..

Mammy Blue

pyttelilla ordet "än" - att det kan betyda så mycket?!? För det var nog inblandat i mitt tillfrisknande också...

Kram!
/MB

ett tufft liv att vara nykter alkis :-)

Grillkväll hemma hos en kär vän i gemenskapen i fredags där vi satt med en överjordisk utsikt över en äng med rådjurskid och en ung råbock som tuffade till sig lite och klev obstinat in på gammelbockens område. Djupa samtal varvat med rent flams och massor av skratt, avslappnat och rogivande som det bara kan bli med en vän som man delar precis allt med. En underbar kväll och en lika fin morgon eftersom jag sov över hos honom. Fin frukost i det fria med den underbara utsikten........Livet kan inte bli bättre än så.

Vi gjorde sällskap ner till Landsmötet där fler fina vänner slöt upp och dagen började finfint med att jag fick förmånen att få träffa Mammy Blue :-)) Tack fina du för att du hade viljan/önskan och styrkan att komma till vår gemenskap ♥ Jag känner mig stolt och hedrad över att få ha tillbringat några timmar tillsammans med dig ! Och jag tror minsann att du blev tagen över applåden som tillägnades de som var på sitt första AA-möte :-)
De som är nya är de viktigaste personerna på mötet för det är de som ska föra budskapet vidare när vi andra är i alkishimmlen !

Lördagen avslutades med supe' och dans för de som dansar nyktra :-) Mycket bra mat och en efterättstårta som satt nivån för sockersuget den närmsta månaden !! Den var grymt farlig för oss som gillar sötsaker !!

Nu har jag avverkat hotellfrukost ute i en sval sommarmorgon och ska packa mina grejer för de sista timmarna på det här Landsmötet i Göteborg. Det är ibland svåra avsked för trots allt lever vi med en sjukdom som är dödlig så det är ingen självklarhet att vi träffas något mer. Nu är det bara en månad kvar till Gullbranna och vi kommer förhoppningsvis att mötas igen med nya kramar och skratt. Återigen har jag blickat ut över folksamlingen som utgörs av alkisar och anhöriga och jag slås varenda gång jag gör så att vi är ett tvärsnitt av Sveriges befolkning och hade jag inte själv varit en del av denna samling så skulle jag aldrig kunna gissa vilken bakgrund de har. Så mycket kärlek, gemenskap och ärlighet finns inte på nån annan plats i samhället.

Jag är så glad att jag får tillhöra denna gemenskap och allt hänger på att jag inte tar första glaset.

http://www.youtube.com/watch?v=KG64DmsSQH4

Mammy Blue

för att du tjatade så, hade nog varit svårt annars! :-)
Nej, den där applådåskan var jag inte riktigt beredd på, hihi!

De broschrer du gav mej lät jag ligga framme hemma, en av dem hade ett uppslag med rubriken Om Alkoholism, det lät jag ligga överst. Sambon läste det. Jag frågade inte, han sa det självmant.
De öl han hade kvar efter båtturen med sin far står i vilket fall kvar. Odruckna. Ett litet frö kanske...?

Tack, Adde, du är en klippa!

Mammy Blue

man tackar och bockar! Det var häftigt! :-)

Kram!!
/MB

igen efter en mycket givande helg ! Påfyllning av sinnesron, mycket att sortera och tänka igenom, många nya kramar att bevara i hjärtat, nya kontakter.......jag hade inte tänkt åka men jag ändrade mig i sista stund och det är jag väldigt glad för nu.

Avslutningsmötet idag var det bästa jag någon gång varit med om, sorgligt men även glatt med skratt, precis som livet är. Tjejerna i bänkraden både framför mig och bakom snyftade och då är det svårt att hålla masken så det var bara att rätta in i sig i ledet och snyfta i kapp :-)

Innan avfärd kunde jag iaf stjäla till mig en kram från en viss tant och gubbe ! Den kramen är nu bevarad i måbralådan att tas fram vid behov !

Jörgen69

Det var en häftig upplevelse i Göteborg, jag deltog endast på söndagen men är mycket tagen&rörd över möten och avslut.
Även jag tårades under avslutningen, en sådan kraft och lugnande effekt helt makalöst mäktigt och
vackert.
Snacka om control alt delet.
Gott lugn och en härlig sinnesro.

Må väl och ta hand om er.

Mvh jörgen

att du också var där Jörgen :-))

För egen del har jag som vanligt fått med mig bra grejer att tänka på och som det tar ett tag att reda ut och se till att få det på plats i mitt huvud så jag kan använda det på rätt sätt. För vissa saker tar det låååång tid innan de trillar ner i rätt fack så jag förstår den rätta innebörden. Jag kan bara ta emot när jag är mogen för det och då kommer den där häftiga aha-känslan.

aldrig för sent !!!!

Jag ringde en bekant till mig sen rätt många år tillbaka i ett ärende jag hade, men innan jag knappt hunnit säga "Hej" så ramlade orden ur hennes mun om att hon hade nåt spännade att berätta :-))

Eftersom hon är änka sen en tid tillbaka så var första tanken att hon hittat en ny livskamrat men det var något betydligt viktigare hon ville förmedla !

Rörd, upprörd, glad....ja alla känslor man kan tänka sig fanns i rösten när hon fick ur sig orden : " Jag är alkoholist !!!" Äntligen hade hon kommit till insikt och tagit beslutet under sommaren om att söka hjälp. Att få höra hennes befrielse var så stort att tårar kröp fram och jag kan med hela mitt hjärta dela hennes glädje !

Hon vet att jag är alkis och hon har alltid varit nyfiken på hur jag gjort med mitt liv och ställt många frågor och jag har nånstans haft den där känslan av att prata med en "kompis" utan att hon själv varit medveten om, eller insett, det. Men hon tackade mig för att jag berättat hur det har varit för mig och sa att hon hade insett hur lika vi var i våra beteenden och att hon nu kunde relatera fullt ut till sig själv och sitt liv. Jag har inte på nåt sätt försökt att "omvända" henne utan bara varit ärlig med mitt liv och det lilla kan hjälpa en människa som söker sinnesro. Och det tycker jag är väldigt häftigt !!

Vi kommer att träffas på Gullbranna som då blir hennes första konvent inom AA och jag lovar att jag kommer att fälla både en eller två tårar när vi kramas ! Och, som sagt, det är aldrig för sent......hon fyller snart 70 år !!!

Att nykterheten även kan dra med sig rena lyxproblem pratade jag med en vän i gemenskapen om nu i veckan. Han tog körkort för några månader sen och i lyckan över att ännu en belöning i nykterheten hade getts till honom så visade vågen att ett antal kilon hade liksom bara sugit fast vid hans, fortfarande, mycket vältränade kropp :-))
Han har ju slutat att gå när han ska nånstans och tar med glädje bilen bara för att han numera kan det :-)) Och det har ju gett resultat direkt runt magen !! Lyckan över att vara nykter och drogfri kan ta sig många olika uttryck och några kilon extra tycker iaf jag är helt ok ! (Säger han som har rätt många för mycket :-)) ). Men vad fan!!!! Vi är ju nyktra och har det bra mycket bättre än i det tidigare livet så må så vara !!

lite på nätet och tänker gå emot mina principer och ge ett gott råd !
Som nynykter rekommenderas man att ha en ca 3 år lång nykterhet innan man hjälper andra, åtminstone professionellt.

Bli inte alkoholterapeuter utan att ha en säker anställning INNAN ni lägger ut pengar på utbildningen !

Marknaden fullkomligt svämmar över av arbetslösa alkoholterapeuter ! Och konkurrensen är stenhård !

Idag räcker det inte med att ha supit till sig kunskap.

Malign

vilken solskenshistoria du öppnar upp med. Glad att tanten har sett ljuset och ska få kramas på Gulbranna. Men sen blir jag ledesen för den andra vännen. Nej, det är inte ok att vara fet men nykter. Feta människor blir dessvärre bortdömda som idioter. Så se till att både du och din vän gör er av med manboobsen. Ingen kvinna vill ligga i bingen och jämföra bh-storlek. Sen spelar det ingen roll hur nykter karln är. Att byta apostlahästarna mot bilen är rent ut sagt korkat. Vem vill krama honom på Gulbranna?

markatta

som inte på något sätt har som funktion att stötta. Jag vet att jag inte borde ge denna malign någon energi med att svara på inlägget men jag vill verkligen inte att nya på forum ska tro att detta är en ton som är vanlig eller accepterad här.

Och till dig Adde önskar jag en strålande lördagskväll och skickar ett lass med kramar!

NyMan

Inte för att jag tror du bryr dig, upplever att du är alldeles för stark och lugn för det. Men jag håller med Markatta i allt hon skriver och önskar dig, även jag, en härlig kväll.
Fortsätt skriva så enträget som du gör, det är för mig oändligt viktigt att få läsa dina delningar - Du som gått före så länge nu. Jag anser att du är en av mina människor, en av de viktigaste som jag aldrig har träffat!

Av mig får du en stoooor KRAM!/NM

kort tid nu så har frågan om att förändra någon annan och relationer i nyktra familjer dykt upp. Alla är överens om att det inte går att förändra någon annan utan man kan bara visa vägen och så måste den andra gå den själv. Men samtidigt kan det vara oerhört frustrerande för en nykter alkoholist som ser sin partner stanna kvar i det gamla, medberoende, livet. De äktenskap som lyckas i det långa loppet är väldigt få och oftast spricker de redan inom ett år eftersom de ena stannar kvar i det gamla medan den andra förändras helt.

Många är de alkisar som förtvivlas över att relationen spricker nu när de äntligen har lyckats komma till insikt själva och slutat med det destruktiva livet och återfallet är nära. Jag hade en behandlingskompis som fick skilmässopapprena under behandlingen och hans förtvivlan blev ju avgrundsdjup och det i ett läge då han verkligen behövde all kraft till sitt eget tillfrisknade. Jag vet inte alls hans bakgrund utan kunde bara dela hans djupa förtvivlan och vara till hands tillsammans med resten av behandlingsgänget. Hade han inte varit på behandling hade han inte överlevt den smällen.

Man är ju rekommenderad att inte ingå några nya relationer det första året och verkligen se till att hålla byxorna på och det finns ju god erfarenhet till det rådet. Att förändra mig själv till ett bra nyktert liv krävde (kräver) jobb med mig själv, det är inget som jag kunde forcera fram. Allt fokus var jag tvungen att lägga på mig själv och bli en riktigt egoist. Min nykterhet måste få gå före precis allting annat. Jag har gått igenom det en gång på min väg till nykterhet och jag går nu igenom samma sak fast på andra grunder. Och jag är evigt tacksam för den erfarenhet jag har.

Jag kan se på många av mina föredömen i den nyktra världen att relationer är sköra och vårdas ömt. Många är de som lever i en ny relation men som föredrar att vara särbos för att få ha sitt svängrum ifred och det fungerar helt utomordentligt för dem. De använder och verkligen nyttjar de fördelar detta för med sig och kan njuta av den nya kärleken fullt ut utan att vardagsbekymmer klämmer sig emellan. Det finns faktiskt ett ord för det : "Självbo" :-))

Jag önskar verkligen att medberoendet får en större plats i sjukvården och hos de som är satta att hjälpa oss när vi väl söker hjälp.

leva i nuet ?

Jotjena !

Just nu så är det en vecka kvar tills jag får åka till Gullbranna och ha en måbrahelg bara för min egen skull !!
Och jag räknar ner och är nog delvis mentalt redan i bilen på väg dit. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter denna helg tidigare, jag behöver verkligen denna tid med vänner och kramar.

Och bara 2 veckor efter det så är det höstträff på Gården med spännande föreläsare och goda vänner.

September blir en fin månad med mycket påfyllnad av glädje. Jag behöver det.

med nära vänner och många kramar är dig verkligen väl förunnat.
Önskar dig goda förväntansfulla dagar tills du är där!
Fredagskram / mt

det verkligen vara så lyckligt att prognosen stämmer till helgen på Gullbranna ????? Runt 21 och SOL !!!