Nu kämpar vi på..tidigare gift med barn vi drack först ganska måttligt för att inte säga lite. Flyttade till England o började kanske då (försöker tänka hur det eskalerade...”försöka” kombinera det engelska ok med att gå på pub o ta en pint eller två med det svenska ”helg drickandet” fredag-lördag...gick ändå ganska ok jobbade o barn nummer ett föddes där. Livet vände o ett helt annat liv...
Flyttade tillbaka till Sverige o barn nummer
Två föddes när den store var 4. Lugnt o fint en par år.
Träffade vänner som tyckte om fester o vi o dom bjöd ofta varandra helger storhelger o annat. Kul tyckte man då...
När fd maken o jag skilde oss gick festandet över styr...synd om mig saknade barnen när jag inte hade dom...kaos...
Ja förmodligen känner många skilda föräldrar igen sig...
Min tröst A är en sketen tröst!!
Alltid när jag har jobbat mycket typ nästan kört in i väggen igen (har gjort det en gång men man lär sig aldrig...) som nu tröstar man sig med först lite vin o sen eskalerar det...
Varför???? Nu sitter jag igen o måste börja om barnen är hos pappa o sambon är mer eller mindre nykterist (önskar jag va som han...tips hur ska jag tänka?? Jag vill vända blad (måste säga något starkt jag faktiskt lyckats med i sammanhanget att jag faktiskt för 4-5 år sen var nykter ett drygt år inte en droppe..Det är den känslan jag måste ha tillbaka!!

och välkommen hit!
Jag tolkar det du skriver som att vägen till den här punkten har varit ganska lång och att det har varit svårt att se vad det skulle leda till. Men just här och nu så är du inte tillfreds med din alkoholkonsumtion och att du balanserar på en tunn tråd där du är nära att köra in i väggen. Det låter som att du verkligen vill förändra din situation. Så vad skulle ett första steg (behöver inte vara stort) för dig kunna vara som leder dig närmare dit du vill? Och det leder till frågan, hur skulle du vilja att det var i stället? Hur ser ditt drömscenario ut?

Det är kanonbra att du har erfarenhet av att vara nykter i drygt ett år. Jag kan tänka mig att du samlade på dig en del erfarenheter som kan vara till nytta nu vid denna förändring.

Önskar dig en fin dag och hoppas du vill fortsätta skriva här!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet