Och så vidare...

Profile picture for user FinaLisa

Så får den heta min nya tråd för nu känns det som jag är vidare.👍😊

Efter att ha varit måttlig i 100 dagar så tänkte jag fortsätta på det spåret.
Det har gått bra och det känns fint att kunna fortsätta skriva på forumet utan att ha dåligt samvete eller känna sig sämre än någon annan för att man har valt ett annat spår än det helvita.

Och Tack Nykter 2021 för att jag fick husera i din tråd ett tag 🙏😉
Nu är du och alla andra ❤️ välkomna att skriva i min nya tråd!

Önskar er alla en fin måndag ☀️

Kram🌼🌷🌼

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Hej! Vad roligt att du har en egen tråd! Grattis till 100 måttliga dagar! Det ser jag också fram emot.
Pratade med min läkare för några minuter sedan och insåg hur viktigt det är att fortsätta här och inte släppa taget om måttligheten. Ser fram emot att följas åt!

Ha en fin måndag!😎

Profile picture for user Majaela

@FinaLisa, härligt med ny tråd här! 😀 Vi har nog båda kapat @Nykter2021’ s tråd ett tag. 🙈
Jag borde väl med starta en här för att se om jag gör fel ”sidospår” innan mina tre månader är slut. Grattis till 100 dagar med så få planerade och lyckade strategidagar! 👍🏼😀🙏

Profile picture for user Vitsippan.

@FinaLisa Hur är det, ska man ha en egen tråd? Jag tycker det är bra att hålla sig i en måttlighetstråd och få en kontinuitet där. Jag har inte riktigt tid och orka att surfa runt så mycket i forumet. Jag får se hur jag gör.

Profile picture for user FinaLisa

@Vitsippan. 💚
Jag kände att det var lättare att hålla ordning på sina inlägg och kommentarer med en egen tråd här.
Eftersom det är här jag kommer hålla till framöver så vet jag i vilka trådar jag har svarat och också följa uppdateringarna.
I de andra rummen skummar jag bara ganska snabbt och läser den handfull vänner jag följer.
Det är otroligt många nya som tillkommit! Det är omöjligt att hinna läsa alla..😊
Kram💚

Profile picture for user FinaLisa

@Majaela 💗 Tack, vad kul att du tittade in! 😊 Ja, så bra att man kan skriva lite då och då i en egen tråd. Det är ju lättare att gå tillbaka och läsa om det skulle behövas.

Bra av dig att sätta upp delmål i början. Det kan kännas oöverstigligt om man säger "nykter för alltid"
Det måste mogna fram tror jag.
Kram 💚

Profile picture for user Smurfan_

Härligt med en egen tråd - vi får hålla koll på varandra så att vi inte tummar för mycket våra individuella regler vi har satt upp för oss med måttligheten!

Skönt att det finns en del som är måttlig så att vi inte förstör för någon som vill vara helvit.

Grattis till 100🏋️‍♂️ Jag har nu varit måttlig i snart 50 dagar - halvvägs 😂

Profile picture for user FinaLisa

Dag 5 utan socker känns bra! Sockersuget har minskat och nu är det mer salt och fett min kropp vill ha😊
Jag äter minimalt på kvällen och det kan vara en morot, äpple eller en bit hårdost. Dricker vatten till. Blir kissnödig på natten om jag dricker te.

Idag har jag och mannen fått vår andra vaccindos och det känns bra.
Hoppas vi kan vara ute lite mer tillsammans nu framöver och att det blir lite varmare.
Imorgon har jag funderat på om jag ska köpa en halv flaska rödvin.
På ett sätt vill jag hålla mig en vecka till just för viktens skull. Vet att suget på godis och mat ökar när jag dricker vin.
Kanske jag ska hitta något annat gott att dricka? Jag har ju faktiskt Sun bitter i kylen och blandat med mineralvatten blir det ju helt ok.
Och lite nötter till det är ju också väldigt gott.
Men vi får se vad jag bestämmer imorgon, lusten får avgöra!

Ha det fint!
Kram 💚🤗

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Härligt med att vara sockerfri! Det är en jätteutmaning!
Grattis till vaccineringen! Det ger hopp om en sommar med lite mer umgänge! Jag var ju ute med min mor på lunchen och såg glada pensionärer lite här och var. Underbart.

Jag har inte heller bestämt mig - tänker att jag beslutar mig imorgon kväll angående vinet. Jag har också ansträngt mig denna veckan med lite sopp-fasta light (fast jag åt en gryta på kikärtor till lunch idag). Det hade varit skönt att tappa ett par cm 😉. Jag har ett par snygga vita byxor jag köpte i höstas som jag inte kan knäppa nu...

Mm, vi ser imorgon vad lusten säger...

Stor kram 🤗

Profile picture for user Lennis

Bra jobbat med att jobba bort sockret det är värre än att sluta med både vin o snus tycker jag!! Starkt mycket starkt jobbat 💞!! Dit har jag inte kommit än - får såna sjuka sockerbegär ibland o sen min svaghet ostbågar o chips 🙃 jaja försöker hålla mig till helgerna bara...går sådär...men forsätter ”försöka” 😜!! Njae träningen har legat nere på gymet ett år tänker att jag ska ta tag i den efter eller under sommaren!! För tillbaka till massa tränande bra ork, energi o kondis ska jag ha igen...så hoppas o tror jag att kilona rasar...
Ha en trevlig helg! Gör som du känner med vinet känns det rätt såklart du kan ta det! Kan bara svara för mig själv en liten flaska blir för lite då vill jag ha lite nästa kväll med. Tror jag, nu vet jag inte 5 månader har fått kroppen att inte ha någon önskan efter vin - inte i tanken ivarjefall. Hur det blir den dagen jag väl köper än vet jag inte
Haha men den testen blir inte först midsommar eller semestern - så får se! Ta hand om er!! skönt med färdig vaccinerad!! jag har fått en spruta förra veckan så en månad eller så till klart 😊😊
Må så gott o trevlig helg ☀️☀️!!

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 💚
Tack, jag är frisk men har lite känning av vaccinet. Fortfarande lite öm i armen och aningens trött i kroppen.
Igår var jag hos frissan och där bestämde jag mig för att ja, köpa en liten flaska rödvin. Och samtidigt en liten burk cider eftersom jag var så sötsugen plötsligt.
Så när jag kom hem åt jag jättesöta belgiska jordgubbar och vanilj glass.
Kvällen blev lugn och det kändes helt ok med alkoholen. Inte för mycket utan alldeles lagom.
Kram 💚

Profile picture for user FinaLisa

@Lennis 💚
Jag försöker också hålla mig till helgerna med godiset men igår blev det lite fusk...
Däremot är jag väldigt nöjd och lite förvånad över att jag kunnat ställa om vad gäller vinet. Precis som du har jag alltid velat ha mer när jag ändå dricker. Minst en flaska vin och gärna ett par öl.
Men nu känns det som jag blir väldigt nöjd med den där halva flaskan. Kan det ha att göra med att jag dricker mer sällan nuförtiden tro?
Mycket möjligt... Är hursomhelst väldigt nöjd att kunna vara måttlig och inte ha ångest.
Ha en fin helg ☀️😎
Kram 🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Vad skönt att du har hittat hit! Det känns som om det fungerar bra för dig med det kontrollerade drickandet! Är du fri från tankar om alkohol mellan gångerna du dricker? Om du dricker lite en kväll klarar du dig då från att dricka nästa kväll? Så skulle jag vilja ha det på sikt men är ganska övertygad om att det inte skulle fungera för mig. Men jag är glad för din skull!!

Tänkte på det där med socker...i mitt arbete kommer jag i kontakt med en person då och då...hen jobbar i en annan verksamhet och vi brukar alltid växla några ord innan vi pratar om själva ärendet. Hen fick diabetes för en tid sedan. Då slutade hon att äta godis och sötsaker och efterrätter. Hen kollar ju sitt blodsocker några gånger om dagen. Hen berättade att hens familj och hen brukade alltid äta lite godare bröd till frukost under helgen...ja helt enkelt äta lita mysigare. Då pga kolhydraterna i brödet kunde hen se att blodsockret stack iväg...även om jag vet att man ska vara försiktig med kolhydrater så fick jag i alla fall mig en tankeställare. Jag tycker väldigt mycket om att äta smörgås till helgen...men skulle behöva göra en förändring där. Få se vad det kan bli. Vad äter du till frukost?

Kramar:)

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk Godmorgon 🌦️

Tack, min strategi fungerar bra, faktiskt bättre än jag trodde!😊
Bestämde att jag skulle fixa det även om jag gjorde en justering från "att aldrig dricka ensam hemma" till att tillåta mig det ibland. Men då köpt en liten flaska vin plus en liten cider.
Har varit nöjd med det och inget sug dagen efter.
Jag försöker också hålla ner sockret på vardagarna och min frukost innehåller inte så mycket av det.
Egentligen äter jag två frukostar eftersom jag går upp så tidigt som 5.30. Då äter jag 1 dl keso och en halv banan plus kaffe med Barista havredryck i.
Vid 9.30 äter jag en rågformsmörgås med ost, ett kokt ägg, lite fil eller yoghurt med egenblandad müsli.
Brukar pressa grapefrukt eller blodapelsin när det är säsong men även denna tid på året är ju vanliga apelsiner inte så kul...så ibland dricker jag färdig juice. Men det är ju verkligen blodsockerhöjande har jag förstått.

Förövrigt såg jag Eurovision festivalen igår, vilken spänning det blev på slutet! Själv tyckte jag om Frankrike, Ryssland och Norges bidrag 😊

Varafrisk, önskar dig fortsatt kraft och styrka i din kamp mot alkoholen!!
💪🤗💪 Snart en månad, Wow! 👍👏

Många kramar 🧡🌷🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Så gott att fin strategi fungerar så bra🙏🏻

Låter som bra frukost/frukostar👍🏻 Eller frukost och ett större mellanmål? Spelar egentligen ingen roll vad det heter bara det funkar för dig. Visst jobbar du som personlig assistent åt din sambo? Går det bra?

Ha en fin måndag☀️🤗

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Vilken skön lördag! Det glädjer mig att du hittat en modell som passar dig. Tänker att jag också har gjort det och att vi fortsätter skapa bra vanor som håller oss på rätt köl. 😊

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk 🧡 Jag har valt att gå i halv pension och jobbar andra halvan för min sambo. Det går upp och ner som allt annat men för det mesta går det bra. Han har kvar förmågan att kommunicera tack och lov, äter hyfsat bra själv och har ett gott humör😁
Så jag är ändå tacksam...det kunde varit värre...🙄
Kram 🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Så bra att ni kunnat lösa det så om det fungerar för dig🤗Min dotter jobbar som personlig assistent åt en man i min ålder men det är tydligen så att det är väldigt svårt att förstå vad han säger.
Så jag förstår att det är skönt att ni kan kommunicera med varandra🙏🏻

Ha det fint🌷

Kram💗

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 🧡

Tack, det går bra, jag håller mig till helgen 😊 då får jag festa loss på en underbar blandning av finlakrits i olika former och smaker. Påsen är redan inköpt och ligger gömd under en påse russin...

För övrigt så slutade en bra dag tyvärr med ett gräl i telefonen med yngste sonen😡 🤬☹️
Han är så snarstucken och hetsig så det går inte att beskriva! Och det behövs ingen alkohol för hans del...
Han är bara så grymt lättkränkt och hamnar ofta i dispyter även med vänner.
Så nu har jag ont i mammasjälen men ska försöka läsa en stund innan jag förhoppningsvis kan somna.
Sov gott 😴

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Förstår känslan att ha ont i mammasjälen...man vill inte ha de där grälen m sina barn. Hoppas att det blir bättre imorgon och att det löser sig i lugn och ro🙏🏻

Kanske du sover redan om inte så godnatt😴kram💗

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa

Fint att höra av dig och att det går bra!

Alltid tråkigt att hamna i gräl med barnen - vi har också ett som är lite snarstucket och alltid ska stå på sig. Övar mig att bara låta det passera 9 av 10 ggr. Inte helt lätt.

Ha en fin dag!

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk 🧡@Nykter2021 🧡

Tack, grälet löste väl upp sig frampå förmiddagen men det är helt klart en lågintensiv konflikt mellan oss.
Vet inte om vi är för olika för att mötas i vår grundsyn på tillvaron och människor..🤔
Men det får vara såhär, vi kan åtminstone vara överens om att vi får tycka olika 😉
Förövrigt så känner jag mig tråkig idag. Har tvättat två fönster mellan mina arbetspass men blev inte mycket gladare av det.
Men imorgon är det fredag och då får jag äta godis! 🍬🍫🍭😋
Ska träna på förmiddagen och det längtar jag också efter. 😊

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Majaela

Vad härligt att längta efter godis på fredagen!
Jag tror jag skall sätta godisförbud för alla dagar utan fredagen ( nu äter jag lite varje dag 😱)
Skönt att höra att det är tillfällig vapenvila!😉🌸💕🌸

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️

Det blev en del lakrits, jordgubbar och glass igår! 😋 Magen som blivit lite plattare under veckan känns nu lite rundare igen...🙄
Men, det känns ändå bra att ha satt dessa rutiner.
För mig som kan gå loss på allt sött som finns hemma om jag blir på det humöret så känns dessa två senaste veckorna som en seger.👍
Och alkoholrösten håller sig borta😊
Det beror säkert på att det inte känns så viktigt längre. Alkoholen har på något vis avdramatiserat sig själv i min hjärna...
Kanske beror det på att tvånget att hålla sig helvit blev som en fix idé och att jag nu känner en frihet som jag själv styr över?
Jag vet inte vad jag ska tro, är bara glad över att det funkar.
Samtidigt är jag fullt medveten om att jag måste hålla på rutiner vad gäller intaget av just alkohol och socker.
Det funkar inte att börja fuska, det är då hjärnan spinner loss!🤯

Idag blir det nog en cykeltur ut till havet 🚴‍♀️ ⛱️ det ska bli ☀️ och 20 grader sägs det!😊

Önskar er alla en fin helg!
Kram 🍃💗🍃

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Vad härligt med framgång och fina insikter!

Det låter som om du har hittat en väg som fungerar för dig och visst är det så - allt som fungerar är bra!
Jag blir jätteglad när jag läser ditt inlägg.

Härligt med havet! Önskar dig en underbar lördag!

🤗

Profile picture for user Lennis

@FinaLisa Godmorgon! Skönt att höra att du hittat ett sätt som fungerar för dig ☀️☀️Riktigt glad att höra det 🌸!! Lagom är alltid bäst! Fix idéer o tvång funkar sällan i längden!! Önskar dig en riktigt skön helg med massa 🌞 o en underbar tur till havet! Själv blev det en promenad i skogen nu på morgonen - men skönt det med 🌳🍃🌼🌞!!

Profile picture for user FinaLisa

@Lennis Godmorgon ☀️😎

Tack, så kul att du tittar in ibland!
Härligt med "gamla bekanta"🤗 som hör av sig då och då. Vi var ju en kvintett som hade en väldigt intensiv kontakt här på forumet ett tag...
Undrar och hoppas så klart att det går bra för alla, att de hittat sin väg med eller utan alkohol.
Själv har jag hittat min och det gör mig lugnare och nöjdare.😊

Min cykeltur till havet får bli idag istället, igår blåste det kallt! Då blev det promenad till glass caféet istället 😋🍨
Ha en fin söndag Lennis och ta hand om dig!🤗

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️
Ny vecka och snart juni!

Mitt premiärdopp igår var kallt och snabbt💦 bara 13 grader i vattnet 😲.
Men solen värmde och den tog lite väl bra på skinnet.🙄 Fast ingen fara, blev bara lite röd...

Idag ser ut att bli ytterligare fin och solig. Ska fortsätta med balkongen, hittills har jag fått ut pelargoner, och igår köpte jag en stor cerise Dalia.
Vill gärna ha något vitt också men helst inget som har massa småblommor som faller av i drivor...
Vilka är era favoriter bland balkongblommor? 🌼🍃🌻🌸🌺

Ha en fin sista maj!🤗☀️😎

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa oh, vad härligt med premiärdopp! Jag tänkte ta mitt imorgon 😬
Tyvärr är jag inget vidare på blommor - jag kämpar med att prova mig fram i mina blomsterlådor som just nu innehåller ”solöga” i olika färger...Dalia är dock min absoluta favorit och jag funderar på att investera i ett antal...men då får man vara beredd att sköta om dem...min morfar tog upp knölarna varje vinter och hade några fantastiska Dalior som blommade kanske från juli och sedan hela hösten...jag kan fortfarande se dem framför mig ...(nu prata vi om 70- och 80-tal.)

Njut av dagen! 😎

Profile picture for user FinaLisa

Äntligen bio igen!
Konstigt att känna så precis när sommaren börjat men så känns det faktiskt!😁
Idag ska jag äntligen få se Nomadland med Frances McDormand! 👍🙏

Så skönt att saker och ting börjar öppna upp igen. Samtidigt måste man vara försiktig... Vi har en vän som hade en lindrig covid-19 i december och som fick sin första vaccindos i april. För två veckor sedan fick hen covid-19 igen!?😲 Så man kan inte vara säker på någonting..🙄

Förövrigt så fortsätter min kamp mot sockret. Kampen mot vinet är inte längre än kamp känner jag. Rösten säger jaha, just det, det var ett tag sedan du tog ett glas...kanske du ska....nja, nä, varför då? Det är väl onödigt när du inte ens är sugen på vin...?
Men kanske till helgen då vi ska ut och äta med goda vänner. Bra att kunna bestämma där och då😊.

Nu på förmiddagen blir det ett träningspass!🏋️🤸‍♀️💪😊

Ha en fin onsdag alla forumvänner!☀️
Kram 🌸🌼🍃

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Ja, vad roligt med bio - (det blir lite som hockey-vm) 😆 del blir häftigt att gå in i mörkret!!
Ja, visst ska vi vara försiktiga. Ingen vet riktigt så visst är det konstigt.

På tal om kamp så har jag inget druckit på 11 dygn och känner absolut noll sug. Jag noterade dock igår när någon sa på TV - ”ikväll firar vi med ett glas champagne” så kände jag ett litet pirr i kroppen och en tanke kom om att det hade verkligen varit på sin plats om jag också drev restaurang...nu gör jag ju inte det 😉 så jag lät bara tanken passera.
På fredag ska jag och maken på en fin restaurang så då blir det vin till maten och jag ska registrera i Måttfull. Inget jag går och tänker på nu utan bara ett faktum. Och jag ser fram emot lite romantik med maken.

Härligt att du tränar på! Så viktigt! Sockerkampen bör gå att vinna den också även om den är svårare i och med att sockret finns överallt. Jag tänker Måttlighet där också. Jag fick på mig byxorna igår även om dem sitter som ett korvskinn. Jag ger mig till midsommar att kunna sitta ner i dem 😄. Just nu kan jag bara stå...

Härligt att höra att det går bra för dig! Det gör mig glad!

Ha en fin dag!

🤗

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️

Lite biogodis blev det...🙄 Suget blev så starkt och jag tror det berodde på förmiddagens träningspass och att jag åt lite för lite vanlig mat efteråt.
Så inatt vaknade jag 1.30 och kunde inte somna om riktigt efter det.
Tror att det hänger ihop med det sockret jag åt, visserligen bara ett hg men ändå...har märkt att min sömn blivit bättre dessa veckor jag minskat på socker.
Men kan snart knäppa mina gula byxor 😊 fast det är ett par kilo kvar till jag kan sitta i dem. Vill ju inte fira midsommar stående😂 Eller hur Nykter 2021?😊
Ha en underbar torsdag!
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Nykter2021

God morgon!

Jag har inte tänkt på det tidigare men det är kanske så att sockersug kommer med vissa situationer?

Vad kul att du också har ett par byxor att komma i till midsommar ...och helst kunna sitta ner ...

Hoppas din helg blir underbar! Nu har ju sommaren gjort sitt intåg på riktigt!

Kram

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️🇸🇪

Idag är det fyra månader sedan jag bestämde mig för måttligheten😊.
Av dessa 120 dagar har jag druckit någon form av alkohol 7 dagar och det måste väl kallas måttligt!?👍

A-Suget är inte så förekommande längre men jag tycker det är värre med sötsuget nu...🙄
Får verkligen hålla mig i skinnet! Igår köpte jag en påse lösgodis utan att tänka mig för. Åt nästan maniskt 🤢 och mådde inte alls bra när jag skulle lägga mig. Men sov gott trots detta och idag är en ny dag! ☀️😎

Önskar alla en fin 6 juni! 🤗☀️🇸🇪
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Charlie70

@FinaLisa du är fantastisk! Grattis till fyra månader måttligt. Jag tänker lite att om någon undrar vad måttligt drickande är kan de följa dig för du har fattat grejen. Jobbigt att det blir godis i stället, men på något sätt är summan av lasterna konstant till man sätter P för hela rasket. Nu vet du att det inte funkar för dig att sluta helt, så då blir det nog så att hjärnan fortsätter skrika efter second best, godis, ett tag till. Är inte alls påläst på måttlighetsdrickande men det vore intressant att förstå hur det kan bli för dig på sikt med godissuget, kommer hjärnan kunna omprogrammeras trots att den då och då underhålles med det den är beroende av tro?

Kram!

Profile picture for user Majaela

Vad duktig du är med måttlighet och träning. 🥳😍🌸💕🌸🏋️‍♀️
Förstår din besatthet av godis, är det inte det ena är det det andra ..😏
Själv är jag galen i brio-kolor. Både färgade och gräddkola 😋😋
Kram

Profile picture for user Charlie70

@Majaela färgade Brio är det godis jag vill ha när godissuget sätter in. Även Colaflaskor och Zoo är toppen... Färgade Brio finns inte i alla livsmedelsaffärer alltid och har därför en liten flair av exklusivitet för mig!

Kram!

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 💗
Tack, fint att få vara en förebild ibland.... 🤗
@Majaela 💙 Jag är bra på att hålla i träningen, ren självbevarelsedrift, annars får jag ont i ryggen...
Vad gäller godisätandet är jag en väldigt dålig förebild....🙄
Gillade också briokolor förut men det blev för dyrt för mina plomber lossnade....😁
Gillar mjuk lakrits, både salt och söt och choklad med nötter. Och skumgodis...och mycket annat😋😉
Glass, i olika smaker men inte sorbet.
Suck, jag har fortfarande några kilo för mycket så jag måste avstå det mesta ett tag till. Ikväll blir det en liten knäckemacka med ost och ett äpple.

Ha det fint!
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Charlie70

@FinaLisa fick mig ett gott skratt (f´låt!) angående Briokolorna... Stackars tänder och plånbok. Vad bra att man kan göra andra övervägda val i livet! Vi här inne är väl samhällets experter på just det tänker jag. Jag har kommit igång med jympan nu också. Så himla skönt! Min kropp tackar mig. Leder, muskler, hjärna. Ser bara fram emot att vara så pass vältränad att jag kan ta ut mig riktigt ordentligt. Vill känna mig som Kung över min egen kropp. Är just nu på nivån spyfärdig efter 10 minuter på spinningpasset så en bit kvar men jag ger mig inte!

Kramkram!

Profile picture for user FinaLisa

@Charlie70 🧡

Bra med jympa tycker jag. Den är så allsidig och dessutom rolig med musik och en ledare i mitten😊 Bara att hänga på och ge järnet!🤸🤸‍♀️🤸‍♂️

Kondition är ju en färskvara och det märks med en gång om man håller upp några dagar. Blir stel som ett kylskåp!!☹️

Förövrigt har dagen bjudit på både gott och blandat (obs! inte godiset!)
Utan goda nyheter i form av ett positivt besked till min son som äntligen ska få viss hjälp med sina problem👍😊
Samtidigt så har jag varit grinig hela dagen på grund av sömnbrist natten som gick. Vi bor ju centralt vid en gata där det kör bilar med ljudförstärkare på sena kvällar....🤬😡
Det smäller som knallskott i deras avgasrör och det gasas så högt att det måste vara rent hälsovådligt!
Igår kväll precis när jag skulle somna så kom ett sådant fanskap utanför på gatan och lät som en raket och och min puls gick upp i 100!!😫
Sedan tog det nog två timmar till jag kunde somna. Var tvungen att ta en Atarax. Och vaknade såklart 5.30 som vanligt men tung i huvudet som med värsta bakfyllan, fy...😬
Hoppas på en bra sömn inatt!🤞🤞

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️

Fick sova ostört inatt👍😁
Ser fram emot en onsdag då solen ska skina och jag ska på utflykt.
Önskar er alla en härlig dag☀️🤗

Kramar 🧡😎🧡

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa God morgon! Denna nattsömn - så beroende vi är av den. Skönt att du fick sova! Solen skiner idag som utlovat och jag ska faktiskt åka och bada. Jobbar halvtid och på beting framöver och hinner fint med det jag utlovat.
Ha en fin dag! 🧡🤗😎

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Det känns som om du har hittat en rubrik att skriva under som passar hur du vill ha ditt förhållande t alkoholen. Får en känsla av att det just nu är stabilt i ditt liv hoppas att det fortsätter så men du känns stark ❤️

Tack för allt det stöd du ger mig🙏🏻

Önskar dig en fin lördag och helg🌺☀️

Kram💗

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk Tack själv!💗

Din närvaro här på forumet är viktig inte bara för mig utan många andra!
Du har en förmåga att sätta ord på känslor som hjälper andra att känna igen och förstå sig själva på ett bättre sätt.
Du känns så ärlig och äkta och förskönar ingenting av det som är svårt i tillvaron. Du fördömer inte heller någon annan utan lyssnar med ett öppet sinne. Det är fint.🤗

Själv har jag haft en "stressdipp" denna vecka. Vet inte riktigt varför...
Hade ju inte några planer på att dricka för mina tio dagars mellanrum har jag ju hållit så fint i flera månader nu. Men så blev det i alla fall och är lite missnöjd med mig själv då jag bröt mitt eget löfte.
Det bästa för mig är att hålla på rutinerna då mår jag bra och tillvaron känns stabil. Får inte glömma det...🙄

Önskar dig en fin söndag ☀️😎
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Tack för dina fina ord. De värmer🙏🏻 Tänker att det är viktigt att inte fördöma någon. Det stjälper ju snarare än hjälper.

Hoppas att veckan som kommer blir bättre så du slipper stressdippar som i din tur ksn påverka dig att dricka alkohol när du egentligen inte vill. Nu blev det så men jag vet att du fixar att komma upp på banan igen🙏🏻

Kram💗

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa ”Stressdipp” - det är kanske vår största och svåraste motståndare - du är medveten så det kommer att gå fint att plocka upp tråden igen. Rutiner är bra men ibland måste vi göra avsteg för att inse det!

Ha en riktigt fin vecka!

🤗🧡

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️

Är lite lugnare inombords nu och inser att jag måste planera in en ledighet för mig själv i sommar.
Det funkar inte i längden att dag ut och dag in, år efter år, vara standby för min sambo.
Har ju vissa timmar betalt som assistent och är ledig delar av vissa dagar också. Men det hjälper ju inte om jag ändå måste finnas tillgänglig varje kväll. Det växer en känsla av instängdhet inom mig.
Jag tror att det är den som framkallar en form av stress och hopplöshet...🙄

Men jag ska fundera på hur, var och när jag ska kunna vara ledig några dagar för mig själv.
Och idag är jag ledig och ska iväg på en liten utflykt igen, alltid något..😊
Men så himla kallt det är ute!
Får ta med en extra tröja idag.

Ha en fin onsdag ☀️
Kram 🍃🌻🍃

Profile picture for user Charlie70

@FinaLisa svårt när man lever med jobbet som samtidigt är den man älskar. Oerhört krånglig situation måste det vara. Och så ska man "ta hand om sig själv" och "leva sitt eget liv" ovanpå det... Hoppas verkligen du finner ett sätt så att du kan få några dagar som bara är dina i sommar!

Kram!

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa jag tänker att det är viktigt för alla i en relation att ha några dagar/ kvällar för sig själv och hitta andra intryck. Jag behöver verkligen vara ifrån min make lite då och då. Det räcker med någon dag/någon kväll, kanske en helg om året. När vi varit ifrån varandra har vi mycket mer att prata om och får en bra energi oss emellan. Hoppas du hittar din tid…jätteviktigt.
Kram

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Tänker att det är jätteviktigt att du får ledig tid för dig själv. Kan förstå att du kan känna dig instängd. Kan tänka mig att den känslan har blivit starkare nu under pandemin? Så kan jag känna som inte har mitt arbete hemma utan kan ändå gå t min arbetsplats. Det har varit jobbet, hemmet och mataffären som tur har vi haft barnen.

Hoppas att du har haft en fin dag☀️

Kram🤗💗

Profile picture for user FinaLisa

@Charlie70 @Nykter2021 @Varafrisk 🧡🧡🧡
Tack fina ni! 😍
Ni har så rätt och jag ska verkligen ta tag i detta och planera in några dagar hemifrån. Det får bli i augusti för innan lär det inte fixas...
Men bara vetskapen om att få komma iväg är ju en lättnad varje dag.

Idag har jag badat i havet och fått en skön cykeltur.
Imorgon får jag ledigt från tidig morgon och då tar jag med mig frukosten ut och cyklar iväg till något fint ställe.
Jag älskar att cykla men tycker det är trist att spinna. Jympa är roligt och det gör jag två gånger i veckan.

Alkoholrösten finns hos mig ibland men jag håller den på avstånd. Min måttlighetsmetod funkar bra även om det någon gång har missats...😊

Ha en fin kväll ☀️
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon Måndag igen!🌥️

Idag är det den längsta dagen på året och det är knappt man fattat att det redan är sommar!?
Och snart är det dags för en semestervecka i en stuga vid havet för mig och min sambo😊
Det ska bli så skönt att komma iväg hemifrån några dagar.

I helgen som gick fick vi en present av en bekant, en flaska bubbel...🙄
Ibland kan jag bli så trött på denna tanklösa presentkultur vi har utvecklat. Jag förstår att den som ger inte medvetet vill förstöra för någon, den vill ju bara ge en gåva för att glädja.
Men ändå så önskar man att medvetenheten skulle vara högre hos "normaldrickarna" och välja sina gåvor med en bättre omsorg.
Jag har såklart också tidigare gett bort vinflaskor i present, så jag säger inte att jag är bättre än någon annan😉
Men nu hittar jag alltid något annat att ge bort, en fin krukväxt, en fin olivolja, kryddor, balsamvinäger, små burkar med goda röror...det finns massa saker som är roligt att få istället för alkohol.

Nu står vår presentflaska i köket och jag tänker att vi får öppna den i något festligt sammanhang under sommaren. Och dela den med några flera...

Önskar er alla en fin vecka☀️🤗
Kram 🌼🍃🌼

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa
Ja, det är en så vanlig gåva att jag undrar om det bara är av bekvämlighet - jag vet inte själv. Har också gett bort många flaskor vin…

Visst är det märkligt att vi plötsligt var här vid sommarsolståndet - jag har precis börjat förstå att vintern är slut…

Har du åkt på semestervecka nu? Mysigt att bara komma till en ny miljö.

Önskar dig en härlig vecka! 🌞

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 💚
Nej, det är några dagar kvar till vår vecka vid havet..🌊☀️😎

Först ska vi fira midsommar hemma med den sedvanliga maten plus lite till...😋 Inga rusdrycker dock, bara a-fri öl 🍺
Det blir godast och bäst så 😊.
Önskar alla forumvänner en riktigt fin midsommarhelg!☀️🍓🇸🇪

Kram 🧡😎🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Har också gett bort vin och bubbel i present tidigare men slutade med det för ett antal år sedan. Det blev en konstig känsla när vi fick Prosecco av värdparet i Skåne. Fast den får min man, som och sambo skåla i idag.

Hoppas att du mår och har det bra🤗

Önskar dig en fin Midsommarhelg på bästa vis🌾🇸🇪🥰

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon ☀️😎

En nykter midsommarhelg är till ända och den firades lugnt med god mat och mycket tv. Inget vidare väder under helgen men idag skiner solen☀️
Det blev ett svettigt träningspass igår och det kändes skönt för kroppen som inte gillar att sitta för mycket i tv-soffan.
Mina gula favoritbyxor fick jag låta hänga kvar i garderoben, kunde inte knäppa dem denna helgen heller😜
Men nu ska jag köra en dietvecka där man tydligen ska väga maten man äter. Inget mål får väga mer än 200 gr och man får äta vad man vill.
Är det någon som har testat detta?
Kallas för matte- dieten...? Eller kanske matte- kuren...
Vi får se i slutet av veckan vad som visar sig på vågen😁

Ha en fin vecka!😎
Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Härligt med en nykter midsommar!

Dina gula byxor - har du tagit foto på hur dem sitter nu? Jag tar ett foto på mig i mina vita sommarbyxor varje tisdag istället för att ställa mig på vågen. Verkligen roligt att se hur dessa sakta gått mot knäppning vecka för vecka. Mina byxor gick på inför midsommar men jag kan absolut inte visa mig ute i detta ”korvskinn”. Fniss! Det är rätt bra eftersom jag på något sätt blivit snällare mot mig själv och inte ser/känner hur kraftig jag faktiskt är. På gott och ont. Jag vill ju bara vara frisk.
Spännande att testa en annorlunda diet. Ser fram emot att få ta del av resultatet!
Varmt lycka till!!
Kram

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Härligt med en nykter midsommar!

Dina gula byxor - har du tagit foto på hur dem sitter nu? Jag tar ett foto på mig i mina vita sommarbyxor varje tisdag istället för att ställa mig på vågen. Verkligen roligt att se hur dessa sakta gått mot knäppning vecka för vecka. Mina byxor gick på inför midsommar men jag kan absolut inte visa mig ute i detta ”korvskinn”. Fniss! Det är rätt bra eftersom jag på något sätt blivit snällare mot mig själv och inte ser/känner hur kraftig jag faktiskt är. På gott och ont. Jag vill ju bara vara frisk.
Spännande att testa en annorlunda diet. Ser fram emot att få ta del av resultatet!
Varmt lycka till!!
Kram

Profile picture for user Charlie70

@FinaLisa låter som en perfekt midsommar. Jag och flickan "firade" ensamma hemma. Något besök godkände hon inte. När jag landat i det upplägget blev det trots allt bra även för mig. Lugnt och skönt och utan stress. Jag har börjat komma igång lite med jympan nu också. Så himla bra den är. Tar bort värk både här och där!

Kram!

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 🤗

Hmm... Nej, jag har inte fotat mig i mina byxor. Jag kan knäppa dem men inte sitta i dem😉
Jag väger mig varannan dag men har inte börjat med mattedieten ännu😁
Vi ska ju iväg på semester nästa vecka och då blir det tråkigt och opraktiskt att hålla diet.
Då kan jag istället gå i vida, böljande byxor med resår i midjan som inte skvallrar att man ätit för mycket😋😁
Så jag får återkomma vid senare tillfälle med dietrapporten😊

Ha det så bra☀️
Kram 💚

Profile picture for user Vinäger

Bästaste finaste Lisa. 💗

Läser med förundran och glädje din nya tråd. Självklart är det jobbigt med motgångar bland nära och kära, men ditt sätt att hantera det är beundransvärt. 💗

Önskar dig en fin sommar med en förhoppning om att vi får möjlighet att ses. Vet ännu inte hur våra semesterplaner ser ut - den där pandemin bestämmer fortfarande en hel del.

Kram så länge. Håll utkik, skriver om vi närmar oss din stad. 💗

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon 🌥️

Uppe tidigt som vanligt. Har tvättstugan nu på morgonen och tvättar ett par extra maskiner med överkast odyl.
Idag skall det packas för imorgon åker vi iväg på pensionatsemester vid havet. 😊⛱️☀️
Det ska bli så skönt att få byta miljö några dagar.
Och träffa lite andra människor som ju vi inte kunnat på länge.

Vad gäller måttligheten så hålls den bra, jag har mina tio dagar eller fler emellan och det funkar ännu👍😊
Nu under semesterveckan kan jag tillåta mig att ta ett glas vin på kvällarna om jag vill. Men högst ett i så fall.
Borta är det mycket lättare att dricka normalt, det är hemma i ensamheten det kan spåra ur... därför gäller det hårda regler där!😐

Önskar alla en skön söndag☀️
Kram 🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Vad mysigt det låter med pensionatssemester vid havet👌🏼Önskar dig en härlig avkoppling, fint väder och att det blir som du vill med alkoholen☀️

Kram💗

Profile picture for user Charlie70

@FinaLisa Hoppas ni har det toppen på semestern! Jag skrev just om att jag har semestrat tillsammans med pappas särbo som tycks dricka ett glas vin om dagen. Inget mer. Åtminstone har hon gjort det under några dagar nu när vi har semestrat tillsammans. Misstänker att hon aldrig haft beroendeproblem så då är det ju ingen fråga för henne om att det ska bli för mycket eller fel tillfälle. I vilket fall. Hoppas nu att ni verkligen kan njuta av luftombytet. Det är välgörande känner jag själv att få se något annat några dagar.

Kram!

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk 🧡@Charlie70 💚

Tack ni båda fina!
Jag har haft en underbar vecka vid havet och vädret har varit perfekt👌😎 Även maten och umgänget 😍
Och det blev precis den mängd alkohol jag bestämde innan och det var inte svårt alls. Det fanns de i närheten som drack mer än ett glas vin men jag stannade vid ett. 👍😁

Skönt att komma hem igen är det också. Jag uppskattar mitt hem så himla mycket när jag varit borta några dagar.
Men jag får väl erkänna att det blev lite mer än ett glas vin här hemma igår kväll...🙄 Inget jag hade planerat men det blev en sådan där impulshandling på Systemet när jag ändå skulle ut och handla mat till vårt ganska tomma kylskåp...en typisk glädjetrigger över att vara hemma som jag agerade på som vi ju pratat om tidigare Charlie....
Men nu dröjer det till nästa gång!
Ha en fin spännande EM-finalkväll!⚽

Kram 🧡🌷🧡

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Vad fint att du kunde hålla din mängd alkohol under semestern.
Jag lyckades inte 100% men det blev heller inte speciellt mycket. Det var skönt.
Som du beskriver så tog ”glädjetriggern” över här också efter vaccinationen och mannen var så söt när han blandade den där drinken..som blev två…och sedan två glas vin på det. Det var otroligt mysigt just då men igår kändes det mycket onödigt med en smärre huvudvärk kombinerat med biverkningarna av vaccinet. Nu dröjer det definitivt till nästa gång!
Stor Kram och tack för att du är så ärlig!

Profile picture for user FinaLisa

@minimi 🧡
Hej!
Det låter bra att satsa på tre månader tycker jag. Då hinner du få en ärlig upplevelse hur det känns att leva i sin tillvaro utan alkohol i kroppen.
Och så är det också ett test på hur starkt beroende du utvecklat.
Under dessa tre månader rekommenderar jag att du skriver och läser här på forumet. Det finns väldigt många bra tips du kan ha nytta av.
Lycka till!🍀
Kram 🧡

Profile picture for user Sisyfos

Hej FinaLisa!
Skönt att du hittat en plats på Forumet.
Funderar ibland på om jag borde flytta hit eftersom jag envisas med att inte säga helt nej och alla talar om vad jobbigt det är att räkna och kontrollera, men jag tror inte att jag hör hemma här heller eftersom jag kommer att vara en väldig sällandrickare.
Jag tror som FinaLisa att det är bra att starta med en längre alkoholfri period. Man behöver uppleva förändringen.
Det är kul att det blev bra och precis lagom på semestern. Sen är det nog viktigt att hålla koll på ”bonusdrickan” som kanske kommer på köpet, men det verkar du ha koll på.
Ha det fint!

Profile picture for user FinaLisa

@Sisyfos 💚
Så trevligt att du tittar in i min tråd🤗
Ja, jag känner mig hemma här, det är lite lagom aktivitet, inga krav eller måsten på någonting...
Förutom måttligheten såklart 😉
Det går för det mesta väldigt bra men visst har jag suget att tampas med då och då. Men jag har valt denna vägen själv så då får jag också ta konsekvenserna.
Men forumet är nödvändigt för att jag ska hålla mig på mattan och inte börja "slarvdricka".
Men igår blev det ändå ett par oplanerade glas vin, och då hade det inte gått 10 dagar utan bara 6...🙄
Men det är ju ändå så lite om man jämför med vilka mängder jag kunde dricka förr i tiden..
Så jag är nöjd och hoppas också värmen sjunker som utlovats imorgon 🥵 de senaste dagarna har det varit på tok för många grader!
Men nu blir det jordgubbar🍓🍓🍓 och glass!🍧😋

Trevlig helg 🌼
Kram 🌷👒🌷

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa
Jag tänker som du att vi behöver stanna här för att inte börja, som du kallar det; slarvdricka. Det är precis så det blev för mig förra hösten. Sommaren 2020 var jag 90 dagar vit - vad som hände sedan är passerat men jag var så övertygad då om att jag aldrig skulle sitta där ensam igen med glaset i hand. Mycket är förändrat nu MEN när augusti är här närmar sig ”kraven” igen. Jag stannar här och njuter av sommaren.
Hoppas helgen var fin och att det blir lite svalare idag!!

Profile picture for user FinaLisa

Godmorgon! ☀️😎
Veckan som gått har varit lugn och det finns inte så mycket att rapportera om.
Friskis och Svettis har reducerat sitt sommarschema så jag har bara varit på ett pass denna vecka.
Kanske är det nu jag ska lägga om mina rutiner och börja satsa på ett styrkepass på gymmet en gång i veckan? Där behöver man inte passa några fasta tider utan kan gå när man vill...🤔 Det tål att tänkas på...

Har fått ett litet återfall vad gäller sockret. Fuskat dagligen med glass och godis 🙄 måste skärpa till mig där!

Vad gäller alkoholen har det blivit måttligt intag så där har jag inga problem. Däremot tycker jag att jag blir mer påverkad av två glas vin än jag blev tidigare. Har någon annan samma känsla?

Önskar alla en fin söndag ☀️🤗
Kram 🧡🧡🧡

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa God morgon! Lugn vecka är bra! Att styrketräna är väl bevisat bra men jag har såååå svårt att komma till skott. Tänker som du att att ett fast pass i veckan som rutin hade varit bra.

Sockret är ett elände och jag börjar tro på dem som menar att det är beroendeframkallande - har varit lite skeptisk till det tidigare…här är det glass varje dag…inte bra för min mage.

Jag har gått lite utanför min måttlighet under senaste veckan och jag upplever som du; jag blir märkbart påverkad av 1 glas vin, nummer 2 ska jag definitivt lägga av med. Där tappar jag omdömet. I fredags blev det lite väl festligt med både restaurang och romantisk kväll på uteplatsen med mannen…inget jag ångrar men det får inte fortsätta.

Nu 10 vita dagar…

Stor kram - härligt att höra av dig och att allt är bra!!

Profile picture for user Maja71

@FinaLisa go måndag 💧
Är lite nyfiken på hur det går för dig som dragit ner på alkoholen rejält?
Det var också mitt mål när jag började denna resa i våras. Men överallt känns det som att rådet är - drick inte!
Som jag känner nu så har jag gjort ett stort arbete med mig själv, speciellt mentalt. Har vin och bubbel hemma. Mitt gamla jag hade gjort slut på det i ett nafs 🙄 men jag har inte ens tänkt tanken att nalla på det. Vilket känns stort!
Du som verkar vara samma "typ" som mig. Ge mig gärna lite tips hur du började dricka med sunt förnuft igen. Då blir jag glad 😊☀️
Ha en fin dag 💝

Profile picture for user FinaLisa

@Maja71 Godmorgon ☀️🤗
Svaret på din fråga handlar väl om att bestämma sig och begränsa intaget.

När jag märkte hur missnöjd jag kände mig när jag inte lyckades med att vara helvit så bestämde jag mig för att testa måttlighet. Och då ledde detta nya till en slags inre frihet för snart sex månader sedan.
Jag bestämmer själv hur mycket eller ofta jag vill dricka. Min övertygelse var att jag måste dra ner den tidigare mängden som varit alldeles för stor. Så nu har jag landat i ett nytt drickmönster som är hälften av vad jag brukade dricka vid varje tillfälle.
Dessutom så från att ha druckit i snitt två gånger per vecka så har det blivit 3-4 gånger i månaden.
Med detta sagt är jag kanske inte helnöjd, skulle vilja dra ner ytterligare, men såhär får det vara ett tag till. Det är iallafall en klar förbättring och jag får vara nöjd så.
Men det jag märker är att när jag minskat mängden så har jag den senaste tiden reagerat snabbare på alkoholen. Jag blir lättare påverkad så nu framöver kommer jag nog att minska mängden till ett glas vin per tillfälle. Alternativt dricka något svagare än vin.

Men jag tycker du ska avvakta med att dricka tills du känner att det är någon alldeles särskilt anledning att skåla.
För mår du så bra utan alkohol som du gör nu så är det onödigt att"testa" bara för att...
Önskar dig stort lycka till vad du än väljer att göra 🍀🤗

Kram! 🧡🌷🧡

Profile picture for user FinaLisa

Har hamnat i en dipp av två orsaker och det känns så jobbigt att inte kunna skriva öppet om det!
Är ju väldigt ängslig i vissa lägen att bli "igenkänd"😕 om jag avslöjar för mycket om mig själv.
Men jag behandlas för en åkomma som påverkar min sömn just nu samtidigt som min sambo har det jobbigt...
Jag känner hur suget efter alkohol växer och det stör mig. Vill kunna domna bort en stund och lindra grubblandet.
Jag har tyvärr gett efter denna vecka och slarvat lite men med små mängder. Måste bryta detta så fort som möjligt. Märker hur lätt det kan bli att falla dit igen. Men det ska jag inte!!
Kram 🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Men så bra att du skrev ändå🥰Och skulle någon känna igen dig så kanske inte heller den personen vill bli igenkänd. Jag tänker…det är väl ändå sekretess som råder på forumet.

Hoppas att din sömn kommer att bli bättre och även att din sambo får må bättre.

Ses snart igen!

Kram🥰

Profile picture for user Nykter2021

@FinaLisa Jag har tänkt tanken själv kring att bli igenkänd - det finns ju en orsak till att vi bär på våra tankar i ensamhet. Tungt att inte kunna vara öppen. Skönt att du ändå är här.

Du vet som jag att domna bort är skönt i stunden. Att få tyst på grubblandet. Du vet precis som jag att det på sikt inte leder någon vart. Jag känner med dig och önskar jag kunde lyssna på dig. Att det inte fanns risker med att bli igenkänd. En dag tänker jag att jag ska våga strunta i det…jag är inte där ännu.

Skickar kraft och hoppas den når fram genom cyberrymden.

Profile picture for user Gaia

FinaLisa
Din situation nu, känner vi väl alla igen. Problem och svårigheter får oss att famla efter flaskan. Lindra den akuta känslan av vanmakt och hopplöshet, sväva bort en stund, få tyst på malande tankar. Så skönt. Men kortvarigt. Och deppigheten blir inte bättre, den blir värre, djupare, rotar sig fast och så rullar det på igen. För att orkamåste man dricka och så blir man ännu deppigare för att man dricker Det som var jobbigt och svårt att hantera är det fortfarande. Det är väl det som är det jobbiga med att sluta dricka, man måste ta tag i problem, försöka trassla sig fram till nån lösning, se klart,acceptera, vara ärlig, be om hjälp. Och jag tror att om man väl börjar våga närma kanske man kan fatta ett beslut som leder till något bättre. Jag vet inte om jag vågar Jag är livrädd.
Nu vet jag ju inte vad du har för problem, det här var bara lite tankar som ramlade ner.men kanske inte alls passar din situation just nu.
Hoppas det löser sig till det bästa.
Kram

Profile picture for user FinaLisa

@Varafrisk 🧡
Tack för omtanken!🤗
Vi vet båda hur det är att vara både beroende och medberoende.
Det tär på psyket och får en att vilja fly ibland när det blir för mycket...😟
Kram 💚

Profile picture for user FinaLisa

@Nykter2021 💚
Tack, bara att få bli bekräftad här på forumet ger kraft.
Igår fick jag som en urladdning🌩️ flera veckors innehållen gråt 😭 bara kom som en tsunami...
Jag lever i en ansträngd tillvaro som måste lösas. Annars går jag sönder.

Men nu får det ändå bli så att vi får vänta in tills alla semestrar är klara innan vi rent praktiskt kan ändra på saker och ting.
Just idag har jag det lugnt, ska nu försöka lägga upp veckan som kommer på bästa möjliga sätt.
Det som är så typiskt mig är att jag under mina bra perioder tar på mig ideella uppdrag som jag tycker är viktiga att stödja. Sedan när jag mår dåligt så blir dessa uppdrag som tunga kvarnstenar runt halsen...
Måste lära mig detta att inte ta på mig för många saker....

Jag har ett jympapass inbokat idag.
Även om jag känner mig som en trasa idag så tror jag att det är bra att komma iväg på det.
Så slipper det dåliga samvetet åtminstone en sak mindre att grubbla på...🙄
Kram 🧡

Profile picture for user FinaLisa

@Gaia 💛
Tack! Ditt nick är nytt för mig men så välkommen du är i min tråd!🤗
Jag läste ditt första inlägg i det andra rummet och det var hög igenkänning..
Jättebra att du börjar skriva och samlar ihop en hejarklack av forumvänner härinne!👏👏😊😊

Jag har ju varit med här på forumet ett bra tag och haft många långa vita perioder varvat med många inte så vita...
Bestämde för ett halvår sedan att försöka vara måttlig. Det har gått bra till största delen. Och jag har varit jättenöjd med det.
Men eftersom mitt mående börjat svaja den senaste tiden på grund av yttre omständigheter så är jag ute på hal is. Så nu ska jag ta mig upp på ny fast och nykter mark.
Samtidigt ska jag försöka reda ut min livssituations alternativa lösningar.

Lycka till dig och alla andra kämpar!
💪💪💪💚🤗

Profile picture for user FinaLisa

En liter tårar och ett kilo ångest lättare....
Det gick förvånansvärt bra att träna idag! Trodde jag skulle vara mycket segare och mer orkeslös 🙄
Så helgen ser ut att bli ganska bra iallafall. Tydligen tömdes jag rejält på det tunga inombords igår.😊
Nu ser jag en lång vit period framför mig.

Precis nu i skrivandets stund liggandes i soffan så bet jag av en amalgamfyllning när jag tuggade på en kola! ☹️ Hade det hänt igår vet jag inte vad jag hade gjort..🤬 Förmodligen vrålat något fult rakt ut det högsta jag kan‼️‼️‼️
Nu bara jag konstaterade; jaha då får jag väl ringa tandläkaren nästa vecka...
Så himla olika humör kan påverka en 😇
Trevlig helg ☀️
Kram 🧡😎🧡

Profile picture for user Varafrisk

@FinaLisa Så skönt att du har fått gråta...och att tårar runnit...det behövs..och det lättar...
Jag är inte det bästa stödet just nu...men du finns alltid mig i mina tankar...
Man vet ju inte hur hösten ser ut ifall det kommer en ny våg.....eftersom smittspridningen har ökat...men om det blir bättre så kommer jag gärna till Gbg en dag...Har tänkt för mig själv att jag skulle ta med min dotter och svärdotter så kan de gå på stan och jag kan göra något annat så får dem rå om sig själva...

Kom ihåg!! Du är toppen!!

Kram

Profile picture for user Gaia

@FinaLisa Tack, känns fint att vara här.
Få ta del av andras resor, framgångar och misslyckande. Man är inte ensam i den här kampen.
Min plan att vara helt vit så här i början sket sig direkt. Mannen kom hem med en flaska vin....behöver jag säga mer?
Det får inte finnas vin hemma om jag ska klara av det här. Nu vet han det. Han själv dricker ju helst öl så för hans del spelar det ingen roll.
Jag har anmält mig till självhjälpsprogrammet här. Kanske kan det hjälpa mig vidare.
Önskar dig en fin söndag🌼

Profile picture for user Sisyfos

Godmorgon FinaLisa! Glömmer lite bort den här delen av forumet och nu var det 17 nya inlägg hos dig. Tråkigt att du har det jobbigt nu. Jag är också försiktig med vad jag skriver, samtidigt så tänker jag att om någon skulle lägga ihop två och två och känna igen mig skulle det vara för att personen har hängt härinne och då delar vi problem.
Skönt att det lättade lite med gråten. Jag tänker att det är när vi inte lättar på trycket som vårt gamla beteende kommer igen. Eller suget då. Vi biter ihop, kör på och det får följder. Nu försöker du göra nåt åt situationen och ser en ljusning. Så skönt!
Och du har så rätt, vårt humör och mentala inställning påverkar så mycket. Så mycket vet vi i alla fall att den inte blir bättre med alkohol.

Profile picture for user Majaela

God eftermiddag, Fina Lisa. Du är snart tillbaka på banan, du är så klok och kan se alla tecken på att behov behöver tillgodoses för fler än bara åt andra .
Förändringar är jobbiga , du klarar det ! 💕🌸🌺🌹

Profile picture for user FinaLisa

@Sisyfos 💜
Ligger i sängen nu och brukar för det mesta logga in på forumet då. Eller på morgonen🌅
Kul att du tittar in i min tråd 🤗

Jag har inte läst så mycket i de andra rummen, det tar för mycket av min tid känner jag. Behöver läsa böcker också, har en jättehög som väntat bra länge nu...📚
Men tack för omtanken Sisyfos och jag ska läsa ikapp mig i vissa trådar allteftersom. För jag behöver verkligen vännerna härinne, det märker jag. 💗 Du är en av de trognaste på forumet. Bryr dig om många och har en skön framtoning.
Det är skönt att skriva av sig när man är lite neråt och även uppåt såklart.😊
Nu ska jag läsa några sidor ur Åsa Linderborgs dagbok innan jag somnar..😴 Godnattkram🧡

Profile picture for user Sisyfos

Håller tummarna för dig i morgon FinaLisa!
Tycker också det är lite svårt med forumet, det är en sån produktion och så många personer som verkar helt underbara. Och läser jag här hinner jag knappt läsa annat, men var sak har sin tid. Nu är det forumet för mig.