Ångest! Blev jättefull igår och spydde ner badrummet. Pratade med okända människor på krogen. Jag är så jävla eggig. Var nykter tio dagar innan och kände mig bra. Från ingenstans får jag idén att gå ut att äta och lyxa till söndagen. Tjena. Var tvungen att sjukskriva mig idag. Jag orkar inte mer. Behöver hjälp av kurator för att hitta ut ur detta. Snälla hjälp mig med min ångest. Skäms så in i helvete.

Jag läste boken "Tänka klart" inför mitt förra försök som kraschade igår. Jag antar att jag blev knäpp i huvudet och alkoholen tog ett hårdare grepp om mig tack vare boken lite. Jag vill verkligen verkligen vara nykter nu. Jag ska till vårdcentralen för att få hjälp mot psykiskt ohälsa som jag känner att jag har. Ångest, stress, nedstämdhet, prestationskrav, oro. Jag gissar att alkoholen ligger bakom alla dessa egentligen. Jag skäms så otroligt mycket. Kanske hjälper min ångest någon av er att hålla er på rätt bana. Jag blir såå pinsam. Jag måste ut ur detta. Förlåt jag vet inte vart jag ska ta vägen vill krypa ut ur mitt skin. Min man är nykter med mig från och med nu. Han får fysiska men av att dricka. Ont i sidan är den någon som vet vad det kan bero på?

Ångest ångest ångest... Måste försöka hitta ett inre lugn nu. Har inte sovit mycket alls i natt. Skräcken när jag vaknar mitt i natten inlindad i blöta handdukar i sängen och minnena sköljer över en som en avslagen folköl. Jag ska fan i mig fixa detta nu. Bli stolt över mig själv. Har så många ideer om att sista fyllan ska vara lite lagom bra och trevlig så att sista gången inte är en katastrof som man hela tiden blickat tillbaka till. Jag har läst om påverkan av omedvetna och medvetna. Alla dessa snygga alkoholbilder överallt. Är så tacksam att jag växte upp utan dessa. Varför presenteras alkohol som något positivt alls? Varför lägger folk heela tiden upp massa bilder på vad de dricker???? Vem bryr sig lixom. Är det så att man försöker glorifiera för sig själv. Övertygada sig själv. Jag har dock kraftigt trappat ner drickandet i år. Men var bara tvungen i går. Det var som att min hjärna inte ville diskutera ens. Jag skulle ut och dricka punkt slut. 2 grejer skulle jag bara dricka inget mer. Det finns många bra trådar på gång i forumet. Är så bakis att jag inte lyckades få något grepp bara så blev enklast med ett kort inlägg. Jag kan ju kanske peppa mig själv med att smattra in när jag kommer upp i lite dagar nu i samma tråd. Så blir det som ett mål för mig själv. Jag kan omöjligt glömma nu när min ångest stirrar mig tillbaka i mitt ansikte med den här texten. Jag måste bara hitta tillbaka till min lycka nu. Inget är ju lika roligt i min värld när man inte kan göra sina saker med ett glas vin i handen. Egentligen inte ens gott har jag kommit fram till tack vare boken. När jag skriver av mig nu känner jag ett visst lugn och jag lyckas trots gröten och dimman i min hjärna hitta mönster och resonemang. Vägen härifrån går bara upp. Jag måste försöka titta framåt nu. Jag är expert annars på att älta gammalt skit. Mindler verkar ha ett självhjälpsprogram om oro och ångest. Jag ska träffa läkare i veckan. Vill att det här leder till något mer positivt. Lever stundtals i ett mörket och är otrevlig när jag inte får supa.

Ett förlorat D…

Tycker du är enormt stark att öppna dig som du gör i dina inlägg. Tycker att kontakta en vårdcentral för att få hjälp med dina demoner är en bra ide. Kämpa på, som dom sa till mig när jag först kom in u detta forumet. Skriv av dig här skriv, skriv .

Välkommen!
Så bra att du hittat hit! Så bra att du skriver av dig!
Här är du bland vänner, här är vi många som förstår.
Läser att du gör mycket bra för att bli fri, läkare och självhjälpsprogram mm. BRA!
Men, just nu, när du har svår ångest, är bakis och inte har sovit. Försök vara snäll mot dig själv! Försök att inte slå på dig själv, kanske behövde du en sista krasch?
Kan du försöka sova en stund? Dricka vatten? Det brukar hjälpa.
Om du inte kan det så fortsätt skriv och läs här där du inte är ensam.

Kram! 🤗🧡

@Alta Välkommen hit! Annie Graces bok ”Tänka klart” är en ögonöppnare minst sagt. Jag läste den tre gånger i sträck - och nya saker fastnade hela tiden.

Just nu känns det som du aldrig kommer att ha roligt igen, att livet blir nattsvart utan alkohol. Men det är bara abstinensen/alkoholdjävulen som försöker övertala dig att dricka. Lyssna inte på den!

För varje nykter dag blir det lättare och lättare. Efter några veckor-månader kommer du att upptäcka att glädjen återvänder 😍 Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Alkoholen skapar sömnstörningar, ångest och depression.

Kram 🐘

Tack för era ord. Känns verkligen som att man kravlar runt i ett bottenlöst mörker. Efter att ha läst boken började jag föreställa mig alkohol som en orm eller som ett gift. Men ändå så var all kunskap bara som bortblåst. Nu har jag varit ute med hunden igen. Känns skämmigt och jag är livrädd för att träffa någon från igår. Varför sjunker man så jävla lågt? Jag längtar till att kunna andas och vara normal. Vad tror ni restaurang ägaren tänker? Borde kanske vara normalt med fulla människor där? Jag har inte bråkat med någon i alla fall. Bara varit bästis med alla där som jag inte ens känner. Dröjer länge innan jag vågar beställa mat hem därifrån igen. Jag dricker för att inte känna. Jag dricker för att glömma och bedöva jobbiga känslor. Men tror helt klart att alkoholen letar fel åt mig för att rättfärdiga min jobbiga dag. Förut drack jag 3-4 ggr i veckan.

Anonym26613

Men ush! ❤💚🌸
Låter riktigt jobbigt. Samtidigt så jäkla nyttigt för mig att läsa för att påminnas om verkligheten!
Stor del av det du känner just nu är alkoholen och dina känslor "lurar dig" just nu. Om några dagar är du på banan igen och då kan du lära oss ett och annat 😊👍💚

Undrar vad som är bäst för mitt psyke? Att jag säger aldrig dricka igen, eller du behöver inte dricka. Krashen har ju bränt mig nu. Elden är mer påtaglig. Jag hoppas bara jag kan glömma snart och komma upp. Vet inte vad jag vill berätta för läkaren. Vill klara att sluta dricka utan någon annan hjälp än detta forum. Behöver hjälp av en kurator. Men är rädd att det kommer att ta flera veckor innan jag ens får träffa en kurator. Inte ensam om att behöva hjälp i dessa tider tror jag. Tänk om de inte ens tar emot nya patienter för de har så fullt?

Anonym26613

Nej då, och tänk inte på det. Just idag ska vi hantera din ångest tills du ska lägga dig. En sak åt gången ❤🙏
Har du honung hemma? Varm te och honung kan lugna nerverna lite. Och så skriver du här. Och läs så klart 😊💚
Hip hip och koka vatten sa jag 🥳❤

Skäms inte, härinne har vi nog alla slagit i botten. Både en o två gånger. Själv har jag gjort så mycket dumt i fyllan att det inte går att räkna upp. Den ( förhoppningsvis sista ) gången med livet som insats. Perspektiv är ordet, du kommer få perspektiv på händelsen över tid, försök ta hand om dig och va snäll mot dig själv. Vi finns härinne alltid. Skriv , skriv , det kommer lätta. Kram Jullan

Hej igen. Hjärnan kom tillbaka dagen efter. Ingen förtjänar en dag när man är bakis. Blev lugnare av era kommentarer. Mitt i ångesten fattar man ingenting. Så TACK från djupet av mitt hjärta att ni gav vänliga ord till mig 🌼🍀🌼Bestämde mig att denna satans fylla inte skulle vara förgäves. Idag träffade jag läkaren och att få tid till kurator var inga problem. Såå tacksam för att få professionell hjälp att lösa kriget i min hjärna jag haft sedan jag var tonåring. Bedövat alla känslor både positiva och negativa med alkohol de senaste åren då jag verkligen blivit fast. Har fyllt 40 och det är nu beroendet sitter och inte går att neka längre. Skönt att vara okej och att den värsta ångesten släppt. Jag kommer att läsa boken "tänka klart" igen om jag ens börjar snegla mot alkohol. Alla pengar man slösat. Sjuka meningslösa mängder. Bor utanför Stockholm och krogarna i city är inte billiga. Och dagen efter ångest och skam och minnesluckor. Ska leta upp nya böcker att läsa och försöka hitta online kurser. Försöka vara upptagen med annat än att tycka synd om mig. Nu blickar jag framåt. Inget mer gift för mig. 🌼

Anonym26613

Underbart 💚🙏
Din beslutsamhet kommer att ta dig långt 💪
Vad sa läkaren annars? Fick du medicin? Togs det prover?

Kram 🌸💚🌸💚🌸

Välkommen,
Åh vad man önskar som präktig nykter att kunna säga; lägg ångesten där den hör hemma, liksom skammen, i en garderob. Använd all din kraft nu- för framåt. Ikväll. Imorgon. Fredag. Varje dag kommer att kräva mycket av dig och du ska vara förberedd och därför har du inte tid med att simma runt i gammalt gegg.
När du går tillbaka om ett tag kommer dessutom vissa viktiga signalsubstanser i hjärnan ha börjat återställas och då minskar ångesten, skammen krymper i takt med att stolthet överskuggar allt.
I garderoben finns då två små förkrympta äppelskrutt. I dig växer massa nytt!
Ta hjälp. Läs här, allt du orkar. Skickar mod och styrka som Dee skrev till mig en gång. Den tog jag med mig! Kram.

@Miss Mary Poppins Tack❤️Jag bad om en remiss till kurator bara och förklarade bara att jag behöver lösa kriget i mitt huvud . Jag ska greja det här via den vägen och genom att jag läser och skriver här. 🌼 Känner mig motiverad nu och lite mer påläst jämfört med tidigare försök att sluta dricka.

Om jag någon gång börjar glorifiera alkohol igen. En påminnelse till mig själv. Tecken på att jag har problem.
Jag drack alkohol på följande sjuka sätt:
*Svepte en liten vinflaska i ett omklädningsrum på H&M
*Drack insmugglad alkohol på bion
*I en kall bil innan incheckning på hotell.
*Innan föräldramöten
*På diverse parkbänkar svepte så fort jag bara kan för att ingen ska veta.
*Gömd alkohol bland tvättmedel i badrummet och flera små flaskor i garderoben.

På en utflykt fokuserade jag bara på vart jag kan försöka stanna för att kunna dricka mer alkohol. Det var ALLT jag tänkte på. Bortkastad tid och bortkastade pengar. 1 vecka nykter snart. Börjar känna mig friare och känner små lyckorus ibland faktiskt. Hoppas mardrömmarna slutar snart på nätterna. Våren ska jag vara stark. Heja alla er här i forumet🌼! Fuck you alkohol. The ugly truth will set us free

Jag är expert på att glömma och bara se alkohol som lösningen på alla mina problem. Jag tror att jag övertygar hela mig själv både det omedvetna och det medvetna genom att försöka synliggöra missären så att min hjärna inte får chansen att knuffa mig över kanten igen. Jag vill inte känna något sug eller lockelse. Det här forumet visar sanningen av alkohol det gör inte alla leende bilder på sociala medier. Mina perioder av nykterhet har varit alldeles för få de senaste 4 åren. Två veckor max och jag har blivit mer beroende än förut. Men jag har öppnat ögonen nu. Helgen har varit helt magisk. Jag har handlat nytt till hemmet. Städat och umgåtts med familjen och fixat balkongen. Varit friare och lyckligare i huvudet. Blir sån kontrast mot alkohol ångesten. Så glad att jag tagit ett viktigt beslut. 🍀 På forumet har alla kommit så mycket längre på sin resa, inspirerande 💕.

Min man har mycket på jobbet nu. Han jobbar i stan och passerar flera krogar och restauranger på vägen till tunnelbanan. 🌷🌷🌷Våren är här och alla uteserveringar öppnar. Han smyger in en pik om att det skulle vara trevligt att sitta på en uteservering med en öl ☀️. Men jag svarade honom att man kan sitta på en uteservering fortfarande men man behöver ju inte dricka gift för det?! En alkoholfri drink eller en läsk. Fan att alkohol ska vara så jävla smart. Vi är så indoktrinerade med att det är alkohol och inget annat som gäller på en uteservering (vi alkisar) . Icke alkoholister ser de också det så? Jag tänker inte gömma mig och avstå från restauranger. Måste fortsätta se alkohol som gift. Det är bara att man sitter i ett trevligt sällskap och har det trevligt i solen, det borde väl räcka egentligen. Inte vad man har i glaset. Jag blir bara dum i huvudet av att dricka. Behöver fan min hjärna på jobbet för att göra alla 1000 beslut jag gör varje dag. Fixar ni andra uteserveringar eller blir det för jobbigt att snegla på alla andra? Finns det en risk att trilla dit om man går?

Anonym26613

Helt rätt ☀️👍 behöver man alkohol där på uteserveringen så är man i fel sällskap 🤣🤭 Dom gånger jag träffat vänner som dricker så har jag upplevt två olika saker:
A) det är så kul att jag glömmer vad jag har i glaset
B) det är så trist när folk är fulla och jag märker att jag egentligen inte gillar den

Så hoppas på väldigt många soliga dagar i kategori A för dig ☀️❤