Vet inte hur många gånger jag har börjat om, men den här gången känns det annorlunda...alkolisthjärnan vill verkligen inte sluta, längtar bara till nästa fylla, i hopp om att den här gången så blir det faktiskt roligt när jag dricker.
En annan del av mig säger stopp nu medans du kan sluta, för jag är faktiskt livrädd att jag ska komma till det läge där jag inte kan, jag har ju sett hur det gick för mamma, men trots det så väljer jag att dricka.
Jag har som tappat livsglädjen, känner egentligen ingenting, är bara helt avtrubbad, och varje gång något känns jobbigt eller att jag blir stressad så dricker jag för att lugna mig, slippa tänka...eller bara för att kunna sova.
Men igår låg jag och funderade väldigt mycket...jag förstår att jag är deprimerad, och jag måste göra något åt saken, annars kommer det att bli fullständig katastrof.
Sluta dricka är absolut nummer 1....byta arbetsplats ligger på en stark 2a eftersom situationen på min arbetsplats är ohållbar...ska prata med min chef idag redan...
Så jag hoppas jag hittar tillbaka till mig själv såsmåningom. ..

Fibblan

Så bra du tar upp kampen! Det är det enda rätta att göra! Tufft..svårt.. otroligt prövande..men också det enda sättet att hitta tillbaka till livsglädjen och få kontakt med dina känslor igen!
Våga tro på att det är möjligt!
Du kan klara det här Kristina78?!
Styrkekramar?
/Fibblan ?

Femina

Välkommen hit till forumet! Ta det viktigaste (nykterheten) först och en sak i taget! Det tar lite tid att vända på skutan! ?

Ja, idag har det varit en otroligt tröttsam dag, har jobbat hela kvällen och jag känner absolut ingen arbetsglädje...men imorgon ska jag prata med min chef om att byta arbetsplats.
Känner ändå en liten sorts glädje idag då jag är ledig två dagar den här veckan och insåg att nu när jag ska försöka hålla mig nykter så kan jag planera att göra andra saker istället...jag behöver inte ligga bakis i två dagar och må dåligt☺

...hit bland alla fantastiska människor! Jag tror också att du ska ta tag i nykterheten först och kanske lugna dig med arbetslivet? Bara en liten tanke. Alkoholen gör en deprimerad och ångestfylld, när du slutat dricka får du mer energi och ser på världen med helt andra ögon! Jobbiga och tråkiga uppgifter kan helt plöstligt bli "roliga" att städa undan. Lycka till! Kram

Utan att veta exakt hur din situation så vill jag bara dela med mig av min erfarenhet. Jag sa upp mig från ett jobb för länge sen för att jag trodde det var problemet/lösningen. Nu i efterhand när jag varit nykter 6 månader har jag fått tillbaka min hjärna och kan först nu se tillbaka på att ta bort alkoholen var lösningen på 90 procent av mina problem. Kan ångra den uppsägningen ibland för det var inte med klar hjärna jag tog beslutet. A-hjärnan verkar programmerad att hitta alla lösningar o problem externt när det egentligen handlar om att laga ngt internt.
Din insikt om att nr 1 är sluta dricka är fantastisk ju. Jag blev helt chockerad över hur mycket som löste sig bara genom att ta bort alkoholen.

Tack för era kommentarer, jag ska inte byta jobb utan bara avdelning☺
Idag har jag blivit bjuden på två fester, och jag hörde mig själv tacka ja till den ena, men samtidigt sa jag att jag inte kommer att dricka något....det är något jag är nöjd med idag iaf.
Har haft en del stresspåslag på jobbet idag, men imorgon så får jag sova ut och sen blir det jobb hela helgen.

Har haft en bra dag idag, fått en massa saker gjorda, har till och med varit ute på promenad....det är så evigheter sen sist jag kände minsta lust till att göra det.
Var även på biblioteket och lånade skål tamej fan....ska bli väldigt intressant att läsa den.
Även fast jag mår bra och så, så har jag även märkt att tankarna på alkohol hoppar fram...att säga att jag inte är sugen det vore att ljuga, men jag ska kämpa på...att fortsätta som jag har gjort är inte hållbart....skulle vilja hitta tillbaka till mig själv....kanske till och med skaffa mig några vänner att umgås med....för det går jag struntat i i flera år...men men, jag hoppas ni får en bra kväll☺

Igår hade jag en fantastisk dag...fick med mig hela familjen på en dag uppe i fjället där vi plockade kantareller..var fantastiskt roligt faktiskt.
På kvällen fick jag sug ett tag, tror att det är mycket som spelar in....hade varit och hälsat på mamma, det brukar alltid behövas tröst efter det.
Jag var trött, och lite orolig eftersom min man åker bort på måndag och blir borta i två veckor....kommer att bli en utmaning att klara av att hålla mig nykter när han är borta....men jag ska kämpa.
Det är längesen som jag har mått bra...och just nu gör jag nog det....och det är en känsla som jag vill behålla.

Ska snart iväg och jobba,går in och läser på forumet flera gånger om dagen...tycker man lär sig så otroligt mycket här...olika sätt att hantera sug...är också grymt imponerad av alla som kämpar.
Igår kväll fick jag åka och hämta min 16-åriga dotter då det blev bekymmer med den hon skulle sova över hos...det hade jag ju inte kunnat göra om jag hade varit full....så det var faktiskt en otrolig frihetskänsla.
Tänker väldigt mycket på henne....i sommar så har hon börjat röka och dricka...hänger med folk som jag inte alls litar på, har även börjat komma väldigt mycket droger i omlopp där vi bor....så det känns iaf bra att jag är nykter så jag kan hålla bättre koll på henne.
Sorgligt men sant. ...men under tiden jag druckit som mest så har jag ju låtit henne göra som hon vill...jag tyckte ju att jag var snäll med henne, men nu i efterhand så inser jag hur oansvarig jag har varit....ska försöka ändra på det nu.

Femina

Det är aldrig för sent att ändra sig och göra nya, klokare val. ?

Så bra att du gör en helomvändning! Dottern lär vara otacksam, sådär som tonåringar är när man lägger sig i, och de brukar vara både högljudda och otvivelaktiga i sitt missnöje ? Men du vet i ditt hjärta att du gör det rätta och kan hålla huvudet högt ? Välkommen till forumet!

Fibblan

Och precis som Mirabelle är inne på. Det är en jäkla skillnad att vara nykter i sitt föräldraskap. För även om man inte gör alla rätt för det, så kan man åtminstone hålla huvudet högt och veta i sitt hjärta att man gjort det bästa man kan..?!
Fortsätt kämpa?!
Kram
/Fibblan ?

Emala

Jag slutade dricka för 6 dagar sedan, men drack vin igår kväll. Passade på nu när min man är bortrest över helgen, och jag slapp smyga med vinet. Ingen höjdare, ingen skön fylla, men riktigt bakis idag. Inte värt det.
Fattar inte hur jag kunde stå ut med att må så varje dag?
Denna veckan nykter har dagarna varit så mkt roligare och jag har tagit tag i saker.
Känner igen mig ang 16-åringen!
Fick rycka ut och hämta min 16-åring tidigare i natt efter att han och hans kompis missat sista bussen hem.
Kände faktiskt ett litet lyckorus när jag satt där i bilen. Helt nykter förstås.
Så skönt och som du skrev, vilken frihetskänsla!
Vi kämpar vidare mot många fler nyktra dagar! ?

Ja, det är svårt med tonåringar...försökte förklara igår varför jag inte vill att hon ska röka och så där...men det är så svårt att nå fram.
Men iaf så är det söndag idag...är ganska trött idag, ska bli väldigt skönt att få vara ledig imorgon och ladda batterierna.
Förut så hade jag köpt vin som jag kunde dricka ikväll för att fira att arbetshelgen var slut...men inte ikväll, längtar mest bara efter att få lägga mig under täcket ikväll...och den vakna imorgon utan att vara bakis.
Jag har tillbringat så många dagar med att vara bakis och må skit. ...jag saknar det inte alls..
Märker att jag har en annan sorts energi nu när jag varit nykter ett tag...orkar med saker på ett helt annat vis, och det är jag väldigt glad för.
Jag hoppas ni får en härlig söndag☺

För den här helgen iaf...märker att jag har mycket mer tålamod, mer energi och att jag inte är lika lättstressad nu när jag inte dricker...är en fantastiskt skön känsla att komma hem från jobbet och inte vara fullkomligt utpumpad.
I vanliga fall hade jag druckit ikväll eftersom jag är ledig imorgon...men inte ikväll, min man hade gjort kvällsfika åt mig nu när jag kom hem...och jag blev så himla glad☺
Får däremot lite ångest över att vara ledig...märker att jag måste ha lagt upp en plan över vad jag ska göra mina lediga dagar, annars blir jag rastlös och det är då jag blir sugen...så jag håller på att fundera ut vad jag ska göra imorgon...först på schemat blir iaf att kliva upp och se till att barnen kommer sig iväg till skolan☺

Det är vad jag är idag...börjar inte jobba förrän halv 5 och är ensam hemma. ..märker tydligt hur tristess triggar mitt sug att dricka, så jag försöker att hålla mig sysselsatt.
Har också läst ett till kapitel i skål ta mig fan....det känns som att det kunde ha varit jag som skrev den där boken, känner igen mig i så fruktansvärt mycket som han skriver. Försöker verkligen att ta till mig det han skriver och lära mig mer om hur jag funkar.
Men i övrigt så mår jag bra, är väldigt skönt att slippa vakna bakis och inte minnas vad jag gjort föregående kväll..försöker att planera in något att göra med barnen i helgen också...på lördag ska vi iaf åka bort och shoppa lite...det ser jag fram emot☺

Klumpan

Jag skulle vilja veta om Någon har erfarenhet av Nämndemansgårdens 20 veckors- behandling. Jag tycker att 61 000 kr är väldigt mycket pengar, men om det hjälper så...

Helt galet vad tiden går fort...mår faktiskt bra, är inne i en tröttperiod just nu bara...har sjukskrivit mig i veckan bara för att få kunna vila upp ordentligt och fokusera på mig själv...känns som att man glömmer bort sånt ibland.
Däremot så fick jag lova mig själv när jag sjukskrev mig att det absolut inte fick bli nån alkohol och det har det inte blivit. ..känner sug emellanåt, men jag försöker att se till att äta eller dricka nåt så fort suger kommer...så än så länge funkar det ganska bra.
Lyssnade på ett avsnitt av alkispodden igår och dom sa en mening som fastnade i mitt huvud..."som alkolist kan man aldrig ta det där första glaset"....
Har insett att det är precis så det är för mig...jag kan inte ta det där första glaset...det kommer bara att sluta med att jag är tillbaka för jag slutade...eller att det blir ännu värre, är livrädd för att man till slut inte klarar av att sluta.
Jag vill så gärna leva ett liv som man är glad och stolt över, jag vill se mina barn växa upp och jag vill att dom ska känna att dom kan lita på mig.

Den här veckan har kantats av sug, men även av välmående och insikten om att mitt val att bli nykter verkligen var rätt...tvivlar ibland, hjärnan försöker lura mig, men jag märker också hur mycket gladare barnen är och hur bra jag mår.
Var ute med hunden en sväng nu på morgonen, sedan läste jag ännu ett kapitel ur boken...den mannen kan verkligen sätta ord på hur jag tänker...känner igen mig alltför ofta i det han skriver.
Försöker att inte planera så långt framåt för då får jag panik...kör hårt på dag för dag, igår var det riktigt jobbigt att tag men då for jag på biblioteket och lånade några böcker.
Behöver saker som sysselsätter mig ibland och får mig att inte tänka så mycket på alkohol...
Hoppas ni får en underbar helg☺