@_alces_ Hej och välkommen hit! Vad bra att du kommit igång med en förändring. Du verkar reflektera, tänka och göra bra saker. Fortsätt att skriva. Det brukar hjälpa att sätta saker på pränt, både i med- och motgång. 🤗

@_alces_ Det kan vara motigt i början, men det blir bara bättre med tiden.... Jag har varit nykter nu nästan åtta månader och saknar inte alkoholen ett dugg, vare sig till vardag eller fest.
Så skönt att slippa fundera, dividera och oroa sig över en dryck... Jag dricker något annat och mår bra istället.
Jag började med tre nyktra månader för att det rekommenderades som en bra start på all förändring.
Det blir lättare då suget och även besattheten av alkohol rinner av en. Man blir fri att tänka själv...
Fortsätt skriv om hur du gör och tänker, det är bra terapi, även för oss andra:) Lycka till! :)

@_alces_ Svårigheten med att @dra ned” är stt du inte blir av med suget. Beroendehjärnan kommer att fortsätta att ha fokus på alkohol. Du får svårt att göra annat, planera annat. För så länge du matar beroendet kommer inget att vara lika viktigt som drogen…
Därför så bra att inte dricka alls under en längre tid. Suget försvinner och du får möjlighet att tänka på annat, fundera på hur du vill ha ditt liv utan att alkoholen tar all plats.
ÄVEN om du sedan bestämmer dig för att dricka måttligt så är det otroligt mycket lättare då att få det att funka. Att ständigt börja om är väldigt jobbigt..
Kram och kämpa på, du kan klara det och bli fri.❤️🙏🏻❤️