Jag trodde det skulle gå att lösa på egen hand, men det går inte. Vad ska jag göra? AA? Jag skäms. Jag dricker ibland på morgonen. Varför har det blivit så här? Jag är så ordnad i övrigt, men det kanske inte är helt ovanligt. kan inte nån berätta vad som händer på AA? kan man bara gå dit och lyssna? Jag orkar snart inte längre.

Ebba

JA man kan gå dit och bara lyssna, det är det många som gör, speciellt första eller de första gångerna.
Det finns en del fördomar mot AA vilket är synd för det hjälper verkligen så många och skulle kunna hjälpa ännu fler om människor vågade prova.

Just det du säger "jag orkar inte mer" , den känslan leder ofta människor att ta mod till sig och ge AA ett försök.
Så var det för mig :)

Att gå på ett AA-möte är väldigt enkelt och okomplicerat om än nervöst speciellt första gången.
Många brukar bli förvånade över att det inte var som de hade tänkt sig, positiv förvåning.
Du kommer märka att det är alla möjliga olika slags människor där.
Allt från viktiga chefer till lika viktiga småbarnsmammor.

Beroende på var du bor finns det en mängd olika möten att välja mellan.
När du kommer dit kommer de se att du är ny och när ett möte börjar frågar den som håller i det om någon är på sitt första möte och när någon kommer för första gången brukar den som håller i mötet berätta lite.
Man behöver absolut inte komma tillbaka, det kostar inget och är anonymt.
Det går även bra att komma försent till ett möte eller gå om man inte pallar att vara kvar :)

farmor

Vilken fin info du gett om A A möten. Själv har jag ingen erfarenhet alls, men jag gläds över det du berättar.

har AA alltid varit ett stöd när livet gungar. En fast punkt i tillvaron där allting är så avskalat enkelt, där jag inte behöver bära en mask utan kan vara mig själv helt och hållet.

Första gången jag skulle gå på ett möte i min hemstad var jag otroligt nervös för att nån skulle känna igen mig. Och...huva..om nån var därinne som jag var bekant med !!! Jag parkerade 2 kvarter ifrån lokalen och smög in genom dörren så fort jag kunde och sprang ner för källartrapporna till lokalen. Den gruppen blev sen min sk hemmagrupp, jag var till andra grupper också men hade den första som min bas i många år. Det var, är, alltid rogivande att sätta sig ner, koppla av, låta sig omfamnas av stämningen och bara vara. Min alldeles egna tid där jag hade/har möjlighet att häva ur mig trollen som spökar i min hjärna. Och hur märkligt det än kan låta så har jag aldrig någonsin gått tomhänt från ett möte utan har alltid haft nåt med mig i sinnet som jag lärt mig eller får fundera på.

I början, det första året, gick jag minst 3-4 ggr/vecka, ibland 2 ggr/dag, bara för att det gav mig en trygghet som jag aldrig haft tidigare i livet. En fast punkt. Jag fick lära mig hur det är att leva ett nyktert liv, att tackla krångliga situationer, att tackla roliga situationer, att livet svänger, att lära mig att visa känslor, att njuta av livet just idag. Utav AA's Tolv Steg är det bara det första som innehåller ordet alkohol, resterande steg är förslag på hur vi kan forma vårt nya liv och njuta av vår nykterhet.

Häng på och ta ditt första steg så kanske vi syns på ett möte nånstans i Sverige :-)