Han blir så elak när han dricker....

Hej!
Har en särbo som är alkoholist. Vi har varit ihop i dryga två år. Det tog ungefär ett halvår för mig att fatta att han är alkoholist och då var jag redan upp över öronen kär. Lägg till blåögd, har aldrig levt nära missbruk utan trodde på allvar att "kärlek övervinner allt". Efter ett år började han bli elak mot mig i samband med fylla. Efteråt var han ångerfull och hade ångest men det har gått över. Numera säger han bara typ "tjata inte du vet att det bara är fyllesnack". Är det någon som vet varför en del blir så elaka när de är fulla? Har en kompis vars man har problem med spriten men han blir aldrig någonsin elak mot henne, bara löjlig och jobbig. Varför blir min annars så trevlige karl som förbytt när han blir full? Jag är inte full så jag minns varenda ord han säger. Blir helt förkrossad och känner mig som en papperskorg för hans aggressioner som ju måste finnas därinne jämt men kommer fram först när han är full! Nu har jag gjort slut med förhoppning om att han ska ta tag i sina problem. Men det fortsätter ju att påverka mig eftersom jag går här och hoppas! Gör han inget kommer jag bli helt knäckt och känna att jag inte betyder något för honom! Varför elak mot någon man älskar? Så ledsen :-(

Profile picture for user Dionysa

heter det ju. Det gäller att ta höjd för det, ta ansvar och se till att man inte försätter sig i ett tillstånd som gör att man skadar sina nära och (förhoppningsvis) kära. Hälsa honom gärna det!

Profile picture for user Nordäng67

Som svar på av Dionysa

Jo visst är det så "där spriten går in går vettet ur"! Så är det väl till viss del för alla, man får sämre omdöme mm! Men att förvandlas till en renodlad psykopat.... Måste ju bero på nåt! Man har ju hört att från fyllon och småbarn får man höra sanningen! Och är det sanningen han får ur sig när han är full är det inte kul att vara jag! Han säger själv, i nyktert tillstånd, att det absolut inte är saker han tänker på och tycker annars! Han vill helt enkelt såra mig och använder de medel som krävs! Helt sjukt att man tar risken och dricker när man vet att man blir sån! Och varför blir man sån att man vill såra den man älskar? Om jag dricker så blir jag mer kramig och kärleksfull möjligen! Alla förändras ju av att dricka alkohol! Kanske inte är lönt att fundera över varför! Det kanske inte finns något svar på det! Du har rätt i att man själv får ta ansvar och höjd för det! Det ska ju ingen annan behöva göra!