..

en vän som hängde sig dagen efter han kom hem från behandling :-(( Så allt är inte ljuvligt bara för att man gått igenom en behandling :-( Men som sagt, 66 % klarar sig. Tyvärr är det bara ung 3% av det totala antalet beroende som får behandling :-(

Nu var det ju inte det jag skulle förmedla utan detta som är skrivet av en polis. Jag har vänner som är poliser och häromdagen fick de tips om en tarfylla och gav järnet till adressen de fått via bilregistret men hann inte fram. När de kom fram spankulerade mannen omkring på tomten och då var det liksom för sent att få honom att blåsa. Frustrationen var grym hos poliserna och de har nu spridit hans bilnummer till andra kollegor. De har gett sig f-n på att sätta dit honom.

Mycket skriva bara för den här länken :-))

Ps Som då självklart inte funkar :-(((( Återkommer Ds Ps 1 Nu då ?? Ds1 Ps 2 Ok, jag ger mig !! Sök själva på fb och Polisen Södermalm :-)) Ds2

fylla i TV idag.
Go'kväll med Pia och Jan Johansen (repris senare i kväll i SVTPlay) och Petra Nielsen och Tommy Körberg i TV 4 kl 21.

Åsikter kan man ha om sk kändisar som går ut med sin sjukdom men jag tycker det är bra att vi får ambassadörer för vår situation och jag är tacksam för att de har kraft att gå ut i offentligheten och få bort skamstämpeln.

i nåt tidigare program, tror det var nåt Gomorron :). Jag tycker det är bra med kändisar som vågar berätta men kanske inte i alla program. Det blir ju lätt så, My Skarsgård var överallt ett tag, i "alla" tidningar också. Men jag är glad att dom visar att det kan drabba vem som helst. Per Holknekt är ett bra varnande exempel på hur det kan gå när man tror att man kan dricka.

jag har skrivit tidigare om det där väldigt teoretiska, byråkratiska, politiskt korrekta sättet att halvera antalet beroende på. I ett nafs har man plockat bort en stor del alkisar och gjort dem till "missbrukare" och helt plötsligt så behöver inte kommuner, landsting eller staten lägga så mycket pengar på alkis-vård. Det räcker med att köra lite öppenvård och säga att man ska dra ner lite på drickandet.

Och simsalabin har man skjutit fram problemet en generation och dessutom förstört nuvarande generation av barn och anhöriga till alkoholister eftersom de inte är berättigade till hjälp när de är släkt med en "missbrukare". Och inte till en alkis där lagen idag säger att de ska ha hjälp.

Jag tycker det är så skrämmande att fiiiiint utbildade idioter ska få utrymme för sina synnerligen teoretiska amsagor där man inte ser/kan/flyr den kunskapen som vi "riktiga" alkisar har. Om jag kommer in på en mottagning (vilket jag ju själv varit med om "du har inte alkoholproblem du har familjeproblem")och där sitter en jubelåsna och säger att det räcker nog att du drar ner till ett glas om dagen (vilket hände en mamma till en vän till mig) "så går det nog bra".

NEJ !! Det går inte bra !!! Jag skjuter bara fram problemet och i bästa fall överlever jag och i sämsta fall super jag ihjäl mig med idiotens tröstande ord i öronen.

Jag har ingen som helst förståelse till varför man ska dela in beroendet i olika "klasser" ??? Lite alkis eller ?? Jämför "Lite gravid" ???!!!

Jag kan bara se en enda anledning : Samhället "spar" (vilket naturligtvis är fel, man skjuter fram kostnaden och den blir dubbelt så hög nästa generation) på behandlingar och vård av oss beroende. Det är enormt starka krafter i rörelse när alkoholproducenterna driver sin sak och de har ju avgjort intresse av att "mildra" och gömma biverkningarna av sina produkter, man blir inte sååå vacker och framgångsrik som reklamen vill framhålla. Tvärtom.

Har ni nån gång sett bilden från bakfyllespegeln på morgonkvisten i en reklambild ?? När man ska leta fram statistik på hur många trafikolyckor där förarna är alkohol/drogpåverkade får man förvånansvärt få träffar, man får leta en stund. Varför ??

På en vecka nu blev jag invinkad 2 ggr på alkotest och körkortsvisning. (Tycker numera att det är helskoj och flinar stort när polisen ber mig blåsa :-))) ) Sista gången frågade jag polisen (de var då ca 15 man på plats) om hur många träffar de får så tidigt på morgonen (ca 7.30 till 9,00). Svaret var att varje polis får MINST en träff på den korta tiden så tidigt på morgonen.

Ca 15 st rattfulla på morgonkvisten en vanlig vardag.

Varför skrivs det inte om det i media ????

Enligt mitt sätt att se så är man vrålalkis om man blir tagen för rattfylla så tidigt en vardags-morgon !! Att kategorisera en sån människa som en missbrukare och ge dem en klapp på axeln tillsammans med böterna är att göra en medmänniska en stor björntjänst.

När så kallade forskare försöker dela upp oss alkisar i olika fraktioner så tycker jag att man ska vara väldigt försiktig när man läser deras rapporter och kolla vem/vad som betalar denne "forskning" och vem den riktige avsändaren är. Konspirationsteori ?? Jajamen !! Men inte utan orsak.

Vi behöver MER vård i Sverige av oss beroende och inte tvärtom.

så otroligt mycket det gör med mitt sinne efter en 2 timmar lång show med skratt från minut ett till slutet !!! Träningsvärk i armarna efter handklapp i takt och massor av applåder !! Glitter och glamor med artister som har sanslöst roligt på scenen och proffsigt nog överför det på oss i publiken så vi blir ett enda gemytligt sällskap !

Jag behöver verkligen såna här genomkörare så jag lyfter från vardagen.

är på tal i olika trådar nu och det påminner mig om det härliga känslan som jag fick när jag först började förtså vitsen med den, ja, förutom att vara anonym då förstås :-)

Att helt enkelt se människan utan en massa påklistrade statusar som ju är så vanligt i samhället, precis som Mulletanten skriver också. I början var det så ovant och jag kom på mig flera gånger med att fundera över vad, OM, människan hade för jobb. Lika oväsentligt som hur folk ser ut, är klädda, vilken sexuell tillhörighet, vilken hud/hårfärg, trasiga/hela kläder, nagellack eller inte osv osv.... !!

Innanför våra attribut är vi alla lika och vi kan alla få samma typer av sjukdomar, i mitt fall är det beroendet som har mig i sin makt och jag har exakt samma sjukdomsförlopp och symptom som andra med samma sjukdom. Och det oberoende av om jag är fattig eller rik.

På inget annat ställe, vad jag vet, är vi så lika inför varandra som under ett AA-möte och för att vi ska kunna vara det så måste vi bortse från vad vi är/gör utanför lokalen. Vi är alla människor.

Och när jag väl fick upp ögonen för hur viktigt det var så släppte min rädsla för att öppna mig för andra människor och ta emot deras äkta kärlek för den jag är som person.

Och det är en mäktig känsla av tillit till andra som gör mig stark.

markatta

vad är Gullbranna med temat "Relationer" som du nämnde för ett tag sedan?

Kram till dig!

min favoritplats på höstkanten eller snarare sensommaren :-))
En helg som är helig för mig och som har gett mig så ofantligt mycket genom åren. Bara känslan av att få mingla med alla goa människor, få nya erfarenheter, myset vid elden på fredagskvällen, kaffet med kram eller kaka eller bådeoch, ja, kort sagt allt som händer under den helgen.
Ett och halvt år in i nykterheten när jag letade efter mig själv och min egen identitet, förvirrad och rädd, så var det där på avslutningsmötet som en anhörig, fd medberoende, som sa just det som jag då behövde för att hitta mig själv och mitt nya liv. Hon öppnade den port som jag så länge försökt få upp och jag kunde knalla iväg genom den och känna min riktiga frihet för absolut första gången i livet. Det var mäktigt.

Välkommen i höst till http://www.aa.se/sitespecific/aa/files/2012kalendern/2013hostmotegullb…

Jag har redan bokat hotellrum :-))

Ps Ooops !! Ivrig som jag är länkade jag till AA's sida utan annan hänvisning men tyvärr är det så att Al-anon ännu inte har nån info uppe på sin sida. Men de är med och har en alldelse egen liten Mysstuga att vara i :-)) Ds

Sorgsen

...har tänkt mig dit också. Vikt öron i kalendern ;)
Ser fram emot detta redan nu.
Fredagskram