Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Knutten

Mitt tips till dig är att sluta dricka först, blir nog för jobbigt att både sluta med a och cigg samtidigt, samt om du börjar at tv sluta röka men dricker så kommer bara fylle suget till att röka. Av personlig erfarenhet så kan jag säga att a är betydligt mer skadligt än cigg (ena föräldern var alkis men rökte ej och den andre rökte och var helnykterist hela livet) skillde ca 20år på dödsåldern.

För mig är vin = cigaretter så jag röker aldrig annars bara när jag dricker vin. Nu ser jag framemot Dag 1. Så trött på att vakna trött med ångest

Sluta röka tvärt år 1993. Rökte mer än ett paket om dagen och snusade samtidigt. Har fortsatt med portions snuset på daglig basis. I samband med alkohol röker jag alltid nån cigg. Är aldrig rök sugen men tycker det är gott med en cigg tillsammans med rödtjut.

och jag står redo i strålande solsken och värme. Är på höstlov och det har druckits vin i mängder varje kväll så även igår, min sista vinkväll på lääänge. Självklart kommer alla att undra i em när tapas, vin och öl dukas upp varför jag inte tar något. Eller till middagen ikväll? Men jag ska verkligen gå i mål nu. Dessa kvällar har varit så onödiga att dricka på, inte värt att vakna torr i munnen och snurrig i huvudet, denna morgon inget undantag. Den här äckliga känslan ska jag påminna mig själv om när jag vaknar pigg och fräsch i kropp och knopp. Sen även nästa morgon...och nästa... Ha en fin dag!

...blir dag 1. Varför varför måste alla lägga sig i mitt liv? Kan folk inte lämna mig ifred och vara lite omtänksamma tillbaka när jag bara ger och ger? Jag som var så fast beslutsam igår att från 1/11 inte dricka en droppe. Vad händer igårkväll när vi ska ut på middag? Jo, det blev rödvin, inga mängder men tillräckligt för att jag ska känna det idag. Jag får kavla upp armarna och se en nykter dag framför mig. Känner mig sååå energilös och deppig och det är inte riktigt likt mig. Ilksen känner jag mig också

Hur ”blev det rödvin”?
Om du har bestämt dig för att sluta så får det inte ”bli lite rödvin”. Sök motivationen hos dig själv och ha det alltid i åtanke varför du slutar. Du måste också ha en strategi för vad du ska säga till folk när du är ute i alkoholsammanhang. Hela sanningen, vit månad, alkohlfritt år challenge, ska köra i morgon bitti, lite krasslig, satsa på träningen etc. Men den största boven i dramat är du själv. Jag har svårt att se vänner som bänder upp käkarna och häller in vinet. Men då låter det mer som fiender. Så stålsätt dig, folk kommer att fråga, för sånt är samhället nu, det kommer kanske trugas ibland eller tjatas (av dåliga vänner). Svårare att förändra alla andra än sig själv. Du måste ha motivationen och hitta styrkan att säga nej. Annars kommer det bli dag 1 rätt ofta. Känn efter hur du känner dig idag och lägg det på minnet till nästa gång det riskerar att ”bli rödvin”. Du grejjar det, ett bakslag är inget bakslag så nya tag med stärkt motivation!

själv i dramat. Jag var väl inte redo igår kan jag tänka. Precis som du skriver är det ju jag själv som öppnar munnen och sköljer ner dropparna och det där med att det trugas och tjatas det stämmer verkligen på pricken. Vi har pratat väldigt mycket alkohol här nere och vad jag läser mellan raderna "mörkar" man gärna sin konsumtion. Ser tillfällen att Sverige blivit så internationellt och det är så accepterat men i själva verket är det nog mer att man vill se att det accepteras mer idag än förr. Tack för att du svarat och tror på att jag grejjar det!

För visst är du väl Pellisan...

Häksar dig välkommen tillbaka även om det alltid är dubbla känslor att göra det. Självklart vill man att frånvaron ska ha berott på att det gått bra för någon.

Mycket bra tankar från IronWill här ovan. Han har självklart rätt, det är i grunden bara vi själva som kan ta det avgörande steget och ta kommando över fortsättningen. Hoppas att du finner styrka att göra det.

Kram

och idag blev det verkligen Dag 2! Vaknar hyfsat pigg. Sovit dåligt men helt nykter och med bara vatten i kroppen. Vi var till och med ute på restaurang igår och de andra drack vin, min man öl och jag bubbelvatten. Så skönt!Tyvärr blir magen lite bubblig men jösses det står jag ut med.

Tack Vinäger! Ja jag är tillbaka och det är Pellisan, bytte nick efter att ha läst vad Carina skrev. Jag ska hänga här nu men kommer inte kunna vara lika frekvent att skriva som många andra eftersom jag alltid har man eller barn omkring och jag är inte redo att berätta för dem att jag inte ska dricka vin nu för de tror inte att jag klarar det. Som jag skrev förut, mitt problem är inte att jag spårar ur eller gör bort mig, somnar osv utan att jag dricker ofta och det blir gärna en hel flaska. Förut klarade jag av att dricka utan cigg men nu går inte ens det längre. Ironwill har många många goda råd och tips

Kramar tillbaka!

En dag i taget! Skit i folk som trugar eller tjatar du är huvudpersonen i ditt liv! De kommer att sluta när du visat att du är en förändrare. Kanske kommer en och annan att haka på. Kom ihåg också att du inte ”är” problemet. Det är bara en del av dig. En del som kanske fått ta för stor plats ett tag men du är så mkt mer. Så när du är redo, överväg i alla fall att prata med din man. Elller analysera i alla fall om du inte vill för att du fortfarande vill ha en dörr öppen? Det är okej, men blunda inte för det i så fall. Min egen åsikt är att vägen till ett nyktert liv är fullt av snubbeltrådar, stenar och spikar, så enda sättet fram är med vidöppna ögon. Vi har inte råd att blunda för saker. Kämpa på och fortsätt häng här. Grattis till dag 2.

Imorgon dag 3 för mig och jag längtar att kliva upp till mitt morgonkaffe. Blev ramlösa på planet. Såg två stycken filmer som berörde mig oerhört. Har någon sett Tårtgeneralen? En annorlunda film, alkohol, A-lagare och en man som verkligen vill lyckas med något annat i livet än supa. Sen TED, no words.

Som TED sa: varje dag utan kärlek är en förlorad dag! Jag tänker: varje dag utan alkohol är en vunnen dag. Sov Gott!

... och den kritiska tiden på dygnet börjar infalla sig. Hemma, söndagmiddag och ett glas rött, eller två. Nu gäller det att jag klarar detta idag för imorgon är det en annan nykter dag. Nu ska jag iväg på 75 min träningspass och lustigt nog brukar jag vara sååå extra extra sugen efter det. Härligt att vakna imorse och kliva upp till kaffekoppen. Ut på en långprommis med vovven och nu träning. Ingen som helst känning i kroppen av att vara bakis. Så skönt!

Exakt samma tid varje dag börjar jag tänka på kvällen och hur gott det skulle vara med ett glas vin. MEEEN träningskläderna är på och jag ska iväg till Friskis. Skittrött om jag får uttrycka mig så. Sover urdåligt på nätterna och blir trött på em men träning är ju bäst. Dag 4 som helt nykter börjar gå mot sitt slut - behöver bara tänka på hur härligt det är imorgon med kaffekoppen. Dagen gått fort och jag ska läsa mera sen vad alla ni andra goa människor har skrivit och hur ni mår! Jag bävar och fasar redan inför helgen. Måndagkraaam

...denna morgon är att kunna skriva en massa här inne hos alla som kämpar precis som jag. MEN denna vecka finns inte tiden. Precis kommit hem från höstlov och har massor att göra. Kämpar vidare med alla tankar om vin, alkohol, snart helg. Det viktigaste för mig nu är att peppa mig själv att inte dricka vin ikväll. Det är ju lillördag idag = vin och god mat. Sovit hyfsat gott och jag har Dag 6 framför mig

Bra jobbat! Känner igen tankarna som dyker upp och försöker locka en. Just det där med lilllördag låter väldigt bekant, så lätt att hitta en ursäkt då att köpa hem några flaskor. Kämpa på och lycka till!

... och det är då själva attan att så fort jag har för mycket att göra för att gå in och skriva samt läsa här inne så faller jag. Tänker inte fokusera på det för dåligt samvete är det sista jag orkar med. Allt går egentligen jättebra men som sagt igår blev det 1 1/2 glas vin till den urgoda spaghettin och köttfärssåsen. Skämsmössa såklart men jag fortsätter och är sååå glad över denna "vita" vecka. Helgen fortsätter i samma anda men helt vit. Ska ta bilen ikväll och äta middag med så trevliga vänner. Jag undviker mina vinvänner nu som bara vill träffas för att ta lite rödpang, träffar mina träningskompisar istället. Mycket bättre för mig. Imorgon ska jag lägga in en joggingtur på eftermiddagen och söndagen Skivstång Intervall 75 på Friskis. Ha en himla gooo fredag! Kram

Har haft så mycket att göra att jag inte hunnit tittat in här. Visserligen är det bra för då fokuserar man inte på att dricka vin och det är träningspass som upptagit min tid. Om det har gått bra? Tja både ja och nej. Jag har verkligen inte festat med tagit några glas. Kommer inte ihåg vem här inne som bestämde sig som jag (att var vit), men misslyckades hela tiden precis som jag och som till slut bestämde sig för att "få" ta lite vin fredag eller lördag. Jag mår så innerligt bra när jag INTE dricker. Låg självkänsla, dåligt självförtroende, tycker jag är ful, äcklig, tjock och fet och det bästa är att när jag inte dricker känner jag mig mycket "snyggare" och känslan i kroppen, den där plufsiga känslan försvinner. Det är DEN känslan jag vill ha alla dagar i veckan! Ha en fin tisdag alla goa här inne som kämpar!