Alkoholsug på jobbet

Jag hade som mål att sluta dricka 2019. Därav val av namn. NyttLiv2019. Så här två år senare känns det som ett skämt. Nu tycker jag att mitt drickande innan pandemin inte var någonting. Idag är det mycket värre. Konsumtionen är högre. Suget intensivare. Jag hanterar mitt jobb, sköter mitt hem, men hälsomässigt är det en katastrof. Har gått upp 20 kg. Är olycklig jämt. Bara glad när jag får något att dricka. Jag vet att alkoholister ( mig själv inräknad) alltid försöker lägga skulden på något annat - men det är alltid efter några timmar på jobb som suget stiger. Jag kan vara hemma en hel helg utan något sug alls. Sen börjar arbetsveckan och efter 2 dagar med möten är det som Kapten Haddock i mig tagit över och tycker jag är värd att få en drink. Om man ska förändra sitt drickande - ska jag överväga att byta arbetsmiljö helt? Hur många av er har arbetsmiljörelaterade alkoholproblem? Eller använder man oftast bara arbetet och situationen där som en ursäkt för att dricka?

Profile picture for user Kungslilja

@NyttLiv2019
Välkommen tillbaka!
För mig så är det alternativ nr 2: jag har använt en tung arbetsmiljö som en utav (flera) ursäkter till att legitimera alkoholintaget. Nu har jag bara varit nykter lite över 2 veckor och varken arbetstyngden eller miljön på arbetsplatsen har förändrats men märker redan att den är en aning lättare att hantera.

Profile picture for user starten på det nya

@NyttLiv2019 Välkommen :)
Jag drack pga stress sedan gjorde covid det lättare att smyga med. För min del var det mycket stress relaterat, jag hade en tendens att ta på för mycket och bry mig för mycket var lite för dum snäll helt enkelt. För min del var alkoholen ett sätt att inte tänka på saker. Nu 3 månader senare så är jag bättre på att lyssna på kroppen och ta hand om mig själv och det fungerar bra även om jag konstant för tänka på mina trippers och signaler.. Lycka till och fortsätt skriv det hjälper också.

Profile picture for user Se klart

Hej,
Nytt liv 2021- eller som @andrahalvlek så klokt säger det: En gång är den sista.
Tänk om det är nu.
Du bestämmer. Inte kapten Haddock.
Vilka fina mottagande meddelanden du fick. Som en dröm. Två forum-kompisar som gjort jobbet och är ute på andra sidan av den första skälvande tiden.
Ta rygg på dem. Läs och skriv här.
Och du- ut och gå! Funkar bäst mot stress och även sug. Testa programmet här?
En dag i taget. Kram.

Profile picture for user NyttLiv2019

@starten på det nya Jag dricker nog också för att slippa tänka på saker eller kanske för att försöka pigga upp en grå vardag. Otroligt att du har hållit upp så länge - fantastiskt jobbat. Blir det lättare med tiden?

Profile picture for user starten på det nya

@NyttLiv2019 Tack ☺️ Ja eller för mig så är det lättare nu börjar bli mer självklart för mig att inte dricka. Det viktigaste är väl att komma ihåg hur det var. För så blir det igen om jag börjar om inte värre..,

Ett tips är: HALT Hungrig arg ledsen trött oftast när jag känner sug så är jag något av ovanstående. Åtgärdar jag det så släpper suget och jag mår bättre.