Vill inte - kan inte

A för din ursäkt. Nu glömmer vi den här skiten och tuffar vidare i livet. Inget att gräva ned sig i och älta.
Till Lillablå, lycka till med dina odlingar. Sätt gärna lite blommor också, och när de blommar så ger du några till dig själv från mig!
Jag ska hålla utkik på vagnen. Jag utgår från att du är klädd i blått!
Kram tillbaks,
Fenix

lillablå

Tack Stigsdotter! Hon finns med mig hela tiden!
Och Fenix, jag ska plantera sömntutor till dig, mina favoriter... Gula och orangea blommor som varje kväll drar ihop sig och går och lägger sig, men som på morgonen åter visar sin livsglädje och skönhet! Lite som du! ;)
Ha en finfin helg!
Kram!
/k

Dompa

Vet inte om du är lika "slarvig" som mig. Men gå in på facebook./R

till alla som mår bra eller dåligt i kampen mot A. Här kommer några rader som jag hittade på nätet så här i påsktider, alltid kan något litet smilband dras på kanske.

Det var påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg. Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada äggen, varpå han ilsket rusade iväg från bondgården och till djurparken där påfågeln fick sig en rejäl omgång.

Hmm...
Fenix

Mammy Blue

Glad påsk själv, Fenix, och tack för smilbandsträningen! :-)
/MB

dricka alkohol. Jag har skrivit några inlägg i kväll om att vi kan starta nu för ett värdigare liv. Jag har nämnt några namn, men det finns förstås fler som kanske vill haka på. Så jag hoppas ingen känner sig förbigången.
Det är Tilde, santorini, Anli, Moria och säkert många fler. En del har ju insett vinsten med ett nyktert liv länge, santorini med sitt år, och en del många år som Pia, Adde och Berra. Jag gillar inte när det blir klubbar på sådana här forum, eller på t ex AA där man känner att den del människor bildar ett slags gäng. Så därför skriver jag detta, att alla är alltid välkomna att kämpa ihop mot vår stora fiende, listig farlig och stark. Alkohol heter den. Låt oss hjälpas åt att komma ur dess grepp.
Fenix

FylleFia

Jag är jättegärna med i gänget som kämpar för ett värdigare liv. Givetvis är all välkomna i kampen. Men jag tror din idé är bra. En grupp som både kämpar, råder och stöttar varandra. Om vi blir tillräckligt många så måste statistiskt sätt någon av oss överleva den fule djävulen A.

Din kamrat i striden - FuriousFia

skrev santorini i en annan tråd att vi kan bli! Underbart. Nästa år vid den här tiden ska vi se tillbaks på ett års nykterhet, där livet blev så mycket bättre. Men innan dess har vi dagar då det nyktra livet kanske inte känns så självklart och bekvämt. Det är då vi ska skriva här och berätta hur vi har det. Hjälpa varandra genom att berätta hur det går, och ju fler vi blir som hjälper varandra, desto bättre.
Men Fia, inte bara någon av oss ska överleva, utan alla. Utom A förstås!
Fenix

Ni har ju startat redan och alla har väl fallit några gånger. Så starten är gjord. Jag hade min bästa sommar på många år förra sommaren när jag väl bestämde mej att sluta dricka i början av juni. I år finns alla förutsättningar för att det ska bli ännu bättre. Min nykterhet är trygg och väl inkörd, jag har klarat av det mesta en gång redan utan vinet: grillsäsongstart, midsommar, semester, julfest osv. Stugpremiären återstår men inga risker att jag dricker nu för att fira den. Nu är jag 19 kg lättare dessutom och riktigt snygg tycker jag själv:) så jag kan ha baddräkt och tajta kläder utan att skämmas. La om kosten gjorde jag men ALKOHOL innehåller massor av kalorier så tar man bort det försvi ner plufsigheten. Jag tror på er, Årets grupp.

en sådan förmåga att ge positiv energi när du skriver och berättar om dina framgångar. Ja, nu ska vi bli årets grupp, och alla är förstås välkomna att ansluta sig:-) I dag har jag beslutat mig för att slänga mitt favoritölglas, ska åka till tippen och göra en liten ceremoni av det. Jag har druckit 99,9 procent av alla min miljoner öl i detta glas, och det ska bli skönt att höra klirret när det går sönder!
Fenix

ett ljud jag ska komma ihåg, blev det när jag släppte ned glaset i en tom behållare för ofärgat glas vid sopstationen. En liten ceremoni, men ändå viktig kände jag.
Fenix

Mammy Blue

är i vissa fall helt oumbärliga, jag kalkylerar helt kallt med att du tar med dej glädjen ut på nykterhetens savann!
;-)

/MB

det var fint och poetiskt uttryckt, ta med sig glädjen ut på nykterhetens savann! Jo, det ska jag. Får se upp för bufflarna bara och inte göra som strutsarna och stoppa huvet i sanden.
DjungelFenix

blev gravöl kanske :) Jag har nu gått varvet runt kan man säga och inlett stughelgen. Det sista att göra "första gången nykter". Fint väder, soligt på altanen. Där brukar det passa väldigt bra med rosévin och jag har faktiskt känt en smula vemod för att jag aldrig mer får uppleva det. Lite trist men inte så farligt ändå. Jag har istället kunnat uppleva hela kvällen och idag har jag inte mått dåligt, vilket jag förmodligen gjorde förr. Två barnbarn sov över, spännande med stugstart tyckte dom. Vi spelade Fia och städade bland leksakerna. Kvalitetstid. Så vad är det för irrationell längtan efter att berusa sej när jag vet att ger en väldigt kort "glädje". Gamla hjärnspöken, upptrampade spår till nåt beroendecentrum. Bara att ignorera. Det blir bättre med tiden, det är jag säker på.

känslan vid 12 månader som många vittnar om låter det som. Ja, hjärnspöken är verkligen vad det handlar om. Tänkte i dag på hur konstigt det är att samma hjärna vill två saker, den ena göra det bästa för individen Fenix, det andra bara festa på. Lär inte vara så konstigt, kemiska processer som är motstridiga. Men med droger går det så långt att den processen för oss tar över mer och mer och till slut är den "riktiga" människan nästan chanslös. Dock är det så, att den riktiga människan alltid kan vinna under rätt förutsättningar. Just nu vill den riktiga Fenix inte alls ha alkohol, men däremot dyker tankar på godis upp. Än så länge lyckas jag hålla det mesta av dessa tankar i schack.
Lite svamligt, men jag tror jag ska skriva här rätt ofta för att få koll på hur det går för den riktige Fenix.
Fenix

A-M-G

Hej Fenix! Har följt din tråd i många år o vet att du kan sluta dricka. Har du någongång tagit hjälp för din beroendeproblematik? Tror du hade haft stor hjälp av det! Kram på dig .

Jörgen69

Hej Fenix, det du beskriver upplever alla tror jag med missbrukarhjärna. Jag känner av mina två personligheter väldigt starkt.

När missbrukarJörgen börjar ta plats gäller det att ta sig till ett AA möte omgående, han tystnar då ganska snart och det nyktra välmående jaget tar över.

Detta fenomén finns beskrivet på ett mycket bra sätt i boken Jaget&missbrukaren av Craig Necken, mycket lättläst och fruktansvärt intressant bok för oss med missbruksproblematik.

Där beskrivs vår hjärna som kidnappad vilket jag tror vi alla skriver under på att så är fallet när vi sätter igång att kröka,(droga) snacka om Dr.Jekyll& Mr. Hyde.

Köp den och läs den, när dom innre förhandlingarna drar igång brukar jag läsa den igen så att den riktige Jörgen segrar och förblir nykter.

Ha en bra Afton alla ni likasinnade vänner

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist :-)

FylleFia

Du är en rolig kille Fenix! Jag ska härma dig och dumpa mitt favorit vinglas idag. Känns lite sorgligt då det är ett gammalt glas som jag kommer från min mamma. Det sista i en hel samling. Men jag ska inte använda det mer. Att dricka vatten ur det går inte. Känns som att vanhelga. Men att slänga det känns rätt. Höra klirret när det krossas. En värdig död för en gammal trotjänare.

Min hjärna vill också två saker. Igår var jag så nära, så nära att falla dit. Insåg att det var helg idag och att jag slarvat (undermedvetet?) med antabusen. Lång promenad hem från jobbet och hela tiden dessa tokiga tankar på vin. Men jag lyckades bita ihop. Passera systembolaget. Fort, fort upp i lägenheten och ta en tablett. Som jag genast ville kräkas upp. Som tur är så kan jag inte stoppa fingrar i halsen och spy så där stod jag. Antabus i magen och ett riktigt vinsug. Blev inte lugn förrän bolaget hade stängt. Idag känns det bättre. Vad konstig jag är.

Kram Fia