var allt för idag ❤️

Dag 84

Ikväll blir det 12 veckor sedan jag tog mitt sista vidriga glas alkohol. Mitt sista glas var glaset som fick mig inse hur illa det var. Hur illa jag gjorde mig själv och hur mycket jag hade att ta tag i.

Mitt sista glas, det stod i vardagsrummet; halvdruckit , klibbigt och i det låg det ett par döda bananflugor. Den minnesbilden har jag kvar från morgonen jag klev upp efter min sista fylla och verkligen insåg att jag inte orkade mer.

Jag orkade inte ljuga mer för mig själv, jag föraktade personen jag mötte i spegeln, jag hatade ångesten och klarade av inte fler minnesluckor. Och min mage ska vi inte prata om….jag orkade inte en till dag av denna vidriga och eländiga misär.

84 dagar har jag gett mig själv, 84 gånger har jag bestämt mig för att ”idag ska jag vara nykter”. 84 gånger har jag tittat mig själv i spegeln och tänkt: bra jobbat, du förtjänar att må bra.

Är så tacksam för alla er här som har visat vägen och går tillsammans med mig. Att verkligen inse att jag inte är ensam är det som gett mig mod att ta samma beslut varje dag: ”idag tar jag inte det första glaset”.

För det är så vi gör och kan en så kan vi alla.

Önskar er alla en fin ny höstvecka ❤️

Åh @B.Å fytusan vad du är bra ✨ stort grattis till 12 veckor ❤️ du inspirerar mig! När jag läser om din misär du hade då så är den en kopia över hur jag haft det alldeles nyligen, och det ska jag också ur 👍 Hoppas du har en underbar vecka!

@Cashsmash åh du, jag blir så genuint glad om det är så att jag kan inspirera någon, det blir en slags ”pay it forward” effekt på min resa….jag blev så fint mottagen när jag mådde som sämst. Det hjälpte mig och jag hoppas att jag kan hjälpa andra. Vi är värda att ge oss själva en chans till ett bättre liv!

Precis som du känner igen dig själv känner jag igen mig i dig: vi är inte ensamma utan vi gör det tillsammans.

Du kämpar på så bra du med, det blir bara bättre och bättre eller hur?

Ha en fortsatt fin dag 🤗

@B.Å Grattid till 12 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Det är en fröjd att följa dig och dina inlägg betyder så mycket för alla nykomlingar. Det är forumets styrka - vi gamlingar lämnar över stafettpinnen till nya stjärnor 🤩

Kram 🐘

@B.Å Grattis till 12 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Det är en fröjd att följa dig och dina inlägg betyder så mycket för alla nykomlingar. Det är forumets styrka - vi gamlingar lämnar över stafettpinnen till nya stjärnor 🤩

Kram 🐘

Grattis @B.Å till 12 nyktra veckor !! 💐🥰🤗
Att mage och ångest är bättre- där snackar vi belöningar!

Fortsätt simma! Jag tänker iaf ta många glas men med alkoholfritt i, typ som idag - Pepsi max! 🤣🤩👌

@B.Å Jättegrattis till tolv veckor och till en bättre mage! Det sista vet jag är så himla skönt. Nu har jag ingen plåtmage, men ändå sällan riktiga problem som när jag drack.
Heja dig och oss!😀🙏🏻🥳