Länk. Att "förstå".

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Knallar på.
Gjorde misstaget att svara i telefon nyligen några gånger trots att jag visste han var onykter ... Kom att oroa mig väldigt mycket, för han verkade/ verkar vara så inne i drickande har jag förstått och lyssnar inte på någon, inte ens på sina bästa vänner som även de har utmaningar med drickande. Han har varit hotfull mot anhöriga, kört i fyllan, klått upp sin "bästa" kompis, skällt ut sina barn ...
Samtidigt jag inser att det mest hälsosamma för mig är att hålla mig långt borta oroar jag mig och vill "blanda mig" i hans liv.
Jag dissade sen dock samtal men haft svårt stå emot. 🙄 Himla frustrerande också att han drar ner andra. Men det är ju en familjesjukdom...
Kram.

Profile picture for user Nora81

@Tröttiz Det låter som kloka tankar; att ta hand om dig själv genom att hålla dig undan när det är så illa.
Det är väldigt tråkigt att höra att det går utför för honom, i bästa fall leder till att han når sin botten,
men det råder ingen över förutom han själv.
Det är just det att det är så lätt "att falla tillbaka" till att hela ens egna liv rör sig kring missbruket igen. Du har rätt att det är en familjesjukdom.
Var snäll och förstående mot dig själv. Jag tränar på det och misslyckas ena dagen och lyckas andra dagen.
Det ger mycket att vända sig hit, till forumet, och få stöd och skriva av sig när det blir för tufft eller att man behöver hjälp.

Kram

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Snurrade in mig i hans elände men snurrade upp mig igen. Vilken förklaring va. 😆 Nu börjar jag få sinnesro igen. 🙏
Ja, detta forum är så bra. Tack till dig och andra. 🌹

Profile picture for user ensam optimist

@Tröttiz Vilken fantastisk text! Har tagit mig två dagar med många pauser för att orka ta mig igenom men det var det verkligen värt! Har fått tänka nytt och ser verkligen hur jag som medberoende hjälpt honom att hålla ihop, dragit ut på det. Ensam hade han kraschat mycket fortare. Nu förstår jag också behovet av att slå hål på hans förnekelse genom att inte reagera när han provocerar. Vansinnigt svårt men nu ser jag iaf en lösning på hur jag ska kämpa vidare! Tack!!!!

Profile picture for user Tröttiz

Idag har jag känt mig ledsen och frustrerad. 😔 Ledsen på omständigheterna, att alkohol kan ta så stor kraft, påverka människor och jag ser den som en delorsak till brytning. Människor omkring den beroende som påverkas. Han vill ju ha ett gott liv men är så i träsket. Jag upplever och upplevde att han inte vet eller tror att han kan ta sig upp. Långvarigt missbruk.

Profile picture for user Nora81

@Tröttiz ♥️ skickar dig en kram.
Idag var jag på al anon möte. Det var så fint att få dela precis det jag kände och höra andras delningar. Jag kände gemenskap och hopp. Det finns verktyg för att hantera sitt liv. Kanske skulle det vara något för dig också?
Jag vet hur man kan må när man sitter ensam med alla känslor och tankar, det är ingen lätt väg ensam.
♥️ Ta hand om dig

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Fint att höra om ditt möte. 🌺

Det känns också konstigt i tillvaron med det som varit, samtidigt med sorgen att han lever så destruktivt. I tillvaron finns en overklighetskänsla. 🤔 Och att jag inte riktigt känner honom då han varit mycket onykter och bakfull. 😔 Att man varit i olika världar liksom. Och vad hade vi? Ett skämt. En "relation"? Suck. Destruktivt åtminstone. Inte sunt. För väl att jag inte fastnade i flera år i detta kaosliv.

Och att man bara tagit, anpassat sig och accepterat vissa saker som med titt i backspegeln är helt absurt. Mina vänner försökte prata med mig i början, lyssnade jag? Nej förstås. "du är inte en sådan som är ihop med någon som återkommande kör onykter, du har ju dina värderingar". Han hade ju inte ens körkort, men det sade jag inte ...

Jag är också frustrerad på mig själv. Försöker tänka att jag gjorde mitt bästa just då, och att man med facit i hand ser annorlunda. Han säger han ångrar oss för att humor och att man har roligt ihop är viktigt, att han saknat det. Ja... Nej, jag hade inte alltid roligt. 🤯 Kanske det inte var roligt för att jag drack minimalt. 🤔 Tråkig och menlös enligt honom. Eller så tycker han även nykter så, vad vet jag.

Jag och vi alla får kämpa på. En dag i taget. 🌹

Profile picture for user Nora81

@Tröttiz en dag i taget ♥️

Ja, insikterna om hur mycket det har kostat kommer över dig nu. Det är nära till hands att undra om man ens känt personen.
Tänker på för en beroende är det viktigaste när hjärnan är haffad att få fortsätta sitt beroende och då är vi ju inte de roligaste människorna. Det är beroendet som kidnappat hjärnan. Skulle han tillfriskna och se med klara ögon hur destruktivt det är att leva aktivt så skulle han även se att du stått där och försökt hjälpa honom att ta hand om sig själv.
Var rädd om dig och hoppas du finner en stunds sinnesro idag. Det är din dag, din tid och ditt liv ♥️

Profile picture for user Tröttiz

@Nora81
Tack 💕 du har också utmaningar...

Något jag önskar jag gjort annorlunda är att diskutera med honom mera kring mina upplevelser om drickandet och att jag tidigare skulle ha satt gränser. Gjorde mitt bästa då, men känner lite så nu. "Om jag ..." 🤨Kanske dessa två saker är väldigt vanliga gällande beroende och anhöriga. 🙄

Det som varit kan man inte få tillbaka, man har nuet och framtiden. Känns med sorg och tillförsikt.
🌹

Profile picture for user Tröttiz

Har inte svarat på samtal vid de tillfällen jag trott han druckit. Haft många missade samtal .. Skrev att jag inte svarar i telefon om jag tror att han dricker, att jag försöker följa den instinkten! Att det inte är ett sätt att straffa honom, men att jag känner så. Och då agerar jag enligt det.

Senare fick jag på mailen en ursäkt till vissa saker han gjort mig. 😳
Vet inte tyngden i ursäkten dock, är det något han tror jag vill/ behöver höra/ att det "hör till" eller är det en stunds äkta skamkänsla som lett till ursäkten. Suck. Tänker man inte på det ena så är det något annat ... 🙄 Har inte svarat. Ännu. Måste man..

Önskar er en bra dag med sinnesro. 💕

🌺

Profile picture for user Tröttiz

Hej. Jobbigt idag. Tänker på exet och hans tillstånd, inte bra alls med honom. 😔 Jag är frustrerad över att jag dras med, att alkohol kan ha sånt grepp. Jag liksom skriker inombords och känner mig ledsen... Mitt grubblande löser inget, men man är ju inte annat än människa. Inte så lätt låta bli att grubbla.
Ha en bra kväll, och söndag. 🌷

Profile picture for user Tröttiz

@Hallonpaj
Hur är det med dig? 🌷
Själv har jag bättre början på veckan än vad helgen varit. Skönt. Känns bättre inombords. 🙏 Går verkligen upp och ner.

" And this, too , shall pass away " -
tror det är Abraham Lincolns ord.
Kom nyss att tänka på det, så är det ju.

Profile picture for user Tröttiz

Ingen bra dag.

Håglös är man med en frustration och sorg. Får inte riktigt grepp över vad?
Att få veta att han tyvärr inte kommer att sluta dricka? Att supa bort relationer med familjen? En sorg över krossad relation med honom? Innerst inne dåligt samvete i att om det skulle finnas ömsesidiga känslor så skulle jag inte satsa eftersom jag aldrig skulle vara viktigare för honom än alkohol. 😪
Kanske en mix av allt ...

Sköt om er.
💕

Profile picture for user Backen123

Vet hur du tänker, efterdyningarna jobbar jag också med. Man har gjort "rätt", tagit ansvar för honom, en skälv och sina barn. Ändå är det så mycket kvar att reda i känslomässigt, uppochner 😏

Profile picture for user Tröttiz

@Backen123
Ja. Man har gjort "rätt". Kanske där som det ligger mycket av det jag känt.
Att det inte räckt liksom, emellanåt kan jag vara så himla arg också på den här alkoholen. Sprickfärdig. Så vet jag också att andra omkring raserar det jag försökt och försöker bygga upp genom att de liksom smeker honom medhårs. Inga konsekvenser. Försöker tänka att vad DE gör är upp till dem. Vad jag gör står jag för. Jag vet vad jag önskar ur en relation, en man som inte vill sluta dricka, inte ens för barn hans - vill inte jag ha. Och huvudlösa saker jag varit med i. Inget sunt alls.
Men, varför är det så svårt då. Blir galen. 😪

Profile picture for user Backen123

Ja du, jag har en tavla med sinnesrobönen på väggen i mitt sovrum, den stärker mig har jag märkt. I exets familj så låtsas man nog som om att jag inte finns, han flyttade hem och jag har inte hört något mer. Märkligt, sorgligt och otroligt dumt! Kloka, normala människor borta, fast dom vet om behandling mm, dom hade kunnat ringa och fråga hur det är. Jag hoppas som du att det "lägger" sig för oss. Den enda som har tjänat på det här för min räkning är tandläkarn, gnisslar tänderna på nätterna så dom spricker ;) Men vi har gjort vad vi kunnat, nu har vi ansvar att gå vidare. Jag tänker att jag har en sorgeperiod nu, sen måste det ljusna

Profile picture for user Tröttiz

@Backen123
Hej. Dessa envisa fyllesamtal ... 🤯
Jag låter bli att svara om han är onykter, så blir man "beskyld" att vara löjlig.
Men jag kör på mitt. Går liksom inte in hur mycket jag än säger att det t ex inte ger något åt någon av oss. Ändå så rings det. Inte ofta men störande. Får väl blocka honom till slut då det inte funkar med att prata till honom.
Sköt om er.
🌹

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Att det kan vara så svårt att bryta helt ... 😔 Tänkte att man kan ju vara vänner men inte ens det verkar fungera. Mina gränser rubbas och allt ska gå på hans villkor.
Men vill jag vara vän med en som trots barnskyddsanmälan och totalt dr jekyll mr hide vid onyktra tillfällen fortsätter dricka. Men varför så jäkla svårt att helt släppa fastän man har allt på bordet liksom ...

Profile picture for user Tröttiz

Vaknade mycket tidigare än jag planerade. Ingen bra morgon. Ont i magen och frustration. Och en sorg att jag börjat se honom som en främling. Då jag ser "nyktra" foton känns allt märkligt. Och han tycker att jag lämnade honom. Skulle han sökt hjälp hade läget varit annat. Och så är jag den onda. Fastän jag vridit ut och in på mig.
Går annars ofta bra nu. Men emellanåt får jag dippar och snurrar in mig. 😞
Sköt om er därute. 🌺

Profile picture for user Tröttiz

Såg på Lerins "Vägen ut" i kväll.
Som andra avsnitt var ögonen inte torra ... Så många som drabbas, både de med beroende och deras anhöriga. 😔
Kom fram till att jag missat några avsnitt. Ska kolla upp om jag kan få tag på dem på något sätt.

Profile picture for user Tröttiz

Så trött på mig själv. 🤯
Så går man emot sina egna gränser och ger efter.
Jag som trodde att jag hade kraft att hålla dem, att lyssna på mig själv. Känner mig som den mest veka människa i världen som inte klarar av något. Fy fy ...

Profile picture for user Whiskey

@Tröttiz: veka människor måste vara det sists vi är som gång på gång flyttar våra egna gränser och står ut med allt elände och försöker hitta hopp och klara av vardagen och finnas där tid och otid......

Profile picture for user Tröttiz

@Whiskey
Samtidigt får jag väl tänka att jag inte är i relationen mer, något kanske att vara lättad över. Att man inte är där i kaos och destruktivitet. Men tydligen uppstår ändå saker där man rubbar egna gränser ... 🤯Får väl försöka ta nya tag bara. 🙄

Profile picture for user Tröttiz

Hm. Jaha. Det ante mig ... 🙄
Så visar det sig att han har dejtat en tjej rätt länge, fastän jag varit "klar" länge pga hans drickande känns det hela surt.
En tjej som också gillar alkohol men inte lika fullt som honom har jag hört ...
Är dock inte förvånad att han börjar hänga med en helt annan typ än mig,
jag som druckit väldigt lite. Får väl bara hoppas de inte drar ner varandra ...
🌹

Profile picture for user Backen123

Ja det gör ont, men förhoppningsvis går den känslan över snabbt 🙏
En alkoholterapeut jag gick till sa när jag berättade om min rädsla att han skulle träffa nån annan och börja må jättebra, att det blir samma där efter nåt år och förmodligen ännu värre. Det blev en tröst för mig, antingen ställer han till med samma kaos som med mig, eller så tillfrisknar han mirakulöst och då kommer han komma till insikt och hon får leva ett rätt tråkigt liv utan fest och vänner.

Profile picture for user Tröttiz

@Backen123
Tack för ditt svar, sköt om dig. 💕

Det man får tänka på är hur det har varit och vad jag inte vill fortsätta vara i.
Jag tänker på det ofta, men känns ändå samtidigt väldigt jobbigt emellanåt.

Profile picture for user Tröttiz

@Tröttiz
Så var det kört igen med mitt mående pga annans destruktiva leverne.
Vi har ju brutit, men emellanåt blir jag så frustrerad att jag nästan vill skrika. Denna förbannade alkohol. Att prioritera den framför barn. Sån satans kraft.
Får ont i magen hur den trasar sönder de med beroende och dem omkring.
Vårt senaste samtal, planen är att dricka ensam för att dricka då man umgås, ja då kan det gå på tok. Jag är ju omtänksam där och tänker på andra menar han. Dessa resonemang ... hm, det skulle då tas tacksamt emot. Kan förstå tanken liksom men det dricks ju ändå ...
Sköt om er. 🌹

Profile picture for user Tröttiz

Något som jag funderat på.
Mitt ex smög inte med alkohol ...
Andra gör det. Jag tänker kanske för mycket, men då man öppet dricker har jag funderat på om man mer har kommit till tanken att "detta är som jag är" liksom, att det är svårare att sluta än de som gömmer för sin respektive? 🤨

Vi bröt för över 1 år sedan men ännu kommer vissa tankar över mig ... 😔

Har det för det mesta bra, har "bara" mig själv och sluppit oro och kaos i tillvaron. Men emellanåt kommer tankar ...

Sköt om er där ute. 🌹

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz Hej

Jag har inget svar på din fråga men jag kom och tänka på en sak som en tillnyktrad alkoholist sa till mig när jag lämnade relationen. "Försök inte förstå vansinnet för det går inte" det hjälpte mig att bara släppa allt och lägga den energin på annat istället.

Allt gott!