Hejsan. Jag är ny här på forumet, men har efter många om och men beslutat mig för att registrera ett konto. Jag fann alkoholen tidigt i livet, var väl en 14-15 år gammal när jag upptäckte dess underbara ångestdämpande egenskaper. I början använde jag enbart det som medicin / någonting roligt att festa med men jag har under åren bara succesivt ökat mängden jag dricker veckovis, och de senaste 1-2 åren har det eskalerat rejält. Jag är 31 år gammal idag och kan säga som så att jag söp bort hela min sommarsemester 2023 i brist på annat att göra. Tidigare drack man en sjuttis eller två i veckan, och sen höll man upp för att inte falla ner totalt i träsket.

Jag drack dagligen under hösten 2023 bland annat p.g.a stress och ångest och tog mitt längsta uppehåll på snart 15 år i Januari, hela 12 dagar. I takt med att måendet återigen snabbt blev sämre återvände jag till min kära gamla vän och har haft få nyktra dagar sen Januari 2023. Hade väl en 8-10 nyktra dagar totalt igen i Februari men det gick käpprätt åt skogen och här sitter man nu igen med 14 dagars drickande där man snittat i alla fall 40-50 cl om dagen.

Jag har IBD (Ulcerös Kolit) och jag kan säga säga som så att det inte passar ihop alls med A och medan sjukdomen inte blivit "sämre" så har det inte heller blivit bättre. Har också börjat få mer och mer nervryckningar/muskelryckningar och mindre kramper på sistone och det är ju ett illavarslande tecken men jag går inte till vården och avgiftar mig om det inte är absolut 100% nödvändigt, det är således en sista utväg. Däremot tänker jag sluta dricka och det har jag bestämt mig för en gång för alla. Nu jävlar ska det ta slut.

Det här är en påminnelse för mig en gång för alla om hur jävla dåligt jag mår på skiten, och därför tänker jag nu under en veckas tid fasa ut det så mycket jag bara kan, för att sen gå CT nästa torsdag. Jag tar redan stora doser vitaminer (särskilt b-vitaminer) och magnesium och så vidare i förberedelse inför det helvete som väntar. Det är inga extrema mängder jag druckit nu på sistone, och jag hade 6 dagars nykterhet innan det som sagt, men kramperna oroar mig. Det är därför jag inte går CT direkt utan vill plana ut det för att landa lättare.

Egentligen borde jag vara van vid att gå CT för jag har gjort det säkerligen 20 gånger förut, jag har t.o.m druckit abnorma mängder på Antabus när jag var yngre, bara för att bli full och det säger väldigt mycket om hur fast jag är i skiten. När jag slutar är därför Antabus heller inte ett alternativ eftersom risken är att man börjar supa på dem igen och det går att supa sig igenom dem men det är väldigt riskabelt.

Anledningen till att jag ens haft flera återfall nu på bara ett par månaders tid är mitt psykiska mående / depression. Vården kan inte svara på om det är postcovid eller om det faktiskt bara är att alkoholen slitit sönder mitt psyke så pass mycket att jag längre knappt ser ut som en människa. Vården vet ju dock inte om att jag är överförtjust i flaskan och det är inget jag vill ha i min Journal, särskilt inte med tanke på att jag är sjukskriven just nu p.g.a depression / utmattning vilket det står i sjukskrivning. Jag måste klara av det här själv och det ska jag fan i mig göra.

Så fort alkoholen gick ur kroppen i dag kom ångesten och skakningarna som ett brev på posten, muskelryckningarna ökade också. Stack och köpte ett par öl på bolaget bara för att ha nu i ett par dagar när jag planar ut skiten. Jag tänker hålla mig till max 1/4 av min vanliga konsumtion alternativt 50% om det verkligen krisar. Så här tänker jag göra nu i en veckas tid medan jag gradvis dessutom försöker sänka konsumtionen så att den hamnar på en miniminivå. Om jag räknar min totala konsumtion sen sommaren 2023 så snackar vi ganska många tomma spritflaskor a la 70 cl. På den tiden har jag hållit max 20-25 dagars nykterhet totalt och det är därför jag är väldigt paranoid över att bryta helt också men det måste få ett stopp. Måste visa att jag har viljan att förändras och att jag är starkare än alkoholen är.

Än så länge har jag inte ens druckit upp en hel Arboga 10.2% (vilket för övrigt är en väldigt förrädisk öl då man lätt kan sänka 5-6 sådana, utan att tänka på att 5 burkar är ungefär en flaska sprit på 70 cl) utan jag tog vad jag behövde för att få slut på mina skakningar och andra otäcka symtom. Jag tänker fortsätta så här. Jag öppnar inte en till burk ikväll om det inte är absolut nödvändigt.

Ack vilket misslyckande. Tog inte många timmar innan man var tillbaka på sin normalkonsumtion. Man skall inte slå på den som ligger dock. Imorgon gör jag som så att jag ringer till olika beroendeenheter, och om de inte kan hjälpa till har jag inte mycket till val än att rida ut stormen. Jag får helt enkelt klippa det CT om inte morgondagen kan visa bättre resultat.

Du kan inte skippa helt. Du vet ju att det är svårt att begränsa intaget. En öl, vin blir fler etc. Bäst att inget ha alls hemma. Ta hand om dej. Sov, promenera, är bra mat

@Man Jag ska försöka att inte dricka något alls idag, oavsett hur tufft det är. Jag har zopiklon för sömnen och om jag ska ta dem för sömn kan jag inte dricka någonting alls eftersom att den kombinationen kan vara direkt livsfarlig. Bör tilläggas att jag bara dricker på kvällarna, men stora mängder. Jag dricker alltså inget på dagen utan håller mig nykter och försöker äta som jag ska under dagarna.

@Drickerförmycket Härligt att du hittat hit. Jag är själv ganska ny här. Mår så himla mycket bättre och har mycket mindre ångest när jag avstått alkohol i snart 3v. Jag vet att jag aldrig kommer att kunna dricka lite utan måste avstå helt. Så mitt mantra är Avstå Alkohol tills döden skiljer oss åt.