@Memmy så jobbigt att må så dåligt och ångest är förgörande hemskt, hade själv ett dygn med svår sådan för ett par dagar sedan. Bra och starkt att inte ta rygg på A fast tanken varit där , heja dig. Ingen ångest är värre än den djävulska ångest A skapar kemin för i vårt psyke, fy fn , vidrigt. Var på middag igår med bubbel och fina rödviner, precis i min smak men det blev citronvatten och en extra bit av tårtan istället . Hoppas idag blir bättre för dig , tänkte själv strax gå upp och börja dagen med en kaffe , promenad och sedan skall vi ut på skogstur med vänner 🙏❤️

@Memmy God morgon! Hoppas du mår bättre idag. Det kan vara lite berg-och dalbana med känslor och mående i början av nykterheten. Din hjärna håller på att återhämta sig och skapa balans igen som nykter, avgiftning pågår. En bok som många rekommenderar och är bra är Annie Grace ”Tänka klart”. Den ger kunskap om hur alkohol påverkar vår hjärna och hur vi kan komma ur det. Den finns även som ljudbok, men då på engelska. Du kan även titta på youtube och söka på Craig Beck som slutat dricka och kommer med tios, råd och insikter om alkoholberoende.

Håll i och håll ut, det blir bättre ju längre tid som nykter. Kram❤️

@Molnet, @B.Å och @Amanda.L

Tack för pepp 🩷🩷 Det gick bra, det blev inget första glas i helgen. Men läskigt när tanken på alkohol och dricka dyker upp och vill att man ska trilla dit. Men då vet jag hur det känns och jag vet hur jag ska tackla det bättre nästa gång.

Tack igen 🩷🩷

@paniken
Tack 🩷 Jag lyckades att härda ut och det blev inget första glas, tack och lov. Nu är ångesten borta och jag mår bättre igen, men jag är beredd på att fler sådana dagar kan komma. Vad skönt att känna att du kan gå på middagar och vara nykter, heja dig! 🙂 🩷

@vår2022
Idag mår jag bättre igen! Inget första glas blev det - men suget fanns, och det skrämde mig. Men nu har det gett mig mer styrka och beslutsamhet, jag vill inte att alkohol ska ha den makten över mig.

Jag ska absolut kolla upp den boken - den låter intressant. Lyssnar på det mesta jag kommer över just nu och suger i mig all information och ny kunskap 😀

Kram 🩷

Dag 22.

Helgen har varit tuff. Jag har känt mig så nere och med mycket ångest. Det är även första gången jag har känt ett sug efter att få dricka, att få "dränka mina sorger". Det hela skrämde mig, att jag får sådana tankar. Men, det hör väl till. Jag tror också att tankarna kom för det låg vin i kylen, dvs det fanns möjlighet till att dricka. Nu har jag gjort mig av med eländet, så nu är det tomt här. Onödigt att sätta sig i en sådan situation igen.

Nu är jag på banan igen och kan se framåt, och där har alkohol ingen plats. 🩷

@Memmy Ja suget är lömskt.. Kan komma närsomhelst & hursomhelst.Jag har börjat fördjupa mig i kunskap om sug & triggers. Igår & idag är jag förkyld som sjutton samt trampat snett på danskursen igår & har rejält ont.Sådana orsaker som jag druckit massor av gånger på.Vilar & äter regelbundet & sysselsätter mig med lite småplock istället.Sa till mig själv på skarpen både igår & idag:Nix det blir inget A idag.

@Memmy Grattis till 22 dgr! Och vad bra att du gjorde dig av med vinet, det blir liksom ett onödigt störningsmoment i kylen. Lite som att att ha utgången mjölk kvar som bara tar plats.
Jag känner mig också låg och är nere just nu, har mycket ångest och det är jobbigt i största allmänhet men ändå 100 ggr bättre än för 62 dagar sedan. Då dränktes allt i alkoholen och dagen efter var ångedtpåslaget trippelt för att man druckit men jag slapp iaf min ursprungliga ångest då om du förstår hur jag menar. Nu lever jag min naturliga ångest och det funkar. Gott så. Ångesten kommer och ångesten går…. Kram till dig!

@Memmy Härligt att läsa att du kunde stå emot & sedan göra dig av med vinet, heja dig. Väldigt skönt att ångesten släppte, man vet att alla dagar inte kommer bli ångestfria men att den släpper taget mer och mer ju längre tiden går. Nu kämpar vi tillsammans!